Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Το "ΠΑΜΕ Σάμου", το κλείσιμο της ΕΡΤ και οι δύο συγκεντρώσεις

Δελτίο τύπου  

Επειδή έχει γίνει πολύ σύγχυση, πολύ σπέκουλα και θολούρα μέχρι και προβοκάτσιες, η γραμματεία του ΠΑΜΕ θεωρεί ότι οφείλει να δώσει κάποιες απαντήσεις

Το βράδυ της Τρίτης 11/6 η κατάργηση και το κλείσιμο της ΕΡΤ και η κατάργηση-πέταγμα στο δρόμο πάνω από 2.600 εργαζομένων, με την κυβερνητική απόφαση, έπεσε σαν κανονιά.


Πολύ αργά την νύχτα βγήκε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου που καταδίκαζε την κυβερνητική απόφαση και η οποία την επόμενη μέρα στάλθηκε διαδικτυακά στα ΜΜΕ (τα οποία είχαν απεργία) και σ’ όλες τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που έχει το Ε.Κ.

Βγήκε επίσης και στάλθηκε ανακοίνωση και του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ με ανάλογο περιεχόμενο.

Μέχρι το μεσημέρι που εκδόθηκε η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο στις 7.30 μμ και πορεία στους δρόμους της πόλης, αλλά ούτε και στο υπόλοιπο της μέρας δεν είχε έρθει κανένα μήνυμα στο Ε.Κ. ούτε από την ΕΡΑ, ούτε από δημοσιογράφους της ΕΡΤ, ούτε από δημοσιογράφους των τοπικών ΜΜΕ.

Κάντε "κλικ" για τη συνέχεια πιο κάτω:


Στο διαδίκτυο (σε δύο ηλεκτρονικές διευθύνσεις ΣΑΜΙΑΚΟ ΒΗΜΑ και ΡΑΔΙΟ ΚΑΦΕ) υπήρχε μόνο ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που καλούσε σε συγκέντρωση στην πλατεία Πυθαγόρα στις 7.00 το βράδυ και για να ακριβολογούμε η ίδια αυτή ανακοίνωση είχε δυο διαφορετικές απολήξεις. Στην διεύθυνση του ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ καλούσε στη συγκέντρωση «που διοργανώνουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ώρα 7 στην πλατεία Πυθαγόρα», ενώ στην διεύθυνση του ΡΑΔΙΟ ΚΑΦΕ καλούσε «όλους και όλες στη συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Πυθαγόρα» και προφανώς διοργανωτής ήταν η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, ΕΡΑ ή των τοπικών ΜΜΕ μας ενημέρωναν οποτεδήποτε και ζητούσαν, πέρα από την αλληλεγγύη και την στήριξη που την είχαν από μας ούτως ή άλλως, την συμμετοχή μας σε κοινή συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στην πλατεία Πυθαγόρα να είναι σίγουροι ότι θα την είχαν. Όπως την είχαν σε όλη την Ελλάδα και έγιναν παντού κοινές συγκεντρώσεις.

Έτσι όπως είχαν διαμορφωθεί τα πράγματα, λοιπόν, το συνδικαλιστικό κίνημα της Σάμου θα έπρεπε να διαλέξει ή να πάει στην συγκέντρωση που καλούσε η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ή να διοργανώσει το ίδιο συγκέντρωση και συλλαλητήριο.

Με δεδομένο ότι το συνδικαλιστικό κίνημα εδώ και δεκαετίες δεν έχει πάει ποτέ σε συγκέντρωση κανενός πολιτικού κόμματος ήταν επόμενο ότι δεν θα πηγαίναμε στην συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το γνωρίζουν οι πάντες ή οφείλουν να το γνωρίζουν και δεν δικαιολογείται ο ΣΥΡΙΖΑ «να μας το παίζει ανυποψίαστος» και ότι «έπεσε από τα σύννεφα» που δεν πήγαμε στην συγκέντρωσή του. Κάποια συνδικάτα, από την άλλη, όπως η ΕΛΜΕ και η ΔΟΥ έκαναν την εντελώς διαφορετική επιλογή διαλέγοντας την κομματική συγκέντρωση που καλούσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κανένα, επίσης, συνδικαλιστικό στέλεχος του ΠΑΜΕ, του ΕΚΣ, ή του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ δεν είπε σε κανέναν ότι μετά την συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο θα πάμε στην συγκέντρωση της πλατείας.

Αυτό το γνώριζε πολύ καλά ο κ. Παπαβασιλείου γνωστό στέλεχος της ΕΛΜΕ και στέλεχος του ΚΚΕ μ-λ, ο οποίος σαν κοινός προβοκάτορας βρήκε την ευκαιρία να βγάλει το αντιΠΑΜΕ μίσος του και να πει δια μικροφώνου στην συγκέντρωση της πλατείας, ότι «περιμένουμε στην συγκέντρωση να έρθει και το ΠΑΜΕ μετά την συγκέντρωση που έχει στο ΕΚ».

Έτσι, με το ψέμα αυτό, πυροδοτήθηκε μια «δικαιολογημένη μήνι» εναντίον του ΠΑΜΕ όταν οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία είδαν το ΠΑΜΕ να μην σταματάει στην πλατεία, όπως τους είχε ανακοινωθεί, αλλά να συνεχίζει.

Τέλος, επειδή ακούστηκε για πολλοστή φορά ότι η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ όπου μίλησαν και χαιρέτησαν τα συνδικάτα είναι κομματική, ενώ προφανώς η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ (όπου έκαναν χαιρετισμούς το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κακλαμάνης, εκ μέρους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ο κ. Ταμβακλής και εκ μέρους του ΚΚΕ μ-λ ο κ. Παπαβασιλείου), θεωρείται η ακομμάτιστη, η ανεξάρτητη κ.λ.π. Φαίνεται ότι όσοι μιλάνε και αγωνίζονται για ανατροπή αυτού του συστήματος θεωρούνται κομματικοποιημένοι, ενώ όσοι μιλάνε για το φτιασίδωμα του ίδιου συστήματος είναι ακομμάτιστοι, αποδεκτοί και ανεξάρτητοι.

ΕΛΕΟΣ!!! Πριν οι λέξεις χάσουν εντελώς την σημασία τους προκειμένου να εξυπηρετήσουν αυτό που θέλει ο καθένας θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τούτο.

Η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος στο νομό τόσο στον ιδιωτικό τομέα (Εργατικό Κέντρο Σάμου) όσο και στον δημόσιο τομέα (Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ), είναι αιρετή και δεν διορίζεται ούτε εκλέγεται από τα κόμματα αλλά από τα σωματεία μέλη και τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Είναι δικαίωμα του καθ’ ενός να του αρέσει ή όχι η ηγεσία αυτή, να του αρέσουν ή όχι οι θέσεις που αναπτύσσουμε και τα αιτήματα που διεκδικούμαι, αλλά αυτή είναι η εκλεγμένη ηγεσία και αυτή αντιπροσωπεύει τους εργαζόμενους του νομού.

ΤΕΛΕΙΑ και ΠΑΥΛΑ!!!

Αυτή η εκλεγμένη ηγεσία το θεωρεί τιμή της που την εμπιστεύονται οι εργαζόμενοι της Σάμου, για δεκαετίες τώρα, και θα κάνει όσα μπορεί και ακόμα περισσότερα για να συνεχιστεί αυτή η εμπιστοσύνη και να διευρύνεται μένοντας σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων και στηρίζοντας το δίκιο τους.

Ο αγώνας μας για τα προβλήματα των εργαζομένων θα συνεχιστεί στους χώρους δουλειάς. Εκεί η εργοδοτική τρομοκρατία, ο αυταρχισμός, η εντατικοποίηση και πολλές φορές ακόμα και η βία δεν έχουν κομματικά κριτήρια αλλά καθαρά ταξικά. Οι όποιες επιθέσεις που δεχόμαστε μας ατσαλώνουν ενισχύοντας την πίστη και την θέληση να συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά στο δρόμο του ταξικού αγώνα.

Οδηγός μας είναι το «ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ»!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: