Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΕ ΔΥΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΥ

Δύο μαθήτριες από το Μαραθόκαμπο, η 13χρονη Μαργαρίτα Γεροχρήστου και η 14χρονη Χριστίνα Κώτσα έλαβαν το ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ (μετάλλιο Ακαδημίας Παιδικής Τέχνης) στον διαγωνισμό Παιδικής τέχνης της 6ης Bienalle 2012-2013 με θέμα «Προβολή και Ανάδειξη Παγκόσμιας Κληρονομιάς».

Οι δύο μαθήτριες, παρακολουθούν το Τμήμα Ζωγραφικής του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαραθοκάμπου υπό την εποπτεία του καλλιτέχνη κ. Δημήτρη Κατσίβα. Το θέμα της πρώτης συμμετοχής ήταν το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο Καρλόβασι (σούρουπο) και της δεύτερης, μια σαμιώτισσα γιαγιά σε αμπελώνα που τρώει σταφύλι.


Και τα δύο έργα εκτίθενται στην Ξάνθη, στο μουσείο παιδικής τέχνης (www.oikoumeni.gr)

Αξίζει να σημειωθεί πως στο διαγωνισμό της Bienalle συμμετείχαν 7380 παιδιά από 87πόλεις της Ελλάδας και δόθηκαν μόλις 31 πρώτα βραβεία, 50 περγαμηνές αρίστηςσυμμετοχής και 31 περγαμηνές πολύ καλής συμμετοχής.

Ο υπεύθυνος του τμήματος Ζωγραφικής του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαραθοκάμπου κ. Δημήτρης Κατσίβας μίλησε στη δημοσιογράφο Μαργαρίτα Ικαρίου ("Ράδιο Σάμος 102 fm") για την βράβευση των δύο αυτών κοριτσιών, επισημαίνοντας ότι αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει το έναυσμα για ένα μόνιμο εκθετήριο καλλιτεχνικών δημιουργιών στη Σάμο αλλά και την διοργάνωση ενός φεστιβάλ τέχνης, καθώς υπάρχει σημαντική καλλιτεχνική παραγωγή και διαδρομή στο νησί μας…

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΙΚΑΡΙΟΥ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: