Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Στηρίξτε την NEL και το πλοίο "Μυτιλήνη"


Μετά τον αποκλεισμό του κεντρικού Λιμένος της Πρωτεύουσας από το Υπουργείο και την Εταιρία HSW με το πλοίο "ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ' , ο Εμπορικός Σύλλογος  Σάμου, προτρέπει με επιστολή του όλο το κόσμο να στηρίξει τη NEL και να ταξιδεύει με το πλοίο "ΜΥΤΙΛΗΝΗ".

Σήμερα δημοσιεύουμε ολόκληρη την επιστολή τους. 

Ακτοπλοϊκές Συγκοινωνίες

Μετά από τη παρουσία μας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας στις 27-05-2013, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συλλόγους (Δικηγορικό Σύλλογο Σάμου, Σύλλογος Εστίασης και Ψυχαγωγίας Σάμου, Σωματείο Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών Ταξί Σάμου, κ.α.) και φυσικά τον κόσμο που στάθηκε σύμμαχος στο δίκαιο αίτημά μας.


Ο Ε.Σ.Σ. θέλει να καταστήσει σαφές, παρά την αδιανόητη απόφαση της ναυτιλιακής εταιρείας «HELLENIC SEAWAYS» να αγνοήσει το λιμάνι της πρωτεύουσας, ότι ουδέποτε εκφράσαμε την ακραία άποψη να μην εκτελεί το πλοίο «MYKONOS» κανένα δρομολόγιο στο νησί. Αυτό θα ήταν καταστροφικό για την τουριστική κινητικότητα και την επαγγελματική ανέλιξη όλων μας, αλλά κυρίως ενάντια στην πάγια επιδίωξή μας για πρόοδο και οικονομική ανάπτυξη του νησιού μας.

Παράλληλα όμως, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και την κατάφορη αδικία εις βάρος της ναυτιλιακής εταιρείας «NEL», η οποία ενώ παρά τις αντίξοες συνθήκες εκτελούσε το δρομολόγιο του νησιού όλο το χειμώνα, ως επιδοτούμενη γραμμή - παρότι είναι γνωστές οι γραφειοκρατικές κωλυσιεργίες αποπληρωμής των επιδοτούμενων γραμμών – καλείτε τώρα, τη θερινή περίοδο, να δραστηριοποιηθεί σε μη ανταγωνιστικές, γι’ αυτή συνθήκες, που με δεδομένη την αύξηση της τουριστικής κίνησης, θα κατάφερνε να αποκομίσει το προσδοκώμενο κέρδος, εδραιώνοντας έτσι την μεταξύ μας συνεργασία.

Ζητάμε απ’ όλους του κατοίκους του νησιού και τις μεταφορικές εταιρίες, για την εξασφάλιση αυτής της συνεργασίας, να στηρίξουμε το πλοίο «ΜΥΤΙΛΗΝΗ» και εμείς από τη μεριά μας θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με την εταιρεία «NEL» για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των αναγκών του νησιού μας.

Για τον Ε.Σ.Σ. το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: