Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Τέλος καλό, Όλα καλά για τους επιβάτες του "Νήσος Μύκονος" (VIDEO)

"Παναγία Θεοτόκος" 
Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των 174 επιβατών του πλοίου "Νήσος Μύκονος" με προορισμό το νησί της Σάμου, μετά την φωτιά που εκδηλώθηκε στη δεξιά τσιμινιέρα του πλοίου.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες η φωτιά εκδηλώθηκε ενώ το πλοίο είχε καταπλεύσει από την Ικαρία και κατευθυνόταν προς την Σάμο ενώ έμεινε και ακυβέρνητο, εξαιτίας προβλήματος στις δύο κύριες μηχανές του που σταμάτησαν να δουλεύουν , στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ευδήλου και Καρλοβάσου.

Η κινητοποίηση σε στεριά και θάλασσα ήταν άμεση.

Πυροσβεστικά οχήματα και η Ομάδα Διάσωσης Σάμου βρέθηκαν προληπτικά στο λιμάνι Καρλοβάσου, ενώ πλωτά του Λιμενικού Σώματος και το επιβατηγό οχηματαγωγό ανοικτού τύπου "Παναγία Θεοτόκος" έσπευσαν προς βοήθεια του πλοίου.

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες, με πλωτό σκάφος του λιμενικού μεταφέρονται στο λιμάνι Βαθεος 5 άτομα με ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα μαζί με τους συνοδούς τους.

Λίγο πριν από τις 7.00 το απόγευμα ξεκίνησε η μετεπιβίβαση των 174 επιβατών του Νήσος Μύκονος στο πλοίο «Παναγία Θεοτόκος».

Η μετεπιβίβαση γίνεται με απόλυτη ασφάλεια με την βοήθεια του πληρώματος και ανδρών του Λιμενικού.

Τα δύο πλοία πλεύρισαν το ένα το άλλο με τους δύο καταπέλτες τους να εφάπτονται ώστε οι επιβάτες να περάσουν από το ένα στο άλλο.

Μετά από μία ώρα περίπου το πλοίο «Παναγία Θεοτόκος» έφτασε στό λιμάνι τού Καρλοβάσου και αποβίβασε τους επιβάτες του "Νήσος Μύκονος".

Χαρακτηριστικό στις δηλώσεις των επιβατών ήταν τα καλά λόγια που είχαν όλοι να πουν σχετικά με την ετοιμότητα του πληρώματος και την ψυχραιμία που επέδειξε στη διαχείριση της δύσκολης αυτής κατάστασης.

Τέλος να σημειώσουμε ότι η εταιρεία HSW ανέλαβε να καλύψει τα νοσήλια των ανθρώπων που μεταφέρθηκαν, προληπτικά, στο νοσοκομείο Σάμου καθώς επίσης κάλυψε και την διαμονή και σίτιση όσων περίμεναν να αναχωρήσουν με το ίδιο πλοίο προς Πειραιά.


http://www.samostimes.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: