Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Σάμος: Συρρίκνωση Σχολείων και οργανικών θέσεων ;

Σύσκεψη γονέων συγκάλεσε την Τετάρτη 15 Μαΐου ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Μυτιληνιών προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με την πιθανή εξέλιξη να μετατραπεί το σχολείο από 7θέσιο σε 5θέσιο!

Σε αυτό φοιτούν φέτος 114 παιδιά, οπότε σύμφωνα με σχετική υπουργική απόφαση θα πρέπει να μετατραπεί σε 5θέσιο ώστε να μειωθούν και οι αντίστοιχες οργανικές θέσεις.


Ακόμη, οι γονείς εξέφρασαν την αγωνία τους σχετικά με τις σοβαρές κτιριακές ελλείψεις του Νηπιαγωγείου Μυτιληνιών και την ακαταλληλότητα του αύλειου χώρου.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ειρήνη Καλυμνιού, μιλώντας στη Μαργαρίτα Ικαρίου ("Ράδιο Σάμος 102 fm"), αναφέρθηκε στις σοβαρές αυτές εξελίξεις και προανήγγειλε –εκτός των σχετικών επιστολών διαμαρτυρίας προς όλους τους φορείς- ευρεία σύσκεψη γονέων με συμμετοχή συλλόγων της περιοχής και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΚΑΝΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 25 ΠΑΙΔΙΑ!


Ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Παναγιώτης Ζαβουδάκης είπε πως με εγκύκλιο της Διεύθυνσης Διοικητικών Υποθέσεων του Υπουργείου σε όλους τους Περιφερειακούς Διευθυντές προαναγγέλθηκε «η έκδοση απόφασης σχολικών μεταβολών» και με υπουργική απόφαση του 2006 η ύπαρξη 6θέσιου σχολείου απαιτεί 126 μαθητές, ενώ σχολεία με κάτω από 100 μαθητές θα μετατραπούν σε 4θέσια.

Ωστόσο ο κ. Ζαβουδάκης δήλωσε πως είναι άλλο η «οργανικότητα»και άλλο η «λειτουργικότητα» ενός σχολείου, καθώς δεν θα επιτρέψει να υπάρξουν τμήματα στα σχολεία με περισσότερους από 25 μαθητές!

Μαργαρίτα Ικαρίου - Δημοσιογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια: