Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Σενάρια εκλογών φέρνει ο εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ

Ανησυχία και έντονος προβληματισμός στο Μαξίμου από την εικόνα διάλυσης του ΠΑΣΟΚ. Συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν αποκλείουν μάλιστα να συμβεί αυτό που εδώ και μερικούς μήνες απεύχονται: το πολιτικό «ατύχημα» που μπορεί να οδηγήσει...
τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.


Η κυβερνητική πλειοψηφία μέχρι στιγμής δεν έχει δοκιμαστεί σοβαρά. Ωστόσο ο εμφύλιος που έχει ξεσπάσει στο ΠΑΣΟΚ και με τα σενάρια διάσπασης να είναι ορατά, όλα είναι ανοιχτά για το βίο της τρικομματικής κυβέρνησης.

Στο Μαξίμου εκτιμούν πως μια διάσπαση του ΠΑΣΟΚ θα επιφέρει σοβαρό κλονισμό στην κυβέρνηση και τίποτα πια στη βουλή δεν θα θεωρείται δεδομένο στις ψηφοφορίες. Κάτι τέτοιο, όπως λένε, φαντάζει εφιαλτικό και γι΄ αυτό ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει αφενός από τους βουλευτές της ΝΔ να μην εμπλακούν επ΄ ουδενί στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ και αφετέρου έχει δώσει εντολές στους συνεργάτες του να είναι σε ετοιμότητα ο κομματικός μηχανισμός για… παν ενδεχόμενο.


Έμπειρα κοινοβουλευτικά στελέχη της ΝΔ διαβλέπουν, πίσω από κάποιες κινήσεις του πρωθυπουργού, ετοιμότητα για πρόωρες εκλογές. Η επιλογή Αμπατζόγλου στον ΟΑΕΔ που θα κάνει περί τις 200 χιλιάδες προσλήψεις ανέργων και οι εντολές προς τους υπουργούς να επιταχύνουν και να ολοκληρώσουν το κυβερνητικό έργο που έχουν αναλάβει, «δείχνουν» κάλπες, σημειώνουν με νόημα.
Την ίδια άποψη έχουν και στη Κουμουνδούρου. Στο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν πως όλες οι κινήσεις του Αντ. Σαμαρά δείχνουν πως ετοιμάζεται για εκλογές μέσα στο επόμενο εξάμηνο.

Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμούν πως οι εξελίξεις στο χώρο της οικονομίας, αλλά και στο εσωτερικό της τρικομματικής κυβέρνησης, θα είναι ραγδαίες και απρόβλεπτες το επόμενο διάστημα, με αποτέλεσμα η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.
Στο Μαξίμου τέλος θεωρούν καταστροφικό το σενάριο των πρόωρων εκλογών σε χρόνο που δεν θα έχουν επιλέξει οι ίδιοι. "Εκλογές σε αχαρτογράφητα νερά, είναι ότι χειρότερο" λένε στις μεταξύ τους συνομιλίες.
kentrinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: