Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Σώστε τη Βιβλιοθήκη Σάμου....



Επιστολή αγωνίας για τη τύχη της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σάμου έστειλε στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Σταύρο Δημηρούδη, ο δραστήριος Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους. Ελπίζουμε στη συνέχεια και σε πιο δραστικές λύσεις αν χρειασθεί, φυσικά όχι μόνο από το κ. Παπαθεοφάνους αλλά από ολόκληρο το Σαμιακό Λαό και τους Φορείς...Εμείς συμφωνούμε απόλυτα με το Περιεχόμενο της επιστολής προς το Περιφερειακό Συμβούλιο κι ελπίζουμε να συζητηθεί σαν θέμα στην επόμενη Συνεδρίασή του.

Σήμερα ο ¨ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ" δημοσιεύει ολόκληρη αυτή την επιστολή...



Κύριε Πρόεδρε,
Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε από τα Μέσα Ενημέρωσης ότι σχεδιάζεται από το κεντρικό κράτος, η συγχώνευση/κατάργηση Δημόσιων Βιβλιοθηκών που λειτουργούν στον περιφερειακό γεωγραφικό χώρο της πατρίδας μας, όπου στον κοινοποιήσιμο κατάλογο βιβλιοθηκών περιλαμβάνονται και οι Δημόσιες Βιβλιοθήκες των νησιών Σάμου, Χίου και Μυτιλήνης.

Ο σχεδιαζόμενος πνευματικός ακρωτηριασμός των νησιών μας, που η παγκοσμιοποιημένη αγορά με ευκαιρία την οικονομική κρίση, προσπαθεί να υποδουλώσει τα πνευματικά αγαθά μας και να εξαλείψει την εθνική μας ταυτότητα και οντότητα με πράξεις σαν την παραπάνω, χρησιμοποιεί ανιστόρητα και σε σύγχυση κρατικά στελέχη που με τέτοιες προτάσεις για την διαχείριση οικονομικών μεγεθών, ολισθαίνει δυστυχώς σε ατραπούς πολιτιστικής κυριαρχίας του ναζισμού.

Κύριε Πρόεδρε,
Παρακαλώ όπως σε συνεννόηση με τους επικεφαλής των παρατάξεων που συμμετέχουν στο Περιφερειακό μας Συμβούλιο, να ενημερωθούν όλοι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, προκειμένου δια περιφοράς να αποφασισθεί η διατήρηση σε λειτουργία των μικρών σε μέγεθος αλλά μεγάλων ιστορικών και πνευματικών λίκνων της πολιτισμικής μας κληρονομιάς που τμήμα της είναι, οι τοπικές Δημόσιες Βιβλιοθήκες των νησιών μας.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΑΜΟΥ 
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: