Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Σάμος: Διασώζοντας το «Ξενία» (ΦΩΤΟ)


Το πρωί του Σαββάτου, 15 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε επίδειξη μέσων και δυνατοτήτων διάσωσης των γηρασμένων υλικών του ξενοδοχείου «Ξενία», που ταλαιπωρεί πολλά χρόνια την πρωτεύουσα του νησιού μας.

Η εγκατάλειψη και οι απίστευτες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που το μετέφεραν από οργανισμό σε φορέα και πάλι πίσω, κατέληξαν ευτυχώς, στην παραχώρησή του στο δήμο Σάμου.

Κατόπιν πρωτοβουλίας του πολιτικού μηχανικού, κ. Μανώλη Σιγάνου, ο οποίος αντιπροσωπεύει την εταιρία Sika, προσκλήθηκε ο τεχνικός κόσμος της Σάμου, να διαπιστώσει επί τόπου τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας υλικών για την προστασία του οπλισμένου σκυροδέματος, των σιδήρων κ.λπ. ώστε εάν "ανάψει το πράσινο φως" για τη διάσωση του κτιρίου, να έχει γίνει το πρώτο βήμα γνωστοποίησης των δυνατοτήτων που έχουμε στα χέρια μας.



Τα μέλη του σαμιακού παραρτήματος του Τ.Ε.Ε., πολιτικοί μηχανικοί, αρχιτέκτονες, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί συγκεντρώθηκαν στον 1ο όροφο του "Ξενία" άκουσαν αλλά και είδαν από κοντά τα όσα τους εξήγησε ο μηχανικός της Sika.

Ο δήμος παραχώρησε το χώρο για τη συγκεκριμένη επίδειξη.

Επισκεπτόμενοι τους χώρους του εγκαταλελειμμένου ξενοδοχείου διαπιστώσαμε ότι η τοιχογραφία του Φασιανού, στην είσοδο του ξενοδοχείου, δεν έχει καταστραφεί, όπως διέδιδαν οι φήμες το τελευταίο διάστημα. Σίγουρα όμως θα χρειαστεί άμεση επέμβαση διάσωσης του έργου.


http://samiakonvima.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: