Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Καρλόβασι Σάμου: Πότε θα αποκατασταθούν οι ζημιές στο Λιμάνι?

Με επείγον σήμα του το δημοτικό λιμενικό ταμείο Σάμου ζητά από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας να γίνει άμεσα νέα μελέτη για την αποκατάσταση της ζημιάς που προκλήθηκε στο νέο λιμάνι Καρλοβάσου το οποίο εγκαινιάστηκε τον Αύγουστο του 2009. 

Το πρώτο πλοίο που είχε προσεγγίσει στο νέο λιμάνι ήταν το Ιεράπετρα στις 20 Οκτωβρίου του 2012. Η ζημιά προκλήθηκε πιθανόν από τις προπέλες των πλοίων που δημιούργησαν μία ρωγμή περίπου 28 μέτρων που διαρκώς μεγαλώνει. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται μέχρι στιγμής η μελέτη φαίνεται να μην προέβλεψε ότι τα νέα ταχύπλοα πλοία σε συνδυασμό με την ιπποδύναμη που διαθέτουν μπορούν να δημιουργήσουν σπηλαίωση κάτω από την καινούργια προβλήτα.

Ο πρόεδρος του δημοτικού λιμενικού ταμείου σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου και τον Δήμαρχο θα περιμένουν να γίνει η νέα συμπληρωματική μελέτη και να εξευρεθούν οι πόροι ώστε να αποκατασταθεί η ζημιά για να επιτραπεί και πάλι η ασφαλής λειτουργία του λιμανιού. Οι τεχνικές υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας θα κληθούν να υποδείξουν νέο σημείο προσέγγισης των πλοίων που θα δένουν με ασφάλεια .Τέλος να σημειώσουμε ότι και στον παλιό προβλήτα του Καρλοβάσου χρειάζονται παρεμβάσεις γιατί και σε αυτό υπάρχει μικρή σπηλαίωση. Ήδη έχει δημοπρατηθεί έργο προϋπολογισμού 50.000 ευρώ.

Σύνταξη: Αναστασία Σπυριδάκη
era-aegean

Δεν υπάρχουν σχόλια: