Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Mπορούμε να σώσουμε τα Μουσικά μας Σύνολα και τον Πολιτισμό μας. - ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ -



Ονομάζομαι Γιάννης και εργάζομαι στην Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ ως βιολοντσέλο για τα τελευταία 22 χρόνια. Πριν δύο εβδομάδες ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς έκλεισε την ΕΡΤ με το έτσι θέλω.

Αυτήν την στιγμή που οι πολιτικοί ηγέτες παίρνουν αποφάσεις για το μέλλον μας, εγώ σας γράφω από τα υπό-κατάληψη studios της ΕΡΤ όπου είναι ο καθημερινός τόπος εργασίας μου.Πολύ σύντομα είναι πιθανόν όλοι οι μουσικοί της ΕΡΤ να χάσουμε τις δουλειές μας. Το μέλλον των Μουσικών Συνόλων είναι αβέβαιο.


Μόνο εάν κινητοποιηθούμε άμεσα μπορούμε να σώσουμε Μουσικά μας Σύνολα και τον πολιτισμό μας. Οι φωνές μας είναι το μοναδικό μέσο πίεσης προς τους πολιτικούς αρχηγούς που με πρόφαση την ‘κρίση’ έχουν απαξιώσει κάθε μορφή πολιτισμού, και συνεχίζουν ανεμπόδιστοι.

Το τελευταίο πράγμα που θέλει ο Σαμαράς αυτή την στιγμή είναι μια ακόμη μεγαλύτερη κατακραυγή. Πατήστε στο λινκ για να βάλετε την υπογραφή σας και να σώσουμε τα Μουσικά Σύνολα.


Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ είναι μοναδικά σε εθνικό επίπεδο. Εξυπηρετούμε την ελληνική ραδιοτηλεόραση όπως άλλα σύνολα εξυπηρετούν ευρωπαϊκά μέσα σαν το Ιταλικό RAI και Βρετανικό BBC. Κάνουμε ηχογραφήσεις, ζωντανές εκπομπές, συναυλίες εκπαιδευτικού χαρακτήρα για χιλιάδες μαθητές της χώρας μας και εκπροσωπούμε την Ελλάδα σε διεθνή φεστιβάλ.


Η ορχήστρα για εμένα είναι απλά το σπίτι μου, και οι συνάδελφοί η οικογένεια μου. Αλλά για χιλιάδες Έλληνες πολίτες είναι από τις ελάχιστες ευκαιρίες να έρθουν σε επαφή με την κλασική μουσική.

Ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι πως με το κλείσιμο των μουσικών συνόλων, το κάθε παιδί, ο κάθε πολίτης, που μπορούσε δωρεάν και εύκολα να έρθει σε επαφή με την κλασική και την ποιοτική μουσική, χάνει αυτήν την ευκαιρία και μένει έρμαιο σε οποιαδήποτε μορφή μουσικής υποκουλτούρας.

Μόνο η κοινωνική κατακραυγή και ο φόβος της καταψήφισής τους μπορεί να τους σταματήσει από την κατακρεούργηση του πολιτισμού στην Ελλάδα.

Σταθείτε στο πλευρό μας! Κάνετε κλικ για να υπογράψετε και μοιραστείτε την καμπάνια μας με όλους!



Με ελπίδα,
Γιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: