Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Σάμος: Ανακοίνωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σάμου


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

H κυβέρνηση, πιστός υπηρέτης της πλουτοκρατίας, νομοθετεί ακόμα μια φορά εκφράζοντας τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Προχωρά στην κατάργηση της Κυριακής Αργίας με στόχο οι μεγαλέμποροι να μονοπωλήσουν ακόμα περισσότερο την αγορά και στη συνέχεια η κατάργηση να επεκταθεί σε όλους τους κλάδους.

Το μέτρο θα έχει σαν αποτέλεσμα
  • να μεγαλώσει η απλήρωτη εργασία (καθώς και σήμερα σε πολλές επιχειρήσεις οι εργαζόμενοι δούλευαν εξαήμερο χωρίς να πληρώνεται η έκτη μέρα – ενώ τώρα πολλές φορές θα αναγκάζονται να δουλεύουν και τις επτά μέρες)
  • να αφαιρέσουν όσο ελεύθερο χρόνο απέμεινε στους εργαζόμενους και ιδιαίτερα στη νεολαία και τις γυναίκες, προσθέτοντας μεγαλύτερη σωματική και ψυχολογική κούραση, περισσότερα εμπόδια και δυσκολίες να βρεθεί χρόνος για την οικογένεια.
  • ακόμα περισσότεροι μικροί έμποροι να μην μπορούν να τα βγάλουν πέρα και να χρεοκοπούν κλείνοντας τις επιχειρήσεις τους.
Οι εργοδότες απαιτούν την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ώστε το κατώτερο μεροκάματο και ο κατώτερος μισθός να καθορίζονται με νόμο ανάλογα με τις αξιώσεις των εργοδοτών. Το ίδιο θέλουν να καταργήσουν τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις και να τις αντικαταστήσουν με επιχειρησιακές και ατομικές συμβάσεις ώστε οι εργαζόμενοι στο κλάδο να χάσουν κάθε προστασία που επέβαλε η κλαδική Σύμβαση και να είναι έρμαια στις διαθέσεις της μεγαλοεργοδοσίας.

Με αυτό τον τρόπο οι εργοδότες θα απαλλαγούν από την δράση των σωματείων και θα μπορούν να διαπραγματεύονται απευθείας με τον εργαζόμενο, βάζοντας ως όριο το κατώτερο μεροκάματο που νομοθετικά θα ορίζει η κυβέρνηση με βάση την ηλικία, την εδαφική περιοχή που ζούμε, την «παραγωγικότητα» και «ανταγωνιστικότητα».

Στην ίδια κατεύθυνση με την κυβέρνηση και την εργοδοσία η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ξεπούλησε για άλλη μια φορά τα εργατικά δίκια. Δεν μπήκε καν στον κόπο να διαπραγματευθεί για το κατώτερο μεροκάματο και μισθό εξαντλώντας όλη «την αγωνιστική διάθεση και επαναστατικότητά της» στο επίδομα γάμου. Άξιος ο μισθός της εργατικής αυτής αριστοκρατίας που ταλανίζει το συνδικαλιστικό κίνημα και που όσο πιο γρήγορα την πετάξουμε στα σκουπίδια τόσο το καλύτερο για όλους μας.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΜΑΗ 2013

ΩΡΑ 7.00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

1. Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.

2. Εφαρμογή και επαναφορά της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το εμπόριο στα 918 ευρώ μεικτά για όλους ανεξαρτήτως ηλικίας, ως βάση για την υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης, με κατάργηση των μειώσεων που προβλέπει για το κατώτερο μεροκάματο ο εφαρμοστικός νόμος 4046.

3. Να είναι υποχρεωτική η εφαρμογή των ΣΣΕ για όλους τους εργοδότες και εργαζόμενους στον κλάδο (ώστε να μην έχει σαν αποτέλεσμα, ακόμα και στο νησί μας, να γίνει σε συνάδελφους νέα σύμβαση και μείωση αποδοχών επειδή εργοδότης του κλάδου δεν ανήκει σε φορέα που έχει υπογράψει την κλαδική Σ Σ Ε).


4. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

5. Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.

6. Θεώρηση ασφαλιστικού βιβλιαρίου για κάθε άνεργο και άνεργη εμποροϋπάλληλο, για κάθε αυτοαπασχολούμενο και μικρό έμπορο ανεξάρτητα από χρέη.

7. Σε κανένα σπίτι άνεργου – άνεργης εμποροϋπάλληλου- αυτοαπασχολούμενου-μικρού εμπόρου να μην κοπεί το ρεύμα.

8. Να καταργηθούν τώρα όλα τα χαράτσια ( ΔΕΗ- ΕΦΟΡΙΑΣ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: