Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Συνεχίζουν την πολιτική της απόλυτης καταστροφής

“ Το ΔΝΤ δικαιώνει τον ΣΥΡΙΖΑ και αποδεικνύει την ύπαρξη της αναγκαιότητας για αλλαγή πορείας ”



Το ΔΝΤ παραδέχτηκε το λάθος του σε ότι αφορά στην υλοποίηση του προγράμματος "διάσωσης" στην Ελλάδα, αφού λέει δεν προέβλεψε τις επιπτώσεις της λιτότητας στην ελληνική οικονομία. Επί της ουσίας πρόκειται για τη δεύτερη παραδοχή, μετά από εκείνη του Μπλανσάρ πριν από μερικούς μήνες.

Ουσιαστικά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παραδέχεται ότι το μνημόνιο, για την αναγκαιότητα του οποίου τόσο προσπαθεί να πείσει τον ελληνικό λαό η τρικομματική κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, δεν ήταν μονόδρομος. Άρα υπήρχαν εναλλακτικές και φυσικά για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ και η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά βρίσκεται εκτεθειμένη.

Ο κάθε ένας μπορεί να καταλογίσει οτιδήποτε στους δανειστές ή εν προκειμένω να κατηγορήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, για το γεγονός ότι τις λάθος εκτιμήσεις του τις πληρώνει ο ελληνικός λαός. Η μεγαλύτερη ευθύνη, όμως, για το διαρκές έγκλημα που συντελείται σε βάρος του ελληνικού λαού βαραίνει κυρίως την υποτακτική κυβέρνηση των Μερκελιστών, τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, οι οποίοι ακόμη και σήμερα επιμένουν να υπερασπίζονται την δήθεν ορθότητα των επιλογών τους.

Πριν την παραδοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο ευρωπαϊκός Τύπος, αλλά και ο ΟΟΣΑ αντιμετώπισαν με χλεύη το περίφημο success story του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τις εκτιμήσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος σε ολόκληρη την καριέρα του δεν έχει πέσει μέσα σε καμία πρόβλεψη. Όμως, εκείνοι γατζωμένοι στην εξουσία εμμένουν στις πολιτικές τους επιλογές που βυθίζουν την Ελλάδα στο χάος της οικονομικής καταστροφής και των συνεπειών της πλήρους διάρρηξης της κοινωνικής συνοχής. Είναι εκείνοι, που με την εφαρμογή του λαοκτόνου προγράμματος που επιβάλλουν στον ελληνικό λαό τρέφουν το τέρας του νεοναζισμού.

Την ευθύνη για τις αποτυχημένες επιλογές, λοιπόν, που οδηγούν τη χώρα με μαθηματική ακρίβεια στον γκρεμό την φέρει αποκλειστικά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ακόμη και σήμερα που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παραδέχεται το λάθος, εμμένει στις καταστροφικές επιλογές του. Πρόκειται για το πολιτικό πρόσωπο που έχει σύρει την Ελλάδα στον καταστροφικό μονόδρομο και αποδεικνύεται περίτρανα ότι όσο καιρό το κόμμα του ήταν στην αξιωματική αντιπολίτευση ύψωνε την αντιμνημονιακή παντιέρα μόνο και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους. Από κοντά και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος καυχιέται για το δικό του ... "επίτευγμα", το περίφημο PSI, αλλά και ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος συνέπραξε με τους φορείς της πιο ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής που υλοποιήθηκε σε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σήμερα το ΔΝΤ διαπιστώνει ότι τελικά το κούρεμα του ελληνικού χρέους έπληξε ανεπανόρθωτα την ελληνική οικονομία, αλλά οι γερμανόφιλοι κυβερνώντες το παρουσιάζουν ως μάνα εξ ουρανού.

Την ίδια στιγμή, η υπό κατάρρευση ντόπια διαπλοκή πιασμένη χέρι-χέρι με τους Μερκελιστές παλεύει για τη δική της διάσωση, η οποία περνά από την μακροημέρευση της κυβέρνησης Σαμαρά. Έχει στήσει αντίσκηνο έξω από το Μέγαρο Μαξίμου περιμένοντας ... ενέσεις για να μην χρεοκοπήσει.

Η παραδοχή του ΔΝΤ, αλλά και το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς και η μνημονιακή παρέα του δεν επιθυμούν να διορθώσουν το λάθος του ΔΝΤ επιβάλλουν αλλαγή πορείας. Πως θα πραγματοποιηθεί αυτή; Με τη δημοκρατική ανατροπή, που θα φέρει την Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη της Αριστεράς στην διακυβέρνηση και τον λαό στην εξουσία. Για να γίνουμε αφέντες στον τόπο μας.
Periodista

Δεν υπάρχουν σχόλια: