Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ


MFI SCRIPT 2 FILM WORKSHOPS 2013

Νίσυρος, 22 Ιουνίου – 6 Ιουλίου

Το πρόγραμμα του Μεσογειακού Ινστιτούτου Κινηματογράφου, MFI Script 2 Film Workshops, παρά την αντίξοη γενική κατάσταση, είναι φέτος πιο δυνατό από ποτέ. Με αιτήσεις από 100 περίπου σεναριογράφους, σκηνοθέτες και παραγωγούς απ’ όλες σχεδόν τις χώρες της Ε. Ε., με 50 τελικά επιλεγμένους κινηματογραφιστές από 14 χώρες, με 30 σενάρια για ταινίες μεγάλου μήκους, με 15 κορυφαίους καθηγητές και ειδικούς από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ και με καλεσμένους τον σπουδαίο Πολωνό δημιουργό Jerzy Skolimowski και τη σύντροφό του σεναριογράφο Ewa Piaskowska, οι οποίοι θα δώσουν δύο masterclasses και θα συναντήσουν τους συμμετέχοντες, για να συζητήσουν, να τους συμβουλεύσουν και να τους ενθαρρύνουν στην επίπονη προσπάθεια της συγγραφής και ανάπτυξης των σεναρίων τους.

Θα προβληθούν οι δύο τελευταίες ταινίες τους «4 Νύχτες με την Άννα» και “Essential Killing”, ως υποδείγματα και αφορμές για συζήτηση και ανάλυση της διαδικασίας συγγραφής - επανασυγγραφής, της ανάπτυξης και της προετοιμασίας παραγωγής τους.


Μετά από 15 χρόνια δράσης το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου αποτελεί πλέον θεσμό στο χώρο του Κινηματογράφου και σημαντικό εκπαιδευτικό πόλο έλξης ιδιαίτερα στον τομέα της σεναριογραφίας. Έχει εκπαιδεύσει και υποστηρίξει πάνω από 400 επαγγελματίες του Κινηματογράφου από όλες τις χώρες της Ε.Ε. στα ετήσια σεμινάριά του στη Νίσυρο και τη Σάμο, όπου αναπτύχθηκαν και ολοκληρώθηκαν σενάρια που στη συνέχεια έδωσαν ταινίες με παγκόσμια απήχηση.

Ο πρώτος κύκλος του φετινού προγράμματος MFI Script 2 Film Workshops 2013 θα γίνει στη Νίσυρο, από 22 Ιουνίου έως 6 Ιουλίου, και στη συνέχεια, μετά από ένα διαδικτυακό σεμινάριο το Σεπτέμβριο, θα ακολουθήσει ο δεύτερος κύκλος στη Σάμο, 13-20 Οκτωβρίου, και το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με ένα τελευταίο διαδικτυακό σεμινάριο το Δεκέμβριο.

Υποστηρίζεται, όπως κάθε χρόνο, από το πρόγραμμα MEDIA της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ΕΡΤ, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, τις Περιφέρειες Νοτίου και Βορείου Αιγαίου και το Δήμο Νισύρου.

Συνεργάζεται με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης και το πρόγραμμα Crossroads, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ακαδημίας Κινηματογράφου της Πράγας MIDPOINT, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σόφιας και το πρόγραμμα Sofia Meetings, το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες και τη Σχολή Κινηματογράφου της Λουμπλιάνα.

Είναι μέλος του δικτύου ATC (Audiovisual Training Coalition) των ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών προγραμμάτων που δραστηριοποιούνται στον οπτικοακουστικό χώρο και υποστηρίζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: