Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΙΚΑΡΙΑ: ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ (ΑΝ)ΑΡΜΟΔΙΟΣ


Αυτή ήταν με λίγα λόγια η εξοργιστική παρουσία του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ κου Ευδοκιμίδη κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο μας την ημέρα της απεργίας στις 13/6. 

Σε μια αγωνιώδη αλλά αποτυχημένη προσπάθειά του να κρύψει αυτό που πραγματικά είναι, δηλαδή ένας γνήσιος εκπρόσωπος μιας βάρβαρης πολιτικής που αφήνει τον κόσμο χωρίς γιατρούς, νοσοκομεία και φάρμακα, δεν μπόρεσε να δώσει ούτε μία ουσιαστική απάντηση στις ερωτήσεις και τις διαμαρτυρίες των συγκεντρωμένων.

Άξιος ο μισθός που σας δίνει η τρόικα -και μάλιστα χωρίς περικοπές και καθυστερήσεις όπως στους εργαζόμενους- κύριε Ευδοκιμίδη.

Στα πλαίσια της απεργιακής συγκέντρωσης στο νοσοκομείο που καλούσαν τα σωματεία των εκπαιδευτικών και ο σύλλογός μας, αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε για να διαμαρτυρηθεί και να εκθέσει τα αιτήματά του στον ΥΠΕ άρχη, αν και η απεργία ανακοινώθηκε την τελευταία στιγμή και τα χρονικά περιθώρια για καλύτερη διοργάνωση ήταν περιορισμένα. Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των σωματείων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, εκπρόσωπος του ΕΚΣ, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων χωριών και μεμονωμένοι κάτοικοι.

Τα ζητήματα που τέθηκαν στον κύριο Ευδοκιμίδη αφορούσαν:
  • τη συγχώνευση του νοσοκομείου μας και την τύχη της απόφασης του ΚΕΣΥΠΕ της 18/2 που ακόμη αγνοείται, αν και ο ίδιος ήταν εισηγητής και παρόν στην λήψη της.
  • τα κενά στα Περιφερειακά Ιατρεία (Π.Ι.)
  • τις θέσεις μόνιμων γιατρών που προβλέπονται για τα νησιά μας ύστερα και από την πρόθεση του Υπουργείου για 150 προσλήψεις γιατρών πανελλαδικά
  • τις προσλήψεις μη ιατρικού προσωπικού (μόνιμου και επικουρικού)
  • την περίθαλψη των ανασφάλιστων
  • την πληρωμή των πρόσθετων εφημεριών που οφείλονται στους γιατρούς του νοσοκομείου από τον περσινό Γενάρη.

Τι μας απάντησε; Θαυμάστε:


Για την απόφαση του ΚΕΣΥΠΕ μας είπε ότι δεν είναι γραμματέας για να ξέρει που είναι. Μας ενημέρωσε με θέρμη ότι είναι νομικό δικαίωμά μας να πάρουμε στα χέρια μας αυτήν την απόφαση. Στην ερώτηση για το περιεχόμενό της, απέφευγε συστηματικά να μας απαντήσει, αν και επαναλαμβάνουμε ήταν παρόν στην λήψη της!

Για να καλυφθούν τα κενά στα Π.Ι. ο ίδιος θα δίνει 250 ευρώ μηνιαίως (!!!) και επιπλέον του μισθού σε κάθε αγροτικό γιατρό που θα επιλέξει τα νησιά μας. Τα κονδύλια θα τα βρει από ερευνητικά προγράμματα ενώ μας προέτρεψε να … αναζητήσουμε (!!!) γιατρούς που θα ήθελαν να έρθουν στην Ικαρία και τους Φούρνους!!! Μετά και από αυτήν την εξαγγελία παρατηρήθηκε αναστροφή του κλίματος πανευρωπαϊκά, με εκατοντάδες γιατρούς να ετοιμάζονται να επιστρέψουν από τη Γερμανία και να έρθουν στην Ικαρία, τους Φούρνους και τη Λήμνο για αγροτικό …

Τα 3 άτομα επικουρικό προσωπικό που αναμένονται (τραυματιοφορέας, νοσηλεύτρια, χειριστής ακτινολογικού) θα έρθουν από Σεπτέμβρη λόγω του ότι υπάρχουν 4000 αιτήσεις περίπου που πρέπει να αξιολογηθούν και να μοριοδοτηθούν. Δηλαδή για το καλοκαίρι που οι ανάγκες θα είναι αυξημένες, δεν προβλέπεται καμία άφιξη, αν και η διαδικασία πρόσληψης επικουρικού προσωπικού έχει ξεκινήσει μήνες πριν. Όσον αφορά τους μόνιμους γιατρούς που θα έρθουν κάποτε, ο ένας από αυτούς θα είναι αναισθησιολόγος.

Για τις πρόσθετες εφημερίες λεφτά δεν υπάρχουν. Μας προέτρεψε να τα διεκδικήσουμε δικαστικά (φοβερή ιδέα!) γιατί είναι βεβαιωμένο πως έχουν δουλευτεί …

Για τους ανασφάλιστους προβλέπεται κατιτίς, αλλά και πάλι δεν ήξερε λεπτομέρειες.


Όπως ήταν φυσικό, οι απαντήσεις του σε συνδυασμό με το ειρωνικό και προκλητικό του ύφος, προκάλεσαν την οργή των συγκεντρωμένων. Τουλάχιστον, στο μόνο που αποδείχτηκε ειλικρινής ήταν όταν παραδέχτηκε πως η κατάσταση προβλέπεται δύσκολη …

Επειδή τα χειρότερα είναι μπροστά μας και οι εξελίξεις στο ΕΣΥ θα είναι ραγδαίες, απαιτείται επαγρύπνιση, οργάνωση και συντονισμός.

Καλούμε τις ομοσπονδίες μας ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ να αναλάβουν όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για συντονισμό και κινητοποιήσεις στον χώρο της υγείας. Δεν υπάρχει χρόνος για αναβολές και ηττοπαθείς λογικές πως ο κόσμος δεν τραβάει. Η συγκλονιστική συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ το αποδεικνύει.

Από την μεριά μας ως σύλλογος εργαζομένων θα αναλάβουμε μέσα στον Ιούλιο (πιθανές ημερομηνίες 6 και 7 Ιουλίου) πρωτοβουλία για συντονισμό σε επίπεδο πρωτοβάθμιων νοσοκομειακών σωματείων. Θα προσκληθούν νοσοκομειακοί σύλλογοι και επιτροπές αγώνα (με τους οποίους συνεργαζόμαστε ούτως ή άλλως εδώ και μήνες) από όλη τη χώρα, σε μια προσπάθεια να οργανώσουμε και να συντονίσουμε καλύτερα τους αγώνες μας.

ΔΕΝ ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΥΜΕ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: