Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ σε έκτακτο δια περιφοράς συμβούλιο



Το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου, καταδικάζει την ενέργεια της Κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ και τους Περιφερειακούς Σταθμούς της ΕΡΑ σε όλη την Ελλάδα, με πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Η ενέργεια αυτή αποτελεί απαράδεκτη συμπεριφορά που παραβιάζει τη συνταγματική νομιμότητα και δημιουργεί τεράστιο ηθικό και πολιτικό ζήτημα, όταν μάλιστα, με τα ΜΑΤ διακόπτεται τη νύχτα η λειτουργία των πομπών από τους οποίους εκπέμπουν τα κρατικά κανάλια και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της ΕΡΑ.

Καταδικάζει επίσης ως απαράδεκτη τη γραπτή προειδοποίηση του Υπουργού Οικονομικών προς τους περιφερειακούς ιδιωτικούς σταθμούς ότι η αναμετάδοση των προγραμμάτων των εργαζομένων της ΕΡΤ, αποτελεί παράνομη πράξη και θα υποστούν τις συνέπειες.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου έχει την πεποίθηση ότι η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση παρά τα όποια προβλήματα στη λειτουργία της, είναι ένα πλήρες και αξιόπιστο δίκτυο ενημέρωσης για όλη τη χώρα, με ευρύτατη προσφορά στον πολιτισμό, τα γράμματα και τις τέχνες και στην αξιόπιστη ενημέρωση του λαού μας.


Ο δε ραδιοφωνικός σταθμός του Αιγαίου αποτελεί ένα σημαντικό μέσο ενημέρωσης, με τεράστια εθνική σημασία για τα νησιά μας και ως Περιφερειακό Συμβούλιο στηρίζουμε τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι για τη συνέχιση της λειτουργίας του, γιατί η διακοπή της θεωρείται αδιανόητη.

Για όλους αυτούς τους λόγους, το Περιφερειακό Συμβούλιο καλεί την Κυβέρνηση και τα κόμματα που την στηρίζουν, να ανακαλέσουν την απαράδεκτη πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία σταμάτησε η λειτουργία της ΕΡΤ. Παράλληλα ζητά να μην υπάρξουν απολύσεις, να εξασφαλιστεί η συνέχιση λειτουργίας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, το δε πλαίσιο λειτουργίας της να έρθει στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους - υπαλλήλους της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης οι οποίοι «στοχοποιήθηκαν», με το απαράδεκτο «διάγγελμα» του Κυβερνητικού εκπροσώπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: