Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Αλέξης Τσίπρας: Η συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ θα ανατραπεί σύντομα από τον λαό



Το κολοβό και δύσμορφο πολιτικό σχήμα της συγκυβέρνησης Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να μακροημερεύσει, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στην πρώτη μέρα του φεστιβάλ της ΚΟΕ "Resistance 2013 - 6η Διεθνής Συνάντηση Κινημάτων", το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε πως ο αγώνας για την ΕΡΤ είναι πρωτίστως αγώνας δημοκρατίας, ενώ υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του ώστε ο αγώνας να έχει νικηφόρο αποτέλεσμα για τον ελληνικό λαό την ίδια μέρα που ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας έδινε εντολή για εκκένωση του Ραδιομεγάρου.


"Το κολοβό και δύσμορφο πολιτικό σχήμα, αυτή η σύμπραξη από ιδιοτέλειες, φόβους και συμφέροντα που παριστάνει την κυβέρνηση, δεν μπορεί να μακροημερεύσει. Οι μέρες της αφθονίας τους είναι μετρημένες" υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας στο σχόλιό του για το νέο κυβερνητικό σχήμα μετά την αποχώρηση της ΔΗΜ.ΑΡ. Και πρόσθεσε: "Δεν θα τους αφήσει ο λαός μας σε καμιά περίπτωση να πάρουν ανάσα. Είναι δουλειά του λαού να τους ανατρέψει -και θα τους ανατρέψει". Επιπλέον τόνισε την παραδοξότητα του νέου κυβερνητικού σχήματος λέγοντας πως "ο δικομματισμός επανέρχεται ως απάντηση στα δεινά του δικομματισμού. Αυτό κι αν είναι πολιτικό ανέκδοτο".

Σχολιάζοντας την αποχώρηση της Δημοκρατικής Αριστεράς από την κυβέρνηση Σαμαρά, ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε πως "η ΔΗΜ.ΑΡ., κάτω από την πίεση του κινήματος και μπροστά στον ακροδεξιό αυταρχισμό του Σαμαρά, αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την κυβέρνηση. Επιτέλους, θα λέγαμε. Και πολύ άντεξε".

Ερμηνεύοντας την επιλογή του ΠΑΣΟΚ να παραμείνει στην κυβέρνηση, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως "ο κ. Βενιζέλος της λίστας Λαγκάρντ, του κουρέματος και της προσυπογραφής κάθε βάρβαρου μέτρου ξέχασε για άλλη μια φορά τις χθεσινές του υποσχέσεις και παραμένει όμηρος του Σαμαρά και μπάστακας των Μνημονίων".

Η ΕΡΤ έριξε ηχηρό χαστούκι στον Σαμαρά
"Ο κ. Σαμαράς έφαγε ένα χαστούκι από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και το μεγάλο λαϊκό κίνημα υπεράσπισης της δημοκρατίας. Χαστούκι που ακούστηκε στα πέρατα του κόσμου. Το κύρος του και το όποιο κύρος της κυβέρνησής του κουρελιάστηκε" υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας.

Και πρόσθεσε: "Αυτό που ξεκίνησε σαν μάχη της ΕΡΤ και εξελίχθηκε σε μάχη της δημοκρατίας όχι μόνο ταρακούνησε και ταρακουνάει την ετοιμόρροπη ελληνική κυβέρνηση, αλλά προκάλεσε τρικυμία και στα διεθνή κέντρα που ελέγχουν κυβερνήσεις και απομυζούν λαούς και χώρες. Στην Ελλάδα έχουμε από χθες μια νέα κατάσταση. Το λαϊκό κίνημα έφερε τα πάνω κάτω".


Μπορούμε να τους ανατρέψουμε! Ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε τον ελληνικό λαό να μην υποκύψει στους εκβιασμούς της κυβέρνησης Σαμαρά και της τρόικας: "Να τελειώνουμε και με τα ανέκδοτα, και με τις συναλλαγές τους στο παρασκήνιο, και με τις εντολές της Μέρκελ και της Λαγκάρντ, και με τα σούρτα - φέρτα της τρόικας και με όλη αυτή την ατμόσφαιρα του φόβου και της παρακμής". Και πρόσθεσε: "Τα μεγάλα όχι και τα μεγάλα ναι των λαών γράφουν την ιστορία -και όχι τα τεφτέρια του ΔΝΤ και της Μέρκελ". 

Επιπλέον ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε τον ελληνικό λαό να υπερασπιστεί τον αγώνα της ΕΡΤ, ο οποίος ούτως ή άλλως μπήκε σε νέα φάση μετά τη διαταγή του Γ. Στουρνάρα για εκκένωση του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής, υπογραμμίζοντας πως "είναι δουλειά του λαού να υπερασπιστεί όχι μόνο τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, αλλά και τη δημοκρατία, από τους καθ' έξιν και κατ' επάγγελμα βιαστές και προαγωγούς της -και θα το κάνει".

"Δικαιούμαστε ως λαός", σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας, "και δημοκρατία και εθνική κυριαρχία και αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη και μια ζωή χωρίς τον φόβο και την πείνα". Και κατέληξε: "Και αυτά όλα μπορούμε να τα κερδίσουμε με την ενότητα και τον αγώνα μας, γιατί κανένας δεν θα μας τα χαρίσει. Και ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ότι μπορεί και ότι δεν μπορεί για να ζήσουμε καλύτερες μέρες".
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: