Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Σάμου & Ικαρίας κ. Ευσεβίου


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η Ιερά Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας εόρτασε χθες τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη κ. Ευσεβίου.

Ανήμερα του ενδόξου ιερομάρτυρα Ευσεβίου επισκόπου Σαμοσάτων, το Σάββατο 22 Ιουνίου, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Βαθέος Σάμου Αρχιερατική Θεία Λειτουργία συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σάμου & Ικαρίας κ. Ευσεβίου και Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος ο οποίος με αφορμή την ευαγγελική περικοπή του Καλού Ποιμένος αναφέρθηκε στα τρία χαρακτηριστικά γνωρίσματα του εορτάζοντος Μητροπολίτου κ. Ευσεβίου, την κοινωνία των προσώπων, την ευθύνη της καθοδήγισης και τη θυσιαστική αγάπη εξάροντας το πολυσχεδές ιεραποστολικό, φιλανθρωπικό, και κοινωνικό έργο που με τη χάρη του Θεού ο Ποιμενάρχης της ακριτικής και νησιωτικής Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσέβιος επιτελεί τα τελευταία 18 έτη της θεοφιλούς και θεαρέστου ποιμαντορίας του.


Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος κ. Ευσέβιος χειροθέτησε, τη σεπτή εντολή του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, τον Μουσικολογιώτατο Πρωτοψάλτη κ. Γεώργιο Αγγελινάρα σε Άρχοντα Μαΐστορα της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας επιβραβεύοντας την πολυετή και καρποφόρο διακονία και προσφορά του στα ιερά Αναλόγια της τοπικής εκκλησίας και στη διάσωση και συνέχιση της Βυζαντινής Μουσικής Τέχνης.

Ο εορτάζων Μητροπολίτης κ. Ευσέβιος ευχαρίστησε τον πνευματικό του αδελφό Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος για την παρουσία του στους φετινούς εορτασμούς, το σύνολο των αρχόντων για την τιμητική τους παρουσία αλλά και για την εποικοδομητική συνεργασία τους, τους ιερείς και τα μοναχικά τάγματα τοπικής Εκκλησίας και τον ευλογημένο λαό προς τον οποίο ζήτησε την αδιάκοπη προσευχητική συμπαράσταση.
http://my-samos.blogspot.gr/

Κάντε ¨κλικ" πιο κάτω για περισσότερες φωτογραφίες:



Δεν υπάρχουν σχόλια: