Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Επιστολή Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους και έτοιμη εισήγηση του Μανόλη Βασιλειά για την ΕΡΤ


Επιστολή έκανε προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Σταύρο Δημηρούδη, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Παπαθεοφάνους και με την οποία ζητά τη συζήτηση αλλά και τη λήψη απόφασης για το αιφνίδιο κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στο Αιγαίο. 

Η επιστολή του κ. Παπαθεοφάνους έχει ώς εξής: 

Κύριε Πρόεδρε,

Οι δημοκρατικές χώρες για να είναι δημοκρατικές χώρες δεν πρέπει να είναι μόνο χαρακτηρισμένες, αλλά και να το αποδεικνύουν στο καθημερινό γίγνεσθαι. Η σημερινή απουσία προγραμμάτων και εκπομπών της κρατικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης από τους δέκτες των συμπολιτών μας στη νησιωτική περιοχή μας και η έστω, προσωρινή μη μετάδοση ειδήσεων από κρατικό φορέα, έχει ήδη καταπατήσει θεμελιώδεις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κύριε Πρόεδρε,

Δυστυχώς, σήμερα η πατρίδα μας δε φαίνεται να εκπροσωπείται προς το εξωτερικό με κρατικό φορέα ενημέρωσης. Ανεγκέφαλες αποφάσεις κρατικών λειτουργών, έχουν αποκόψει την παραμεθόριο περιοχή μας από την πρόσβαση στην ενημέρωση, καταστρατηγώντας δημοκρατικούς θεσμούς, προβάλλοντας το δείκτη της προσωπικής τους πολιτισμικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Παρακαλώ για συζήτηση του θέματος και λήψη απόφασης, στο προσεχές Περιφερειακό μας Συμβούλιο.


Επίσης χθες ο ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μανόλης Βασιλειάς, στη διαδικτυακή εκπομπή του Politischios.gr και στο Δημοσιογράφο κ. Παντελή Φύκαρη, δήλωσε ότι έχει έτοιμη την εισήγησή του προς κατάθεση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου και τη λήψη σχετικής απόφασης, για το ίδιο θέμα. 

Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε την χθεσινή αυτή εκπομπή. 

Σήμερα το Μεσημέρι εκδόθηκε η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που δημοσιεύεται και αυτή εδώ στον "ΕΥΠΑΛΙΝΟ", στην επόμενη ανάρτηση μας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: