Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Επτά προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ρύθμιση των “κόκκινων” δανείων

Επτά προτάσεις για την ρύθμιση των "κόκκινων" δανείων των νοικοκυριών προς τις τράπεζες και την αναμόρφωση του Τειρεσία πρότεινε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην Βουλή.


Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος, τόνισε ότι επείγει τώρα να γίνουν ρυθμίσεις που θα περιλαμβάνουν:

* Ολική διαγραφή χρεών αυτοί που είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας, οι άνεργοι, τα άτομα με αναπηρία, οι άρρωστοι και οι υπερήλικες.

* Μερική διαγραφή χρεών προς τις τράπεζες, ανάλογα με τη μείωση των εισοδημάτων που είχαν τα λαϊκά νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αγρότες λόγω των μνημονιακών πολιτικών

* Μηνιαία τραπεζική δόση μέχρι το 30% του εισοδήματός τους και το υπόλοιπο να διαγράφεται και να επανεξετάζεται ανάλογα με το εισόδημα που έχει κάποιος κάθε χρονιά.


* Εκλογίκευση των επιτοκίων, δηλαδή, τη μείωση των επιτοκίων ειδικά στις πιστωτικές κάρτες και τα καταναλωτικά δάνεια που είναι ιδιαίτερα ληστρικά,

* Πάγωμα διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης και είσπραξης από τις τράπεζες, όταν προσφεύγει σε αυτές ο δανειολήπτης και ζητάει εναγωνίως ρύθμιση των δανείων του.

* Ριζική αλλαγή του «Τειρεσία»

* Θέσπιση αναγκαστικών κανόνων, ώστε οι τράπεζες αναγκαστικά να δέχονται αυτές τις ρυθμίσεις και όχι να επαφίεται στην καλή τους θέληση η λύση ή στο να πάει να βρει το δίκιο του ο δανειολήπτης στο δικαστήριο.
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: