Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Έβαλε ταφόπλακα...

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

Σάμος, 15 Μάη 2013

ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.)

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ



Η ΓΣΕΕ ακόμη μια φορά διάλεξε στρατόπεδο! Διάλεξε το κεφάλαιο υπερασπιζόμενη την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Ξεπούλησε τα πάντα με την υπογραφή της νέας ΕΓΣΣΕ. Αποδέχτηκε πλήρως την κατάργησή της. Νομιμοποίησε όλους τους αντεργατικούς νόμους και τα μνημόνια. Αποδέχθηκε τα 586 € και 511 € κατώτερο μισθό που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση, δηλαδή δέχθηκε μειώσεις κατά 32% και 22 %. Δέχτηκε τον διαχωρισμό των εργαζομένων βάση ηλικιακών κριτηρίων. Αποδέχτηκε την μη υποχρεωτικότητα των συμβάσεων από τους εργοδότες.

Δεν διαπραγματεύτηκε καθόλου κατώτερο μισθό και μεροκάματο. Το άφησε να το καθορίσει ο υπουργός εργασίας παίρνοντας υπ’ όψιν την αύξηση της «παραγωγικότητας» και «ανταγωνιστικότητας», δηλαδή τα κέρδη του κεφαλαίου. Παζάρευε μόνο για μερικά επιδόματα, όπως αυτό του γάμου. Άνοιξε το δρόμο διάπλατα για μεγαλύτερη εφαρμογή ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας, όπως πάσχιζε κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία. Άφησε τους εργαζόμενους βορά στα αιματοβαμμένα θηρία του κέρδους, στα μονοπώλια και το μεγάλο κεφάλαιο. Έδωσε εξετάσεις στον καπιταλισμό και τις πέρασε με άριστα!

Έκανε πλάτες στον ΣΕΒ, θεωρώντας δια στόματος Παναγόπουλου εύλογες και νόμιμες τις διεκδικήσεις του, να οδηγήσει τους εργαζόμενους με αλυσίδες στα νέα εργασιακά κάτεργα, με μισθούς πείνας, χωρίς δικαιώματα. Δεν αποχώρησε από το διάλογο όπως καλούσαν οι ταξικές δυνάμεις ώστε να συζητήσει νέο σχέδιο δράσης.

Έβαλε ταφόπλακα στις όποιες κατακτήσεις. Ξεπούλησε την εργατική τάξη και υπέσκαψε τις όποιες αγωνιστικές διεκδικήσεις. Φέρει ευθύνες χρόνια για τη φτώχια και τη δυστυχία μας. Για την κατάσταση στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Για την απογοήτευση των εργαζόμενων και των ανέργων. Για τη λογική που χει περάσει ότι οι αγώνες δεν έχουν αποτελέσματα αφού τους έχει ξεπουλήσει όλους.

Κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία τρίβουν τα χέρια τους που βρήκαν τέτοιους συνεργάτες. Αλλά δεν θα τους περάσει! Η εργατική τάξη, το ταξικό εργατικό κίνημα δεν έχουν ακόμη δώσει την απάντησή της!


Η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει τώρα να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να συνταχθούν με τις ταξικές δυνάμεις, να οργανωθούν στα σωματεία, να ξεμπερδέψουν με τις συμβιβασμένες ηγεσίες στο συνδικαλιστικό κίνημα και να αλλάξουν το συσχετισμό δύναμης. Να παλέψουν για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και του συστήματος που τη γεννά. Για να γίνουμε εμείς, που είμαστε οι παραγωγοί του πλούτου, αφέντες στον πλούτο που παράγουμε.

Το ΕΚΣ από την πρώτη στιγμή μπήκε στη μάχη της υπεράσπισης της ΕΓΣΣΕ. Στήριξε την πρόταση του ΠΑΜΕ, συνυπέγραψε κοινό κάλεσμα Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών για την προάσπιση των ΣΣΕ και των δικαιωμάτων μας.

Καλούμε την εργατική τάξη να μην αποδεχτεί ως τελεσίδικη την όποια απόφαση και νόμο. Να μην υποκύψει. Ανυπακοή, αντίσταση και οργανωμένος μαζικός αγώνας. 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 

ΠΕΜΠΤΗ 23 ΜΑΗ, 7μ.μ.ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: