Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ σε ΙΚΑΡΙΑ και ΦΟΥΡΝΟΥΣ


Την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013 στην αίθουσα του Κάμπου συνεδρίασε η Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία με την μεγαλύτερη ίσως συμμετοχή που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα (περίπου 90 άτομα). Αν και το βασικό θέμα συζήτησης ήταν ο απολογισμός της κινητοποίησης στην Αθήνα στις 7 Ιουνίου και ο σχεδιασμός των νέων δράσεων της επιτροπής, η κουβέντα συμπεριέβαλε και τις πρόσφατες εξελίξεις με το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Οι παρευρισκόμενοι, μέλη σωματείων, πολιτιστικών συλλόγων αλλά και απλοί κάτοικοι, εξέφρασαν την ικανοποίηση και τον ενθουσιασμό τους για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στην κινητοποίηση.


Η αγωνιστική παρουσία των Ικαριωτών, της παροικίας και των φίλων της Ικαρίας ήταν δυναμική και συνάμα συγκινητική, απόρροια της επίμονης και συνεχούς προσπάθειας της Επιτροπής Αγώνα όλο το προηγούμενο διάστημα. Κέρδος για εμάς αποτελεί η συμμετοχή του κόσμου και η διάθεσή του να παλέψει ενωτικά ενάντια στην υποβάθμιση και διάλυση των υπηρεσιών υγείας στα νησιά μας.

Κοινή ήταν η διαπίστωση, ότι η συνέχιση του αγώνα για την σωτηρία του νοσοκομείου και για τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Ευδήλου και των λοιπών περιφερειακών Ιατρείων αποτελεί μονόδρομο.

Ύστερα από διαλογική συζήτηση καθορίστηκαν οι επόμενες δράσης της επιτροπής, οι οποίες περιλαμβάνουν τα εξής:
  • διοργάνωση συγκέντρωσης στις 17 Ιουλίου στην πλατεία Αγίου Κηρύκου, ημέρα της Ικαριακής Επανάστασης.
  • συνεχείς παρεμβάσεις και ενημερώσεις στα πανηγύρια των χωριών
  • σύσταση κειμένου συμπαράστασης προς τους εργαζομένους της ΕΡΤ
Η νέα συνάντηση της επιτροπής Αγώνα για την υγεία θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου. Η ημερομηνία και ο τόπος συνάντησης θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα, συνεχίζεται και η διανομή κουπονιών για την οικονομική ενίσχυση των αναγκών της επιτροπής.

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠ' ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ !

Κάτω τα χέρια απ' το Νοσοκομείο

Όχι στην υποβάθμιση της περίθαλψης

Δημόσια δωρεάν υγεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: