Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Σχολή Γονέων στη Σάμο

Και στη Σάμο, όπως και στους άλλους Νομούς της χώρας, είναι υπό ίδρυση Σχολή Γονέων, που προβλέπεται να λειτουργήσει η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης δια του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.


Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση του Υπουργείου Παιδείας και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ελληνικό Δημόσιο.

Σκοπός της Σχολής αυτής είναι η στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στον ρόλο τους, όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.

Το έργο θα προσφέρει στους γονείς και στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό.

Τα προγράμματα που παρέχονται στις Σχολές Γονέων είναι :

* Η οικογένεια στην σύγχρονη εποχή, διάρκειας 50 ωρών.
* Διαφυλικές σχέσεις, διάρκειας 25 ωρών.
* Ανάπτυξη στην Τρίτη ηλικία, διάρκειας 25 ωρών.
* Συνεργασία εκπαιδευτικών-οικογένειας, διάρκειας 25 ωρών.
* Ψυχολογική υποστήριξη και αγωγή υγείας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, διάρκειας 25 ωρών.
* Συμβουλευτική γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, διάρκειας 50 ωρών.
* Στερεότυπα και διακρίσεις στην οικογένεια, διάρκειας 25 ωρών.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες, εκπαιδευτικούς, ενήλικες τρίτης ηλικίας, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στη Σχολή Γονέων απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης. Τίθεται σε λειτουργία με την εγγραφή 18-20 ατόμων.

Για πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον υπεύθυνο της Σχολής Γονέων, Γιάννη Πατρώνη, τηλ. 22730 39126 και 6934 348591.
my-samos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: