Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Η ΚΟΒ ΥΓΕΙΑΣ ΣΑΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΛΕΙ....



Εργαζόμενοι, υγειονομικοί, άνεργοι, φτωχοί αγρότες και ΕΒΕ, νέοι και γυναίκες από τα λαϊκά στρώματα.

Η κατάσταση των υπηρεσιών Υγείας – Πρόνοιας στο νοσοκομείο και στο Κέντρο Υγείας στο νησί μας και σε όλη τη χώρα, είναι δραματική και επικίνδυνη για τους ασθενείς και του υγειονομικούς. Κυριαρχεί η έλλειψη προσωπικού και υλικών, πολλοί κάτοικοι του νησιού μας μένουν ακάλυπτοι από υπηρεσίες Υγείας – Πρόνοια, αυξάνεται συνεχώς η συμμετοχή στις εξετάσεις, φάρμακα, έχουν αποκλειστεί από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη άνεργοι, ανασφάλιστοι, μετανάστες. Η κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο με τα νέα μέτρα για την κοινωνική ασφάλιση.

Η πρόσφατη εγκληματική διακοπή της παροχής οξυγόνου στους διασωληνωμένους ασθενείς είναι κρίκος μιας ατέλειωτης αλυσίδας τραγικών, επικίνδυνων συνεπειών που απορρέουν από την, διαχρονικά, αντιλαϊκή πολιτική. Μια πολιτική που σε συνθήκες οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, στο όνομα του ανταγωνισμού για την άλωση του φιλέτου της υγείας από τα μονοπώλια, που δραστηριοποιούνται στο χώρο, δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα.


Το γεγονός ότι η κυβέρνηση και η διοικήσεις λειτουργούν τα νοσοκομεία με επιχειρηματικά κριτήρια, χωρίς να υπολογίζουν την υγεία του λαού, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ζωή των νοσηλευομένων, πρέπει να προβληματίσει σοβαρά τους εργαζόμενους και της οικογένειές τους.

Σήμερα, υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας για την πρόληψη και θεραπεία των ασθενειών. Προϋπόθεση είναι αυτός ο πλούτος να μπει στην υπηρεσία του λαού μας, να αποτελεί κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα για το επιχειρηματικό κέρδος.

Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα στις εργατικές, λαϊκές οικογένειες να πάρουν την υπόθεση και της Υγείας στα χέρια τους.

Μόνο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα, με οργανωμένο αγώνα, μπορούν να ανακόψουν την εγκληματική, πλέον, αντιλαϊκή επίθεση, να υπερασπιστούν τη ίδια τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών τους και να απαιτήσουν, σήμερα, λύσεις σύμφωνα με τις ανάγκες. Να διεκδικήσουν αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με επάρκεια νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού και υγειονομικού εξοπλισμού.


Να χτίσουν τη δική τους Λαϊκή Συμμαχία, μέσα από τα ταξικά συνδικάτα, συσπειρώσεις, λαϊκές επιτροπές, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές ενάντια στην οικονομική και πολιτική εξουσία των μονοπωλίων και των κυβερνήσεών του, σε μια πορεία, να αλλάξει ριζικά η κατάσταση, για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Ούτε η αλλαγή κυβέρνησης, ούτε οι παραιτήσεις υπουργών, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα λύσουν το πρόβλημα, όσο η οικονομική εξουσία παραμένει στους καπιταλιστές. Το ίδιο έργο το έχουμε δει πολλές φορές. Όποια τάξη έχει την οικονομική εξουσία, έχει και την πολιτική εξουσία, αυτή κάνει κουμάντο.

Όλοι στην πανελλαδική κινητοποίηση των εργαζομένων στην Υγεία και στη συγκέντρωση διαμαρτυρία στις 7 Ιουνίου, τη Παρασκευή, στις 10 π.μ. στο προαύλιο του Νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: