Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Σάμος: Δεν θα λειτουργεί το εξωτερικό ιατρείο του μικροβιολογικού εργαστηρίου του Νοσοκομείου


Από σήμερα  5 Ιουνίου 2013 και για κάποιες ημέρες κάθε μήνα, δεν θα λειτουργεί το εξωτερικό ιατρείο του μικροβιολογικού εργαστηρίου του Νοσοκομείου Σάμου λόγο έλλειψης προσωπικού. 

Το εργαστήριο εδώ και χρόνια λειτουργεί με ένα γιατρό, ένα βιοχημικό και ελάχιστους παρασκευαστές .

Το πρόβλημα αυτό έρχεται να προστεθεί στις μεγάλες ελλείψεις υλικών όπως, αντιδραστήρια, υγρά αναλυτών, φιαλίδια αιμοληψιών, συριγγών και άλλων αναλώσιμων.

Το θέμα το συμβάσεων των εργαζομένων, οι οποίες θα έληγαν, είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό. Η ταλαιπωρία του κόσμου δεν έχει τελειωμό, αφού δεν υπάρχει κανένα εργαστήριο συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΠΥ για να εξεταστεί.

Ο σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου και οι εργαζόμενοι του εργαστηρίου είχαν ενημερώσει εγκαίρως, για τα προβλήματα που θα προέκυπταν, όλους τους αρμόδιους. Δυστυχώς όμως όλοι τους εφαρμόζοντας πιστά την πολιτική που διαλύει τη δημόσια υγεία δεν ενδιαφέρθηκαν.

Καλούμε τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, τη 2η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας να δώσουν άμεσα λύση στα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο και καθιστούν την λειτουργία του Νοσοκομείου αδύνατη.

Τέλος καλούμε όλους τους εργαζόμενους και όλο το Σαμιακό λαό να συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση στις 7 Ιουνίου και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προαύλιο του Νοσοκομείου στις 10:00 π.μ.

Διεκδικούμε :
  • Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. 
  • Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι και οι επικουρικοί εργαζόμενοι
  • Άμεση προμήθεια υγειονομικού υλικού.
  • Να μην πληρώνουν οι ανασφάλιστοι και οι άνεργοι στα Δημόσια Νοσοκομεία. 
  • Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: