Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ (10-14 Ιουλίου): Δημοκρατική ανατροπή σε Ελλάδα και Ευρώπη



Αλ. Τσίπρας: Εκλογές για να διαχειριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ την ευρωπαϊκή προεδρία * Ογκώδης συγκέντρωση κατά της λιτότητας στη Μαδρίτη

Μεγάλες πρωτοβουλίες, με την κοινωνία μπροστά, παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει και του πρώτου συνεδρίου του. Στόχος η υπεράσπιση των δημοκρατικών θεσμών, που δοκιμάζονται σκληρά από την κυβέρνηση Σαμαρά, η ανατροπή των πολιτικών που εκτινάσσουν στα ύψη την ανεργία και διευρύνουν τη φτώχεια, η μέριμνα για το περιβάλλον και η αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων, που στερούν από τη χώρα κρίσιμα εργαλεία για την ανασυγκρότησή της.



Στην κατεύθυνση αυτή πρωτεύοντα ρόλο έχει ο συντονισμός της δράσης ενάντια στη λιτότητα με τους εργαζόμενους των άλλων χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, όπως η χθεσινή μεγαλειώδης διαδήλωση στην Μαδρίτη, στην οποία συμμετείχε ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με τους άλλους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.


Ο Σαμαράς δέχεται εισηγήσεις για προσφυγή στις κάλπες μετά τις γερμανικές εκλογές, προσδοκώντας απομείωση του χρέους, το οποίο δεν είναι βιώσιμο παρά τα σκληρά μέτρα, ενώ καλείται να πάρει και άλλα το 2014 καθώς θα υπογράψει νέο Μνημόνιο. 

Αστάθμητοι παράγοντες αναδεικνύονται η δημοσκοπική πτώση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ. και οι παρενέργειες από τις ακροδεξιές επιρροές του Σαμαρά. Στον αντίποδα, ο Αλέξης Τσίπρας ζητάει την προσφυγή στις κάλπες ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ να έρθει στην εξουσία και να κάνει αυτός τη νέα διαπραγμάτευση που είναι στον ορίζοντα, καθώς και να διαχειριστεί την ευρωπαϊκή προεδρία το πρώτο εξάμηνο του 2014.
Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: