Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Πρωταθλητής Σάμου στέφθηκε ο ΙΚΑΡΟΣ στο μπάσκετ



Την Πέμπτη 23 Μαΐου, στις 9.30μμ, στο κλειστό γυμναστήριο Αγίου Κηρύκου πραγματοποιήθηκε το τελευταίο παιχνίδι της φετινής αγωνιστικής περιόδου για το ανδρικό πρωτάθλημα μπάσκετ του νομού, μεταξύ του Ικάρου και της Αναγέννησης. Η αναμέτρηση είχε πανηγυρικό χαρακτήρα αφού ο Ίκαρος είχε εξασφαλίσει τον τίτλο του πρωταθλητή από τις αρχές του προηγούμενου μήνα.

Η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική με τους υποστηρικτές της ομάδας να φτάνουν από νωρίς στο γήπεδο και να κάνουν αρκετή υπομονή αφού η αργοπορημένη άφιξη του καραβιού που έφερε τους διαιτητές, καθυστέρησε αρκετά την έναρξη του αγώνα. Όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, το παιχνίδι πέρασε σε δεύτερη μοίρα μιας και οι παίχτες και των δύο ομάδων το διασκέδαζαν μέσα στο παρκέ.


Για την ιστορία το παιχνίδι τελείωσε με νικητή τον Ίκαρο και σκορ 62-47. Με αυτή του την νίκη κατάφερε να τερματίσει αήττητος στην κούρσα του πρωταθλήματος επαναλαμβάνοντας το περσινό σερί. Να αναφέρουμε ότι ο Ίκαρος δεν έχει χάσει παιχνίδι στο κλειστό γυμναστήριο Αγίου Κηρύκου για το πρωτάθλημα του νομού στους άνδρες. από την ημέρα που κατασκευάστηκε το γυμναστήριο δηλαδή εδώ και σχεδόν 10 χρόνια. Η ομάδα του νησιού μας έχει κατακτήσει 9 πρωταθλήματα σε 15 χρόνια με τα τελευταία 7 πρωταθλήματα να είναι συνεχόμενα σε 8 χρόνια (το 1 που ξέφυγε ήταν όταν η ομάδα αγωνίζονταν στην Γ ´ Εθνική κατηγορία).

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου Δημήτρη Θάνου, πρώην αντιπρόεδρου της ΤΕ ΕΟΚ Σάμου (Τοπική Επιτροπή Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης), και τελείωσε με τους παίχτες των δύο αντιπάλων στην μέση του γηπέδου και τους φιλάθλους στην κερκίδα να τους αποθεώνουν. Το κύπελλο στον αρχηγό της ομάδας Χωριάτη Δημήτρη έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΤΕ ΕΟΚ Σάμου κ Αλέξης Τσιούρας μέσα σε χειροκροτήματα από παίχτες και φιλάθλους.


Η προσοχή της ομάδας πλέον στρέφεται στους αγώνες μπαράζ για την άνοδο στην Γ 'Εθνική που θα πραγματοποιηθούν από τις 19 ως τις 23 Ιουνίου στην Αθήνα. Εκεί ήδη έχουν περάσει και περιμένουν τον Ίκαρο. οι νικήτριες ομάδες από τους υπόλοιπους νομούς του Αιγαίου. Συγκεκριμένα από το νομό Κυκλάδων ο Παναξιακός, από τον νομό Χίου ο ΒΑΟΛ, από τον νομό Μυτιλήνης ο Πανλεσβιακός ενώ μένει ακόμη μια θέση για την νικήτρια ομάδα από τον νομό Δωδεκανήσων.

Συγχαρητήρια στους παίχτες, προπονητές και διοίκηση της ομάδας για άλλη μια επιτυχημένη χρονιά και καλή επιτυχία στους αγώνες για την άνοδο.
ikariamag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: