Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου για τη ΔΟΥ

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου εκφράζει την αντίθεσή της στην μερική ή ολική κατάργηση της ΔΟΥ Σάμου. 


Λέμε όχι στην κατάργηση, συγχώνευση, μεταφορά των τμημάτων δικαστικού και ελέγχου στον Πειραιά. Απαιτούμε να μη γίνει καμιά απόλυση. Να διασφαλιστούν οι οργανικές θέσεις των εργαζομένων. Να μην ανατεθεί καμιά υπηρεσία ή αντικείμενό της στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Λέμε όχι στο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και στην ιδιωτικοποίηση δημόσιων υπηρεσιών. Καμιά συγχώνευση, κατάργηση δημοσίων υπηρεσιών και οργανισμών.

Η σταδιακή κατάργηση, όπως την ξέραμε, της ΔΟΥ θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα ταλαιπωρίας και κόστος στον ντόπιο πληθυσμό.

Τόσο η κατάργηση της ΔΟΥ, όσο και τα υπόλοιπα μέτρα της κυβέρνησης για το δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, είναι μέρος των συνολικότερων αντιλαϊκών μέτρων (χαράτσια, απολύσεις, μείωση δαπανών για Υγεία-Παιδεία, κατάργηση ΣΣΕ, μειώσεις μισθών και συντάξεων, αντιασφαλιστικοί και αντεργατικοί νόμοι κλπ), που στόχο έχουν να τσακίσουν τις εργασιακές σχέσεις, να κάνουν πιο φθηνή την εργατική δύναμη. Τελικά να πληρώσει η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα την καπιταλιστική κρίση.

Γι αυτό θέλουν μια κρατική διοίκηση, πιο επιτελική, πιο συγκεντρωτική, πιο στενά δεμένη με την Ε.Ε., καλύτερα προσαρμοσμένη στις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου, αλλά και να δημιουργεί νέους τομείς κερδοφορίας για τα μονοπώλια με τις ιδιωτικοποιήσεις.

Σε αυτά τα μέτρα, σε αυτούς τους στόχους κυβέρνησης, τρόϊκας και μεγάλου κεφαλαίου, η απάντηση πρέπει να είναι ενιαία και συντονισμένη. Χρειάζεται λαϊκή συμμαχία εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ανέργων, συνταξιούχων, αγροτών, αυτοπασχολούμενων, γυναικών και νεολαίας, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που τα γεννά.

Όχι στην κατάργηση, μεταφορά κλπ της ΔΟΥ Σάμου και της ΔΟΥ Ικαρίας

Να επαναλειτουργήσει η ΔΟΥ Καρλοβάσου

Καμιά κατάργηση-συγχώνευση δημοσιών φορέων και υπηρεσιών

Όχι στο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας

Να μην περάσουν οι απολύσεις Δημοσίων υπαλλήλων

Όχι στα χαράτσια και στη φοροληστεία

Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατειάς λαϊκής κατανάλωσης

Φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου με 45%

Όχι στις κατασχέσεις μισθών, σπιτιών και περιουσιακών στοιχείων

Δεν υπάρχουν σχόλια: