Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Ο ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΒΑΘΥ- ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΘΗΝΩΝ-ΛΑΜΙΑΣ

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΣΑΜΟΥ", διαφωνώντας πλήρως με το ηλεκτροφωτισμό τμήματος της οδού Βαθεός Καρλοβάσου..Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:


"Στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, επενδύουν στο φόβο και την ανασφάλεια και παρουσιάζουν την λεηλασία του Εθνικού μας πλούτου, σαν πανάκεια που θα μας σώσει από την λιτότητα, την ανεργία και θα μας βγάλει από την οικονομική κρίση.

Χωρίς να σκεφτούνε τις συνέπειες, καταστρέφουν την δασοκάλυψη των δρόμων, την ομορφιά και την μαγεία της Σαμιώτικης φύσης και «φυτεύουν» στύλους για να ηλεκτροφωτίσουν τους παράκτιους δρόμους του νησιού μας.


Ο ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΒΑΘΥ- ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΘΗΝΩΝ-ΛΑΜΙΑΣ

Όμως οι εργασίες για την τοποθέτηση εκατοντάδων στύλων, σε πυκνά διαστήματα, κατά μήκος του δρόμου Βαθύ – Καρλόβασι συνεχίζονται εντατικά. Στείλαμε έγγραφο, πριν δυο μήνες στο Δασαρχείο Σάμου, δεν πήραμε καμιά απάντηση.

Το έργο είναι από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα [Ε.Σ.Π.Α] και επιλέχτηκε από την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, για να «στολίσει» τους καταπράσινους δρόμους του νησιού. Η Τοπική εξουσία, ο Δήμαρχος και Αντιπεριφερειάρχης, που δέχτηκαν αυτή την επιδρομή των στύλων, έχουν τεράστια ευθύνη. Το νησί μας είναι προικισμένο από τη φύση με ένα καταπληκτικό φυσικό περιβάλλον. Αυτό το περιβάλλον, αυτή η φανταστική μαγεία και ομορφιά, βρίσκεται στο στόχαστρο των ανθρώπων που διαχειρίζονται τα Ευρωπαϊκά προγράμματα και κατανέμουν τα έργα.

Εικόνα της περιοχής Μαλαγαρίου από το παρελθόν
Ο Περιφερειακός μας κουβάλησε τα τσιμέντα της Χαλκίδας. Ο ηλεκτροφωτισμός των παράκτιων δρόμων προς Καρλόβασι σήμερα, και προς Πυθαγόρειο αύριο, θα ολοκληρώσουν μια πορεία καταστροφής και υποβάθμισης του νησιού μας, που άλλα κέντρα αποφάσισαν, αλλά η τοπική ηγεσία πρόθυμα αποδέχθηκε.

Εκεί βρίσκονται οι ευθύνες της. Οι στύλοι έχουν και λογαριασμό, που τρέχει στα τιμολόγια της ΔΕΗ, ποιος θα τον πληρώσει; Και πιο είναι το κέρδος που θα προκύψει από τον ηλεκτροφωτισμό των δρόμων, για το νησί μας; Μήπως θα μειωθούν τα τροχαία; Και αυτό ακούστηκε από τους φωστήρες των τεχνικών υπηρεσιών.

Αν υπήρχε ένα γραφείο αξιολόγησης, της περιβαλλοντικής μας πολιτικής, τότε το νησί μας θα υποβιβαζόταν σε μερικά ΑΛΦΑ χαμηλότερα και το τουριστικό μας προϊόν θα βρισκόταν σε κρίση ταυτότητας…

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του τόπου, αλλά και τα πολιτικά κόμματα και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, τον τύπο και τα ραδιόφωνα και κάθε υπεύθυνο πολίτη να πάρουν θέση. Δεν μπορούμε να είμαστε απλοί θεατές, όταν το πανέμορφο νησί μας κακοποιείται μ αυτό τον επαίσχυντο τρόπο.

ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΣΑΜΟΥ"

1 σχόλιο:

obrazilianos είπε...

Η υπερβολική αγάπη στο σκοτάδι μπορεί και να σας οδηγήσει στον σκοταδισμό, στα καντήλια και στα λυχνάρια.
Να μη υπάρχει κάτι αλλο καλλίτερο, να μας προσφερεις?