Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Αυτοψίες και Έλεγχοι


Ενόψει της επερχόμενης θερινής περιόδου και της επικινδυνότητας από τυχόν παράνομες ρίψεις απορριμμάτων, κλαδιών ή άλλων εύφλεκτων υλικών στους «σφραγισμένους» Χ.Α.Δ.Α., η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προβαίνει σε αυτοψίες για τον έλεγχο της πραγματικής σημερινής κατάστασης των Χ.Α.Δ.Α. ή άλλων σημείων όπου υφίστανται τυχόν ανεξέλεγκτες απορρίψεις.

Αναφορικά με το θέμα των Χ.Α.Δ.Α. τέθηκαν ερωτήματα και εκφράσθηκαν προβληματισμοί κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για ζητήματα πολιτικής προστασίας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος κ. Νίκος Μάρκου σε συνεργασία με τους Αντιπεριφερειάρχες και Εντεταλμένους Περιφερειακούς Συμβούλους των Π. Ε. θα συνδράμουν άμεσα ώστε να ολοκληρωθούν το συντομότερο οι έλεγχοι και οι αυτοψίες από τις αρμόδιες Υπηρεσίες. 

Παράλληλα με σχετική επιστολή του ο κ. Μάρκου προτρέπει τους Δημάρχους και Αντιδημάρχους Περιβάλλοντος των νησιών του Βορείου Αιγαίου να εντείνουν την προσοχή τους ώστε οι αποκατασταθέντες και οι τελούντες εν παύση Χ.Α.Δ.Α. να παραμένουν πραγματικά ανενεργοί, περιφραγμένοι και ασφαλείς σε αυτοαναφλέξεις ή μεταδόσεις πυρκαγιών.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: