Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Θ, Παπαθεοφάνους: "το υπουργείο Μεταφορών έχει μετατραπεί σε υπουργείο ακτοπλόων"


Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που έγινε στη Νάξο την Παρασκευή 17 Μαΐου, παρευρέθηκε η βουλευτής Αγνή Καλογερή και ο Αντιπεριφερειάρχης Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους με στόχο να καταθέσουν την άποψη της τοπικής κοινωνίας όσον αφορά την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού μας με τον Πειραιά, τη Β. Ελλάδα αλλά και τα Δωδεκάνησα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Θ. Παπαθεοφάνους μιλώντας στη Μαργαρίτα Ικαρίου («Ράδιο Σάμος 102 fm») είπε πως η εκτίμησή του από τη συνεδρίαση είναι αυτή που εξέθεσε ενώπιον όλων, πως «το υπουργείο Μεταφορών έχει μετατραπεί σε υπουργείο… ακτοπλόων».

Ακόμη ο κ. Παπαθεοφάνους σχολίασε πως στη διασύνδεση με τη Βόρειο Ελλάδα την εταιρεία που έχει αναλάβει τη γραμμή την διακρίνει ασυνέπεια. Είπε ακόμη πως η ΝΕΛ διατύπωσε πρόταση-πυροτέχνημα περί παραχώρησης των πλοίων της, μετά από πτώχευση, στην τοπική αυτοδιοίκηση(!) Σχετικά με το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ έχει προταθεί η προσέγγιση του πλοίου 7 φορές σε Εύδηλο και 4 στο Καρλόβασι.

Όσον αφορά στο Αίολος Κεντέρης η εταιρεία είπε πως θα επανεξετάσει τη δρομολόγησή του στη γραμμή μας, καθώς διανύει επιχειρηματική «περίοδο ισχνών αγελάδων». Για τη σύνδεση των Φούρνων Κορσεών και το Spirit θα ζητηθεί από το ΣΑΣ στις 27 Μαΐου να διασαφηνίσει η πλοιοκτήτρια εταιρεία τις προθέσεις της, προκειμένου να κηρυχθεί έκπτωτη και να προκηρυχθεί εκ νέου ανάληψη γραμμής, με πλοίο 35 μέτρων.

Μαργαρίτα Ικαρίου
Δημοσιογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια: