Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

«ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» Η επίσκεψη του κ. Στυλιανίδη και η «σύσκεψη» για τις τις δασικές πυρκαγιές


Μετά τη σύσκεψη υπό τον κ. Στυλιανίδη με αντικείμενο τη λήψη των απαραίτητων μέτρων κατά την αντιπυρική περίοδο, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Με τους πολίτες κόντρα στον καιρό» Βασίλης Τεντόμας δήλωσε τα εξής:

«’Ώδυνεν όρος και έτεκεν μυν.

Σηκώθηκαν και ήλθαν στη Μυτιλήνη από όλα τα νησιά της περιφέρειας δήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες και λοιποί παράγοντες για να ακούσουν από τον κ. Στυλιανίδη τη προτροπή να …. στείλουν υπόμνημα με τα προβλήματα που έχουν εντοπίσει στο τομέα της αντιπυρικής προστασίας.

Λες και είμαστε στον Φλεβάρη και τον Μάρτη και όχι στο «και πέντε» των πυρκαγιών.

Λες και ο κ. υπουργός δε γνωρίζει τα τρομερά κενά της αντιπυρικής προστασίας με το λειψό προσωπικό και τον ανεπαρκέστατο εξοπλισμό του Πυροσβεστικού Σώματος, τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και τα κατακρεουργημένα κονδύλια προς τους δήμους και τις περιφέρειες για τη πολιτική προστασία.

Τότε θα μου πείτε ποιος ο σκοπός της επίσκεψης του κ. υπουργού;

Μα για να μας ευχηθεί «καλή τύχη». Αυτό μας είπε στο τέλος, ευχαριστώντας όλους τους συντελεστές (της «παράστασης»).

Κύριε υπουργέ το πήραμε το μήνυμα: Για άλλη μια χρονιά, χειρότερα από κάθε άλλη χρονιά, «τρεχάτε ποδαράκια μου….».

Κλασική συμπεριφορά μιας κυβέρνησης που αποχωρεί από τη προστασία του δημόσιου συμφέροντος, μιας κυβέρνησης αποκλειστικά στοχοπροσηλωμένης στην εξυπηρέτηση των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων, για τα οποία η προστασία του περιβάλλοντος δικαιολογείται μόνο σαν προστασία του τουριστικού προϊόντος.»

Μυτιλήνη 11-6-2013

Από το γραφείου τύπου
της περιφερειακής παράταξης Βορείου Αιγαίου
«ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: