Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Ειδήσεις από το Ράδιο Σάμος 102FM


Εθελοντικός καθαρισμός των κατασκηνώσεων του Αγίου Κωνσταντίνου 

Σε εθελοντικό καθαρισμό των κατασκηνώσεων του Αγίου Κωνσταντίνου προχωρά αυτή την Κυριακή το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Σάμου, προκειμένου να φιλοξενηθούν εκεί από 11 έως και 21 Ιουλίου 60 παιδιά και 20 εκπαιδευτές, βάσει πανελλήνιου προγράμματος.

Η έφορος του Σώματος Οδηγισμού Σάμου κα Μαρία Γεραλέξη μίλησε στο «Ράδιο Σάμος 102 fm» για την προσπάθεια αυτή, με στόχο να παραμείνει ενεργός ένας σημαντικός πόρος επισκεψιμότητας στο νησί μας, καθώς οι κατασκηνώσεις του Αγίου Κωνσταντίνου ήταν ανενεργές από το 2009.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων Δ.Ο.Υ Σάμου

Σε διήμερη απεργιακή κινητοποίηση προχώρησαν σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή 27 και 28 Ιουνίου οι εργαζόμενοι στις Δ.Ο.Υ όλης της χώρας, αντιδρώντας στην στρατηγική του υπουργείου να συγκεντρώσει τις υπηρεσίες ελέγχου και δικαστικού, προκειμένου να καθίσταται ευκολότερη η παρακολούθησή τους από την τρόικα.

«Η απόφαση έχει υπογραφεί και οι υπηρεσίες ελέγχου και δικαστικού της Σάμου μεταφέρονται πλέον στον Πειραιά, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους φορολογούμενους των νησιών μας» σημείωσε η εκπρόσωπος των εργαζομένων στην Εφορία της Σάμου κα Γιασιμώ Κεχαγιά, μιλώντας στο «Ράδιο Σάμος 102 fm»

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------


7ο Φεστιβάλ γεύσης και Παράδοσης


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το 7ο Φεστιβάλ γεύσης και Παράδοσης που διεξήχθη στην Πάτμο, στις 23 και 24 Ιουνίου με συμμετοχή πολλών νησιωτικών περιοχών από τις οποίες, νοικοκυρές διαγωνίστηκαν στην παραδοσιακή παρασκευή εδεσμάτων πρωτότυπων, βασισμένων στη νησιώτικη γαστρονομία.

Η εκδότρια των «Πατμιακών Χρονικών» Σμαράγδα Μουλιάτη, μίλησε στο «Ράδιο Σάμος 102 fm» για τη φετινή καινοτομία της διοργάνωσης καθώς συνδέθηκε η Ελληνική νησιωτική γαστρονομική παράδοση με την αντίστοιχη Τουρκική, όπως αυτή εκφράστηκε μέσω της διακεκριμένης πανευρωπαϊκά γευσιγνώστριας Εντίν Ακίν που πήρε μέρος στο Φεστιβάλ.

Η κα Μουλιάτη, σημείωσε επαινετικά και την παρουσία της Σάμου στη διοργάνωση, με αντιπροσωπεία της Ένωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών. «Το σαμιώτικο κρασί πλαισίωσε μοναδικά το Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης» είπε η κα Μουλιάτη.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΙΚΑΡΙΟΥ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: