Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Νέα γερμανική κατοχή: Επενδυτική τράπεζα και χρέος επ' άπειρον για την Ελλάδα!


Μία επενδυτική τράπεζα, ένα νέο πρόσθετο δάνειο 14 δισ. ευρώ και τη συνταγή επιμήκυνσης του ελληνικού χρέους εις το διηνεκές κουβαλά στις αποσκευές του, σύμφωνα με την Real News ο υπ. Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που θα επισκεφτεί την Αθήνα στις 18 Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα ελληνογερμανική τράπεζα θα έχει την έδρα της στο Λουξεμβούργο, θα ιδρυθεί με κεφάλαια της ΕΤΕπ, του γερμανικού δημοσίου και της Ελλάδας, θα λειτουργεί στα πρότυπα της γερμανικής KWF και θα στοχεύει μόνο στην ελληνική αγορά.

Με αυτόν τον τρόπο το Βερολίνο θέλει να στείλει τριπλό μήνυμα σε Βρυξέλλες, Αθήνα και αγορές. «Οι αγορές θα πρέπει να κατανοήσουν τον βαθμό δέσμευσης της γερμανικής κυβέρνησης στην ελληνική υπόθεση, οι Βρυξέλλες να καταλάβουν ότι η καγκελαρία θα κάνει τη δουλειά της παρακάμπτοντας τους κοινοτικούς θεσμούς και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα αντιληφθεί ότι δεν επιτελεί όπως θα έπρεπε τη θεσμική λειτουργία του», σχολιάζει κοινοτικός αξιωματούχος.

Η νέα τράπεζα σκοπεύει να απορροφήσει όλους τους θεσμικούς πελάτες από κατασκευαστικές εταιρείες μέχρι μικρομεσαίες εξαγωγικές. Από αυτή τη νέα δομή θα περάσει σχεδόν όλο το ΕΣΠΑ κυρίως στον προγραμματισμό από το 2015 και μετά. Θα εκτοπίσει δε τις εγχώριες τράπεζες ως αποκλειστικούς προνομιακούς συνομιλητές των ελληνικών κυβερνήσεων, συμμετέχοντας άμεσα στον οικονομικό και χρηματοπιστωτικό σχεδιασμό της χώρας και της ευρωζώνης.


Βέβαια από τη μεγέθυνση της «πίτας» οι ελληνικές τράπεζες έχουν να κερδίσουν την ίδια τους την επιβίωση, καθώς οι κανόνες στην ευρωζώνη θα αλλάξουν.

Πάντως το σημαντικότερο μήνυμα από την ίδρυση της επενδυτικής τράπεζας οι Γερμανοί επιθυμούν να το στείλουν στην Κομισιόν και τους κοινοτικούς θεσμούς και δεν είναι άλλο από το ότι η καγκελαρία θεωρεί πως η Κομισιόν έχει αποτύχει στον ρόλο της να διαχειριστεί την κατάσταση. Ως εκ τούτου η γερμανική πλευρά θα παρακάμψει τους θεσμούς και θα κινηθεί σε διακυβερνητικό επίπεδο.

Είναι γνωστό εξάλλου από την Ιστορία το μοναδικό "ταλέντο" των Γερμανών να παρακάμπτουν θεσμούς και ηθικές αρχές και να κατακτούν με κάθε μέσο χώρες ολόκληρες...
defencenet.gr

Η νέα ανακοίνωση της "NEL Lines" για τα δρομολόγια του "Θεόφιλος"


Ανεκτέλεστα θα παραμείνουν τα δρομολόγια του πλοίου "Θεόφιλος" τουλάχιστον για το ερχόμενο τριήμερο, σύμφωνα με νέα, σημερινή ανακοίνωση της "NEL Lines".

Ειδικότερα, δεν θα εκτελεστούν, λόγω καθυστέρησης σχετικών διοικητικών εγκρίσεων, τα ακόλουθα δρομολόγια :

ΚΥΡΙΑΚΗ 30/6/2013 - 07:00 από Βαθύ Σάμου προς Χίο, Μυτιλήνη, Λήμνο, Θεσσαλονίκη

ΔΕΥΤΕΡΑ 1/7/2013 - 15:00 από Θεσσαλονίκη προς Λήμνο, Μυτιλήνη, Χίο, Βαθύ Σάμου, και

ΤΡΙΤΗ 2/7/2013 - 16:40 από Βαθύ Σάμου προς Χίο, Μυτιλήνη, Λήμνο, Καβάλα.

Υπενθυμίζεται ότι και χθες η εταιρεία είχε εξηγήσει αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους αδυνατεί μέχρι νεωτέρας να επαναδρομολογήσει το "Θεόφιλος".
http://my-samos.blogspot.gr

Γενικεύονται οι απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα


Μετά την ΕΡΤ, οι φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα που ετοιμάζονται για απολύσεις, προκειμένου να επιτευχθεί ο μνημονιακός στόχος των 4000 απολύσεων, είναι ΕΛΤΑ, ΕΑΒ, ΕΑΣ και ΕΛΒΟ, ενώ ψηλά στη λίστα παραμένουν οι εκπαιδευτικοί και οι δημοτικοί υπάλληλοι .

Μετά τις απολύσεις στην ΕΡΤ, τις οποίες η κυβέρνηση επιθυμεί να παρουσιάσει στην τρόικα ως δείγμα γραφής για το τι μέλλει γενέσθαι, έρχεται η σειρά της αμυντικής βιομηχανίας, για την οποία προκρίνεται η μέθοδος της «αναδιάρθρωσης εν λειτουργία», αλλά και άλλων τομέων του ευρύτερου Δημοσίου.


Στα ΕΛΤΑ, το σχέδιο είναι απόλυση 1000 εργαζομένων με συμβάσεις αορίστου χρόνου, ενώ σε ΕΑΒ, ΕΑΣ και ΕΛΒΟ- θα είναι το επόμενο χτύπημα της κυβέρνησης.


Την Πέμπτη, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας συναντήθηκε με την αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Φώφη Γεννηματά για το ζήτημα της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας, και συμφώνησαν να μην ακολουθηθεί το μοντέλο λουκέτο, όπως στην ΕΡΤ, αλλά αναδιοργάνωση εν λειτουργία.

Με περίπου 1.300 απολύσεις να λείπουν από τον στόχο ως τα τέλη του 2013 μετά το λουκέτο στην ΕΡΤ όλα δείχνουν ότι οι πρώτοι που μπαίνουν στο στόχαστρο είναι οι συμβασιούχοι.

Ένας αριθμός 6.000 ατόμων που υπηρετούν αυτή τη στιγμή στο δημόσιο με διάφορες συμβάσεις θα βρεθούν εκτός μέχρι τα τέλη του 2014.

Στις άμεσες απολύσεις το επιτελείο υπολογίζει μερικές εκατοντάδες υπαλλήλων που υπηρετούν αυτή τη στιγμή στο δημόσιο μετά από δικαστική απόφαση που επέβαλε με προσωρινή διαταγή την επιστροφή τους στην εργασία παρά το γεγονός ότι είχαν βρεθεί εκτός λόγω διαθεσιμότητας κλπ.

Με τον τρόπο αυτό όμως αναμένεται να καλυφθεί μέρος μόνο των απολύσεων. Στα άμεσα σχέδια μετά τους εκπαιδευτικούς και τους υπαλλήλους στους ΟΤΑ μπαίνουν τώρα και οι υπάλληλοι των ΕΛ.ΤΑ. Στα Ελληνικά Ταχυδρομεία αυτή τη στιγμή υπηρετούν 7.500 άτομα και 800 διανομείς με σύμβαση έργου. Το σχέδιο προβλέπει σε βάθος χρόνου ακόμη και 1.000 απολύσεις υπαλλήλων.


Οι δε εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση βρίσκονται πρώτοι στη λίστα της νέας ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο προχωρά άμεσα σε αλλαγές στο Δημόσιο με μετακινήσεις και αποχωρήσεις.

Ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ζητήσει πίστωση χρόνου έως τον Σεπτέμβριο από την τρόικα, στο πλαίσιο των επαφών που θα έχει με τους επικεφαλής του κλιμακίου τις επόμενες ημέρες.

Ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει άμεσα να αναζητήσει επιπλέον 2.000 απολύσεις ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των 4.000 που έχει τεθεί από την τρόικα μέχρι το τέλος του έτους. Επίσης, θα πρέπει να αναζητήσει σε συνεργασία με τους συναρμόδιους υπουργούς και τους 12.500 υπαλλήλους που έπρεπε να έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχεδιάζουν να επικεντρωθούν στον χώρο των ΟΤΑ και της εκπαίδευσης, αφού «στους τομείς αυτούς φαίνεται να υπάρχει πλεονάζον προσωπικό».

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει η αξιολόγηση των δομών σε δήμους και σχολικές μονάδες, έτσι ώστε να εντοπιστεί το πλεονάζον προσωπικό.

Και δικαστικές αποφάσεις-εξπρές

Νέες νομοθετικές ρυθμίσεις που θα συρρικνώνουν τον χρονικό ορίζοντα της ισχύος που μπορούν να έχουν οι προσωρινές δικαστικές διαταγές που επιτρέπουν την προσωρινή παραμονή των εργαζομένων στη δουλειά τους, θα προωθηθούν σύντομα από την κυβέρνηση στη Βουλή, με συνέπεια να ανοίξει ο δρόμος και για ταχύτερες απομακρύνσεις συμβασιούχων.


Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου γνωστοποίησε χθες την πρόθεσή του να προχωρήσει σύντομα στις αναγκαίες αλλαγές του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας με ένα «ρετουσάρισμα» των ρυθμίσεων που έφτιαξε ο προκάτοχός του Α. Ρουπακιώτης, ύστερα από τη γνωστή «κόντρα» που είχε προκύψει για το ζήτημα αυτό με τον πρώην υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκη.

Οι νέες ρυθμίσεις που ετοιμάστηκαν πριν από λίγες εβδομάδες και τώρα υφίστανται ένα νέο «χτένισμα», προβλέπουν διαδικασίες-εξπρές, μέσα από τις οποίες θα κρίνονται οι προσωρινές δικαστικές διαταγές και τα ασφαλιστικά μέτρα που αφορούν συμβασιούχους ή άλλου είδους εργαζομένους στο Δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα.

Παράλληλα, όμως προβλέπουν ότι με αντίστοιχους ταχύτατους ρυθμούς πρέπει να «τρέχει» και η προσωρινή δικαστική προστασία για άλλες υποθέσεις (όπως για χρηματικές απαιτήσεις, διαταγές πληρωμής, ακίνητα, οικογενειακές διαφορές κ.λπ.).

Με τις νομοθετικές αλλαγές θα εμποδίζεται η καταχρηστική αξιοποίηση των προσωρινών διαταγών ώστε να μη διαρκούν για μεγάλο χρονικό διάστημα και θα μπει «φρένο» στο καθεστώς της μακρόχρονης δικαστικής προστασίας που συνήθως πετύχαιναν οι συμβασιούχοι, καθώς παρά τη λήξη της εργασιακής τους σχέσης κατόρθωναν τελικά να παραμένουν στις θέσεις τους για 1 - 2 χρόνια (ίσως και περισσότερο) μέσα από προσωρινές διαταγές και αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων.

Οι νέες ρυθμίσεις θα επιχειρήσουν να συντομεύσουν τον χρόνο της προσωρινής δικαστικής προστασίας, ώστε να κρίνεται σύντομα η ουσία της υπόθεσης και το κατά πόσον πρέπει κάποιος να απομακρυνθεί ή αν δικαιούται να παραμείνει εργαζόμενος.
Ο βασικός γνώμονας των νομοθετικών αλλαγών είναι να ξεκαθαρίζεται μέσα σε σύντομο διάστημα 2 - 4 μηνών το εργασιακό ζήτημα.


Με τις ρυθμίσεις που ετοιμάστηκαν και τώρα «ρετουσάρονται», η προσωρινή διαταγή θα ισχύει για μικρό διάστημα, αφού τα ασφαλιστικά μέτρα πρέπει να συζητούνται μέσα σε ένα μήνα από την έκδοση της διαταγής. Σε περίπτωση αναβολής -μόνο για σπουδαίο λόγο, που αφορά το διάδικο- η νέα δικάσιμος προσδιορίζεται μέσα σε ένα μήνα, χωρίς να επιτρέπεται άλλη αναβολή, αλλιώς παύει να ισχύει η προσωρινή διαταγή, με το δικαστήριο να έχει δικαίωμα να κρίνει εάν πρέπει ή όχι να παρατείνει την ισχύ της.

Αν εκδοθεί ασφαλιστικό μέτρο πριν την υποβολή αγωγής, αυτή πρέπει να κατατίθεται μέσα σε ένα μήνα. Δυνατότητα αναβολής δίνεται μόνο μία φορά με προσδιορισμό συζήτησης μέσα σε δύο μήνες, ενώ δεύτερη αναβολή επιτρέπεται μόνο για λόγους ανώτερης βίας (π.χ. σοβαρό πρόβλημα υγείας) με νέα δικάσιμο σε ένα μήνα. Η απόφαση πρέπει να ακολουθεί σε δύο μήνες για εργατική διαφορά. Αν δεν υποβληθεί αγωγή μέσα σε ένα μήνα από τα ασφαλιστικά μέτρα, τότε αίρεται αυτοδίκαια η προσωρινή προστασία.
thepressproject.gr

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΕΠΣ Σάμου

ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΠΣ ΣΑΜΟΥ 


Το Σάββατο 29/06/2013 στο Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Σάμου, πραγματοποιήθηκε η
ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Σάμου , με θέματα έκθεση και έγκριση διοικητικού απολογισμού περιόδου 2012-2013, έκθεση και έγκριση οικονομικού απολογισμού έτους 2012, έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής οικον. χρήσης έτους 2012, έγκριση προϋπολογισμού έτους 2014.

Στη γενική συνέλευση δεν προσήλθαν εκπρόσωποι δέκα σωματίων ( Ίκαρος , Μεσαριά, Διαγόρας, Κουρσάρος, Σπαθαραίοι, Λαίλαπας, Λυκούργος, Κεραυνός Πλατάνου και Ανατολή.) Δεν υπήρξε απαρτία στην πρώτη συνεδρίαση στις 19:00 και έγινε επαναληπτική βάση καταστατικού μια ώρα αργότερα στις 20: 00.


Από το προεδρείο ετέθησαν όλα τα στοιχεία και έδωσαν διευκρινίσεις σε ότι χρειάστηκε στα μέλη. 

Ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε ομόφωνα .Επίσης τέθηκε θέμα για υποχρεωτική συμμετοχή ποδοσφαιριστών κάτω των 20 και κάτω των 18 ετών και εκτός ημερήσιας διάταξης τέθηκε θέμα από εκπροσώπους σωματίων στη νέα σεζόν να γίνουν δυο όμιλοι ένας Σάμου και ένας Ικαρίας και Φούρνων. Όλα αυτά θα τα εξετάσει η ΕΠΣ και θα αποφασίσει . 

ΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
http://samossport.blogspot.gr

Η Αφίσα της Ημέρας



ΛΑΣΠΗ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ

Η ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗ ΤΑΚΤΙΚΗ 
ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΛΙΓΩΝ

ΛΕΓΕ, ΛΕΓΕ , ΚΑΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ..

Μην απομονώνετε την Πρωτεύουσα της Σάμου (Ηχητικό Βίντεο)


Σήμερα και αποκλειστικά από τον "ΕΥΠΑΛΙΝΟ" δημοσιεύουμε την τοποθέτηση του Ανεξάρτητου Συμβούλου κ. Μανόλη Βασιλειά στο Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου με θέμα την εγκατάλειψη και απομόνωση της Πρωτεύουσας του Νομού Σάμου καθώς και του νότιου τμήματος της Ικαρίας, από  τη Κυβέρνηση Σαμαρά. 

Η εισήγησή του, πέρασε και ψηφίστηκε ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά η HSW δεν ήρθε στο Βαθύ, με τη Βοήθεια του Υπουργείου των Εφοπλιστών.


Ο ΑΓΩΝΑΣ  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


Σχετικό Δημοσίευμά μας: ΕΔΩ...!

Γενική Συνέλευση Συλλόγου Επιχειρηματιών Δήμου Πυθαγορείου


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Επιχειρηματιών Δήμου Πυθαγορείου καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 1η Ιουλίου και ώρα 15.30 στο Καφέ Θάλασσα στην παραλία του Πυθαγορείου. 

Θα είναι παρόντες ο δήμαρχος και εκπρόσωποι της Λιμενικής Επιτροπής Σάμου.
FaceBook

ΠΟΥ ΝΑ ΧΩΡΕΣΕΙ Τ' ΟΝΕΙΡΟ - Χρήστος Λεοντής




Από την εκπομπή "ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ" του Δεύτερου προγράμματος της Ελληνικής ραδιοφωνίας,103,7 FM.

Ο Χρήστος Λεοντής παρουσίασε ένα μικρό δείγμα από την 50χρονη διαδρομή του στα μουσικά πράγματα.

Ο υπεράνω κάθε κριτικής κ. Γιάννης Νέγρης κρίνει, προσβάλει, απαξιώνει

Η Φωτογραφία από:  http://samos2000goal.blogspot.gr
"Χτύπησε" πάλι ο κ. Γιάννης Νέγρης, τον Ανεξάρτητο Περιφερειακό Σύμβουλο και ιδρυτικό στέλεχος της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ, κ. Μανόλη Βασιλειά  μέσα από το προσωπικό του blog, χωρίς να έχει κάτι νέο να πει εναντίον του, επαναλαμβάνοντας μονότονα το ίδιο τροπάριο..., όχι φυσικά της Κασσιανής, αλλά αυτό που του έχουν μάθει να "παπαγαλίζει" οι διακομματικοί πολιτικοί "προστάτες" του. 

Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που το κάνει αυτό, αλλά και ούτε ο Ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος είναι ο μοναδικός του "στόχος". 

Κάθε φορά επιλέγεται ένα πρόσωπο για αποδόμηση ανάλογα, με το βαθμό πολιτικής επικινδυνότητας που έχει ο καθένας για τα "διακομματικά αφεντικά" του ή από τις προσωπικές του εμμονές και εμπάθειες.

Στην πρώτη περίπτωση συναντάμε κατά καιρούς, τον Δήμαρχο Σάμου κ. Θάνο, τον Αντιπεριφεριάρχη κ. Παπαθεοφάνους, τον πρώην Νομάρχη κ. Κάρλα, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Μαυρέλο, τον κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο και πολλούς άλλους.. 

Στη δεύτερη περίπτωση
(προσωπική εμμονή),  μπορούμε να συναντήσουμε κατά καιρούς τον Δέσποτα κ. Ευσέβιο, τον αείμνηστο Δημήτρη Θάνο, τη Δημοσιογράφο κα. Μαργαρίτα Ικαρίου και διάφορους άλλους γνωστούς πολίτες κυρίως στην πόλη της Σάμου. 

Επιτέλους ποιος είναι ο κ. Νέγρης?  Μόνο αυτός κάνει σωστή και μαχητική Δημοσιογραφία στο Νομό μας και προβαίνει σε δήθεν αποκαλύψεις ? 

Η μέρα που επέλεξε φυσικά για την απαράδεκτη και πολιτικά χυδαία ανάρτηση δεν είναι τυχαία, αφού μία μέρα πριν, ο "ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ" δημοσίευσε άρθρο εξωτερικού μας συνεργάτη, και με τίτλο - "ΠΑΣΟΚ" Σάμου:  Πότε θα βγει λευκός καπνός από τη Νομαρχιακή ? -

Πατήστε  ΕΔΩ..!  για να δείτε το άρθρο, που προφανώς ενόχλησε κάποιους "πασοκικούς συνεργάτες" του κ. Νέγρη, αυτή τη φορά. 

Αναφερόμενος λοιπόν στο κ. Μανόλη Βασιλειά και προσπαθώντας να τον απαξιώσει, αναφέρεται στα αποτελέσματα των Εκλογών του Μάη 2012 θεωρώντας ότι η κοινωνία έστριψε την πλάτη της σε αυτόν, με τις δήθεν λίγους ψήφους που συγκέντρωσε το ψηφοδέλτιο της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ". 
ΣΑΜΟΣ: ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΜΑΗ 2012

Να θυμίσουμε στο κ. Νέγρη ότι αποτελεί μεγάλη εκλογική νίκη το σχεδόν 1% και οι 239 ψήφοι που έλαβε το ψηφοδέλτιο στο Νομό μας, αφού η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ δημιουργήθηκε σχεδόν 2 μήνες πριν τις εκλογές, χωρίς σπόνσορες και χορηγούς όπως τα αστικά κόμματα, με ένα και μοναδικό στέλεχος να παλεύει σε όλο το Νομό, σε ένα εντελώς πολωμένο πολιτικό κλίμα, με αποκλεισμούς από τα μεγάλα ΜΜΕ των Αθηνών και με τις δημοσκοπικές εταιρίες να μην την συμπεριλαμβάνουν καθόλου στα γκάλοπ, δημιουργώντας κλίμα "χαμένης ψήφου".

Λησμονεί σκόπιμα ο κ. Νέγρης ότι στις εκλογές του Ιούνη 2012, και που η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ δεν συμμετείχε στις εκλογές σαν σχήμα, η διαφορά σε ψήφους ανάμεσα στη Ν.Δ και τον ΣΥΡΙΖΑ, στο Νομό μας ήταν ο ίδιος αριθμός ψήφων  που συγκέντρωσε στις Εκλογές του Μάη, η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Θα μπορούσαμε εύκολα λοιπόν να ισχυριστούμε ότι  σε ένα μεγάλο βαθμό για την αντιμνημονική έδρα στο Νομό Σάμου τον Ιούνη, συνέβαλαν τα μέγιστα οι ψηφοφόροι της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ, αφού οι περισσότεροι στράφηκαν προς τον ΣΥΡΙΖΑ

Ενώ μιλάει για "Αιθίοπες" ο ίδιος έως σήμερα δεν τόλμησε να εκτεθεί εκλογικά, ούτε σαν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, και εμείς φυσικά διεροτόμαστε. Μήπως φοβάται ότι οι ψήφοι που θα συγκεντρώσει, θα είναι ο μέγιστος αριθμός επιβατών σε ένα ταξί?

Σε άλλο σημείο του δημοσιεύματός καλεί το κ. Μανόλη Βασιλειά για μια ακόμα φορά να παραδώσει την Περιφερειακή Έδρα, αφού ισχυρίζεται ότι δεν του ανήκει.  

Ο υπεράνω των πάντων  και στο απυρόβλητο της οποιασδήποτε κριτικής, κ. Νέγρης, δεν γνωρίζει ότι στις Δημοτικές - Περιφερειακές Εκλογές οι πολίτες κυρίως ψηφίζουν κι επιλέγουν πρόσωπα και όχι κόμματα..? 

Δεν γνωρίζει ο κ. Νέγρης ότι οι Σύμβουλοι δεν είναι στρατιωτάκια ή μαργονέτες κανενός, αλλά πολιτικά και αυτοδιοικητικά σκεπτόμενοι ενεργοί πολίτες, και άρα τη στάση τους την καθορίζουν ανάλογα με τη συνείδησή τους?

Από αυτήν ελέγχονται καθώς και από το κόσμο που τους εμπιστεύθηκε.  Κριτής των πάντων είναι και θα πρέπει να είναι ο κυρίαρχος λαός και η σοφία του και όχι ο οποιοσδήποτε κ. Νέγρης. 

Από την άλλη, αυτό που δεν έχουν αντιληφθεί οι γνωστοί διακομματικοί φίλοι και συνεργάτες του κ. Νέγρη είναι ότι όσο αυτός ασχολείται αρνητικά με τον οποιονδήποτε, τόσο "καλό" πολιτικά  του κάνει. 

Η αρνητική προπαγάνδα του κ. Νέγρη για τον οποιονδήποτε, μετατρέπεται αυτόματα σε θετική διαφήμιση του "κρινόμενου", μέσα στην τοπική μας κοινωνία. 


Η Κοινωνία μας παρακολουθεί ΟΛΟΥΣ και μας ΚΡΙΝΕΙ

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ για μια ακόμα φορά, κ. ΝΕΓΡΗ


Υ.Γ Δεν πρόκειται ούτε αυτή τη φορά να απαντήσουμε στα προβοκατόρικα σχόλιά του κ. Νέγρη, "παίζοντας τα παιχνιδάκια του", για διαδικτυακό "ξεκατίνιασμα".  

"ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ"
http://manolis-vasileias.blogspot.gr/

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Ξαναφουντάρει η Ιρλανδία


Καμιά έκπληξη δεν μας προξενεί η είδηση ότι Η ιρλανδική οικονομία πνέει και πάλι τα λοίσθια. Το γνωρίζαμε πως θα συμβεί όπως και ότι και η Ελλάδα θα μειώσει καπως την ύφεση της μεχρι να ξανά βυθιστεί και αυτή.

Εκείνο που μας προξενεί εντύπωση είναι επιθυμούν και οι Ιρλανδοί να προβάλουν ένα ”success story”! Αυτό το σενάριο της ελπίδας είναι το τελευταίο απόθεμα αυτής της πολιτικής.
Ξανά σε αρνητικά επίπεδα το α΄ τρίμηνο του 2013 ο ρυθμός ανάπτυξης της Ιρλανδίας
Το «λαμπρό παράδειγμα της Ιρλανδίας» φαίνεται ότι χάνει πρόωρα τη λάμψη του.


Τα επαινετικά σχόλια της γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ για την ιρλανδική οικονομία δεν ήταν αρκετά για να διατηρήσουν τον πάλαι ποτέ «κέλτικο τίγρη» σε τροχιά ανάκαμψης. Σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία που παρουσίασε το Δουβλίνο, ο ρυθμός ανάπτυξης βρέθηκε ξανά σε αρνητικά επίπεδα το α΄ τρίμηνο του 2013 βυθίζοντας την οικονομία σε ύφεση. Τους πρώτους τρεις μήνες του έτους το ιρλανδικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 0,6% ενώ το δ’ τρίμηνο του 2012 είχε υποχωρήσει κατά 0,2% και το γ΄ τρίμηνο κατά 1%.

Μαζί με τη γενική εικόνα αρνητικά ήταν τα στοιχεία και για τους επιμέρους τομείς της οικονομίας. Το πιο αποθαρρυντικό σημάδι ήταν η υποχώρηση των εξαγωγών (αγαθών και υπηρεσιών) κατά 3,2% καθώς η ανάκαμψη στηρίζεται εν πολλοίς στον εξαγωγικό χαρακτήρα της οικονομίας. Τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων τεσσάρων ετών κατέγραψε και η ιδιωτική κατανάλωση (-3%) το α΄ τρίμηνο του έτους, αντανακλώντας την αδυναμία δημιουργίας ικανού αριθμού νέων θέσεων εργασίας που θα μπορούσαν να ενισχύσουν τις συνολικές δαπάνες νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Βέβαια το ποσοστό των ανέργων μειώθηκε αισθητά από το 15% (το α΄τρίμηνο του 2012) στο 13,7% (α΄ τρίμηνο 2013) κι αυτό εγγράφεται ασφαλώς στα θετικά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης του Εντα Κένι.


Όμως ακόμα και οι οικονομικοί σύμβουλοι του πρωθυπουργού όπως ο Αλαν Μπάρετ δεν κρύβουν την απογοήτευσή για την «καθίζηση» της οικονομίας την οποία ωστόσο αποδίδουν στην ύφεση του συνόλου των μεγαλύτερων οικονομιών της ευρωζώνης (πλην της Γερμανίας).

«Είναι βέβαιο ότι δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι από την εικόνα της ιρλανδικής οικονομίας. Όμως υπάρχουν πολλοί στο Δουβλίνο που αρνούνται ακόμα και να το ακούσουν αυτό διότι θεωρούν ότι προέχει η προβολή της χώρας ως ”success story” προκειμένου να υποστηρίξουν την πολιτική της τρόικας» σημειώνει στους New York Times ο καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου Κονσταντίν Γκουρντγκίεφ.

Ο προϋπολογισμός του υπουργείου Οικονομικών της χώρας προβλέπει ανάπτυξη του ΑΕΠ κατά 2,5% για το 2013. Ομως η εκτίμηση αυτή είχε βασιστεί σε στατιστικά για το 2012 που έχουν πλέον αναθεωρηθεί επί τα χείρω. Σύμφωνα με αυτά, ο ρυθμός ανάπτυξης την περασμένη χρονιά διαμορφώθηκε στο 0,2% αντί του 0,9% που είχε αρχικά εκτιμηθεί. Η επίτευξη του στόχου ανάπτυξης για το τρέχον έτος μοιάζει πλέον να απομακρύνεται. Αυτό συνεπάγεται πιθανότατα νέα μέτρα λιτότητας για την αντιστάθμιση των διαφυγόντων δημοσίων εσόδων. Ταυτόχρονα ενώ το δημόσιο χρέος αναμένεται να αγγίξει το 123% του ΑΕΠ στο τέλος του έτους τίθεται εν αμφιβόλω η πορεία βελτίωσης των δημοσιονομικών ενόψει της προγραμματισμένης λήξης του μνημονίου τον Δεκέμβριο του 2013. Οι Financial Times κάνουν πλέον λόγο για σενάρια αναδιάρθρωσης του ιρλανδικού χρέους.
http://papaioannou-giannis.net

Σάμος: Οι ξενοδόχοι κινητοποιούνται για φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια


Σειρά αλλεπάληλων δράσεων στο αμέσως προσεχές διάστημα αναλαμβάνει η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Σάμου. 

Επιθυμεί να κινητοποιήσει όλα τα μέλη της και τους τοπικούς επαγγελματικούς συλλόγους, προκειμένου να φέρουν από φέτος στη Σάμο αεροπορική εταιρεία που θα προσφέρει εισιτήρια χαμηλού κόστους, για την τόνωση της τουριστικής κίνησης.

Μετά από συνάντηση που η Ένωση είχε την περασμένη Δευτέρα στο Καρλόβασι με όλους τους επαγγελματικούς συλλόγους του νησιού, συμφωνήθηκε ότι ο κάθε σύλλογος θα αναλάβει να λάβει 100 ευρώ από κάθε μέλος του, με κοινό στόχο να έρθει στη Σάμο αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, αφού, όπως διαπιστώνεται, οι αφίξεις Ελλήνων και ξένων τουριστών τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν πτωτική πορεία.

Η διαχείριση των χρημάτων αυτών θα γίνει από Επιτροπή που θα αποτελείται από τους Προέδρους των συλλόγων. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν -το αργότερο ως τις 15 Σεπτεμβρίου- θα πρέπει να είναι συνολικά 200.000 ευρώ.

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα 1η Ιουλίου, στις 19.30, θα δοθεί Συνέντευξη Τύπου, στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Aeolis», όπου καλούνται να παρευρεθούν οι πρόεδροι όλων των συλλόγων .

Την Τετάρτη 3 Ιουλίου, στις 19.30, στο ξενοδοχείο «Λαμπιτώ» στο Πυθαγόρειο, θα γίνει ενημερωτική συνάντηση όλων των μελών των συλλόγων Πυθαγορείου-Ποτοκακίου-Ηραίου.

Έχει οριστεί, τέλος, και συνάντηση των ξενοδόχων τη Δευτέρα 8 Ιουλίου, στο ξενοδοχείο «Aeolis», στις 19.30.
http://my-samos.blogspot.gr

Ελλάδα: Η μόνη χώρα στον πλανήτη που δεν θα εισπράττει τέλη διέλευσης αγωγού Φ.Α.!


Σε πολιτικό φιάσκο που αποδίδεται στην αγωνία των επικοινωνιολόγων της κυβέρνησης να αναστήσουν το ανύπαρκτο succes story, εξελίσσεται η υπόθεση του αγωγού φυσικού αερίου TAΡ. 

Βασική παράμετρος η οποία είχε αποκρυβεί και  η οποία αποκαλύφθηκε χθες από το defencenet.gr και εν συνεχεία βέβαια αναπαράχθηκε από τα περισσότερα ΜΜΕ είναι ότι η κοινοπραξία δεν θα πληρώνει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ από τέλη διέλευσης από το ελληνικό έδαφος!

Την ίδια στιγμή ο South Stream που θα περνά από την τουρκική ΑΟΖ στην Μαύρη Θάλασσα θα δίνει στην τουρκική οικονομία πάνω από 100 εκατ. ευρώ ετησίως.

Είναι η πρώτη φορά παγκοσμίως που δέχεται μία κυβέρνηση να μην εισπράττει τέλη διέλευσης ενός αγωγού φυσικού αερίου, όταν όλες οι άλλες χώρες της Ευρώπης θησαυρίζουν.

Η συμφωνία και οι όροι της αγγίζουν τα όρια της απιστίας σε βάρος του δημοσίου...

Για τη συνέχεια ένα "κλικ" πιο κάτω:

Σάμος: Η φετινή μεταγραφική περίοδος ξεκινάει από 01/7 και λήγει 2/9/13


Η φετινή μεταγραφική περίοδος ξεκινάει από 01/7 και λήγει 2/9/13 λόγω του ότι η 31/08 είναι ημέρα Σάββατο.

Τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013 αρχίζει η περίοδος των μεταγραφών, αποδεσμεύσεων και υποσχετικών ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών.


Συγκεκριμένα:
1. Οι μετεγγραφές ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών από ή σε ερασιτεχνικά σωματεία διενεργούνται κατά το χρονικό διάστημα από 1.7.2013 μέχρι 2.9.2013 και από 1.1.2014 μέχρι31.1.2014.

2. Η απόκτηση ποδοσφαιριστών με υποσχετική από ή σε ερασιτεχνικά σωματεία διενεργείται κατά το χρονικό διάστημα από 1.7.2013 μέχρι 31.7.2013.]

3. Οι αποδεσμεύσεις των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών πραγματοποιούνται μόνον κατά το χρονικό διάστημα από 1.7.2013 μέχρι 31.7.2013. Οι αποδεσμεύσεις αφορούν αποκλειστικά και μόνο ποδοσφαιριστές που ανήκουν στη δύναμη του σωματείου μέχρι και την 31.5.13.

4. Οι επανεγγραφές των ερασιτεχνικών ποδοσφαιριστών πραγματοποιούνται μόνο κατά το χρονικό διάστημα από 2.9.2013 μέχρι 30.10.2013 και από 1.1.2014 έως 31.1.2014

5. Οι πρώτες εγγραφές διενεργούνται κατά το χρονικό διάστημα από 2.9.2013 μέχρι 31.12.2013 και από 1.2.2014 μέχρι 15.5.2014.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων μπορούν να παραλαμβάνουν από τα γραφεία της ΕΠΣ τα έντυπα των αιτήσεων μεταβολών ποδοσφαιριστών για τη νέα αγωνιστική περίοδο 2013-2014 τα οποία κοστολογούνται 1,00 ευρώ με απόφαση της Ε.Π.Ο.
http://samossport.blogspot.gr

Χρώματα κι'αρώματα




Αυτό μας άφησες Νίκο Ξυλούρη..
Χρώματα κι'αρώματα!

Στον «αέρα» η επαναδρομολόγηση του «Θεόφιλος»


Τοποθετείται και επισήμως με ανακοίνωσή της η ναυτιλιακή εταιρεία NEL Lines σχετικά με την αδυναμία της να επαναδρομολογήσει άμεσα το «Θεόφιλος» στη γραμμή από και προς Σάμο. Επιρρίπτει ευθύνες στον παραιτηθέντα Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και ξεκαθαρίζει ότι τα δρομολόγια του πλοίου της δεν θα εκτελεστούν αν δεν εγκριθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη NEL Lines, «την Πέμπτη 27/06 η εταιρεία μας, με αίτημα που κατέθεσε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου ζήτησε για μία εβδομάδα τροποποίηση των δρομολογίων των πλοίων της Ε/Γ-Ο/Γ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ και Ε/Γ-Ο/Γ AQUA MARIA ούτως ώστε να εξυπηρετηθούν οι συγκοινωνιακές ανάγκες των γραμμών Θεσσαλονίκη/Καβάλα-Λήμνος- Μυτιλήνη-Χίος-Σάμος-Ικαρία.

Το αίτημα αυτό υπεβλήθη μετά την υπαναχώρηση ενδιαφερόμενης ναυτιλιακής εταιρείας η οποία είχε λάβει την έγκριση του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Σπιλάνη να αντικαταστήσει με το πλοίο της τα δρομολόγια του πλοίου Ε/Γ-Ο/Γ ΘΕΟΦΙΛΟΣ στις ανωτέρω γραμμές.

Στο παραπάνω αίτημα μας ουδεμία απάντηση εδόθη!

Πρέπει να σημειωθεί ότι η μη ολοκλήρωση των εργασιών ετήσιας επιθεώρησης του Ε/Γ-Ο/Γ ΘΕΟΦΙΛΟΣ οφείλεται αποκλειστικά στην καθυστέρηση έγκρισης της τριετούς παράτασης στις συγκεκριμένες γραμμές του προαναφερόμενου πλοίου.


Σε δύο συνεδριάσεις του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, μετά από απουσία των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής που προΐστατο ο κ. Σπιλάνης, το αίτημα αυτό ανεβλήθη, παρά την προσκόμιση εγγυητικής επιστολής τραπέζης από την εταιρεία μας.

Τελικώς, σχεδόν 5 μήνες μετά την αίτησή μας, ενεκρίθη η τριετής παράταση εκτέλεσης δρομολογίων από το πλοίο Ε/Γ-Ο/Γ ΘΕΟΦΙΛΟΣ στις ανωτέρω γραμμές στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών στη Νάξο. Η έγκριση εστάλη μόλις στις 02/06/2013.

Η έγκριση αυτή εδόθη με πλειοψηφία, με μοναδικό μειοψηφήσαντα τον καθ' ύλην αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Ιωάννη Σπιλάνη, ο οποίος, σαν να μην εγνώριζε, διαμαρτύρετο σαν γνήσιος αντιπολιτευόμενος πολίτης γιατί δεν υπάρχουν ανοικτά πλάνα δρομολογίων.

Ο κ. Σπιλάνης, παρά το ότι έχει παραιτηθεί, συνεχίζει και τότε και τώρα με τις "αδέξιες" και προς ποίου άραγε συμφέροντος ενέργειές του, να τορπιλίζει την εύρυθμη συγκοινωνιακή κάλυψη των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου και να ενεργεί σίγουρα εναντίον των συμφερόντων νησιωτών και επιβατών.

Κατόπιν αυτών, ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι τα ανωτέρω δρομολόγια δεν θα εκτελούνται μέχρις εγκρίσεως αυτών από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής», καταλήγει η εταιρεία.
http://my-samos.blogspot.gr

Η Αφίσα της Ημέρας


Τον έπιασαν να κλέβει στο νοσοκομείο Σάμου


Ένας 37χρονος Έλληνας συνελήφθη το πρωί στη Σάμο, από αστυνομικούς της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 37χρονος, βραδινές ώρες της 26ης Ιουνίου, ευρισκόμενος στο Γενικό Νοσοκομείο της Σάμου, αφαίρεσε 100 ευρώ από την τσάντα μιας 56χρονης.

Το χρηματικό αυτό ποσό κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην κάτοχό του.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου.
http://my-samos.blogspot.gr

Γράμμα ενός Ταλιμπάν


Επιστολή μας έστειλε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κώστας Αμυρσώνης σχολιάζοντας με το δικό του τρόπο, το άρθρο του εξωτερικού συνεργάτη μας με θέμα: "ΠΑΣΟΚ" Σάμου: Πότε θα βγει λευκός καπνός από τη Νομαρχιακή ?

Εμείς σαν "ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ" θυμίζουμε στον κ. Αμυρσώνη την πάγια θέση μας: Πατήστε..ΕΔΩ! 


Γνωρίζουμε τον κ. Αμυρσώνη πολλά χρόνια και σεβόμαστε το ήθος και την αξιοπρέπεια του, ανεξάρτητα αν κατά καιρούς έχουμε διαφορετικές πολιτικές και μόνο εκτιμήσεις. Το ίδιο ισχύει και για τον οποιονδήποτε άλλον φίλο που νομίζει ότι θίγεται προσωπικά, αφού το φιλοξενούμενο παραπολιτικό και χιουμοριστικό δημοσίευμα δεν έχει τέτοια πρόθεση.

Επικοινωνήσαμε με τον συνεργάτη μας εκ νέου, και τον ενημερώσαμε για την επιστολή αυτή και ο οποίος τροποποίησε διευκρινιστικά την επίμαχη παράγραφο ως εξής: Πατήστε ΕΔΩ..!

Οφείλουμε όμως να αποσαφηνίσουμε ότι το παραπολιτικό κείμενο του συνεργάτη μας δεν το θεωρούμε βλάσφημο και ιδιαίτερα όπως αυτό τροποποιήθηκε, αλλά καυστικό, σατυρικά αποκαλυπτικό της παρακμής που διέπει σχεδόν εξ ολοκλήρου το ίδιο το πολιτικό  σύστημα της χώρας. Μιας παρακμής που πρωτοστάτησαν σε αυτήν τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα Ν.Δ και "ΠΑΣΟΚ" και που δυστυχώς ακόμη, συνεχίζουν αμετανόητα.

Στη συνέχεια δημοσιεύουμε την επιστολή του κ. Αμυρσώνη:



Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Ανακοίνωση του "ΕΥΠΑΛΙΝΟΥ"



Στις σημερινές θολές συνθήκες που ζούμε δυστυχώς θα πρέπει να αναφερόμαστε και στα αυτονόητα.

Ο "ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ" δεν φέρει καμία πολιτική η άλλη μορφής ευθύνη για τα οποιαδήποτε δημοσιεύματα προέρχονται από από άλλα blogs, αφού πάντα από κάτω αναγράφεται η πηγή, αλλά και ούτε από τα επώνυμα ή με ψευδώνυμο άρθρα συνεργατών του.

Φυσικά και αποτελούν αυτά, υποκειμενικές εκτιμήσεις ή απόψεις  και φυσικά ο χώρος μας δεν έχει την αντίληψη της λογοκρισίας, εκτός αν συκοφαντούν ή προσβάλουν, απευθυνόμενοι σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Αυτονόητο επίσης θεωρούμε ότι ο καθένας που νομίζει ότι θίγεται προσωπικά μπορεί να μας στείλει το απαντητικό του κείμενό, προς άμεση δημοσίευση.


Η Συντακτική Ομάδα του "ΕΥΠΑΛΙΝΟΥ"



Μέσα σε αφρό αναγκαστική προσγείωση ελικοφόρου στο "Ελ.Βενιζέλος",

Δικινητήριο ελικοφόρο αεροσκάφος αμερικανικού νηολογίου που ερχόταν από την Αίγυπτο με προορισμό το Ηράκλειο της Κρήτης, λόγω αδυναμίας έκτασης του ρινιαίου σκέλους προσγείωσης προσγειώθηκε τελικά επιτυχημένα μέσα σε ένα σύννεφο αφρού στο αεροδρόμιο "Ελ.Βενιζέλος".

Το αεροσκάφος επιχείρησε δύο φορές προσγείωση, μία στην Κρήτη και μία στο "Βενιζέλος" πριν προσγειωθεί με την τρίτη προσπάθεια (προερχόμενο από τον διάδρομο της Αίγινας) μέσα σε αφρό.

Οι 5 επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους.
defencenet.gr

Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου



Την Τετάρτη 3 Ιούλη 2013 και ώρα έναρξης 19.00, θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου στην αίθουσα συνεδριάσεών του στην Πλατεία Πυθαγόρα και κάνοντας "κλικ" πιο κάτω μπορείτε να δείτε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

Το πρωτοσέλιδο του "Σαμιακού Τύπου"


Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς χαρακτήρα στον τομέα του πολιτισμού στην περιφέρεια Β. Αιγαίου

Η κυβέρνηση βαπτίζει τις οργανικές ανάγκες υπηρεσιών ως θέσεις εργασίας για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων των φορέων και τις εντάσσει σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.

Σε ομηρία οι νέοι - Με ελλείψεις οι υπηρεσίες

Κατατέθηκε προχτες 26 Ιουνίου από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Γιάννη Ζερδελή, Δημήτρη Στρατούλη, Τάσο Κουράκη και Αγνής Καλογερή ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου σχετικά με τις ευθύνες διαχείρισης του αναδόχου Φ.Π.Σ.Υ.Υ. "Ε.Π.Ε.Κ.Α." στην υλοποίηση της πράξης «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς χαρακτήρα στον τομέα του πολιτισμού στην περιφέρεια Β. Αιγαίου», στο οποίο προβλέπονταν 87 θέσεις απασχόλησης νέων στο Β. Αιγαίο (59 στη Λέσβο, 6 στη Λήμνο, 18 στη Χίο και 4 στη Σάμο) με το εργασιακό καθεστώς της ορισμένου χρόνου κοινωφελούς εργασίας στον τομέα του Πολιτισμού.


Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ το τελευταίο χρονικό διάστημα γίναμε αποδέκτες καταγγελιών από νέους για τη σκανδαλώδη διαχείριση των διαδικασιών πρόσληψης και αξιολόγησης των αιτήσεων από τον ανάδοχο φορέα. Εκατοντάδες νέοι έκαναν αίτηση για να καλύψουν μόλις 87 θέσεις με μισθό 25 ευρώ ημερησίως μέχρι του ποσού των 625 ευρώ μηνιαίως. Ο αυτεπάγγελτος έλεγχος νομιμότητας του ΑΣΕΠ στον πρώτο πίνακα προσληπτέων είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση των μοριοδοτήσεων σε ποσοστό άνω του 40%. Η ΜΚΟ κλήθηκε από τον ΑΣΕΠ να αναπροσαρμόσει τους πίνακες προσληφθέντων και μόλις στις 19/6 ανακοινώθηκε η τελική κατάταξη προσληπτέων, η οποία καλύπτει μόνο 36 σε σύνολο 87 θέσεων που προκηρύχτηκαν για το Β. Αιγαίο. Αρκετοί από τους προσληπτέους του πρώτου πίνακα είχαν υποχρεωθεί να μεταβούν στην Μυτιλήνη για την υπογραφή συμβάσεων (αντίγραφο ουδέποτε τους δόθηκε) και αρκετοί από αυτούς ουδέποτε ξεκίνησαν να εργάζονται.

Ενώ η ανεργία των νέων αγγίζει πλέον το 60%, η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αντί να αναπτύξει πολιτικές για τη δημιουργία μόνιμων θέσεων εργασίας βαπτίζει τις οργανικές ανάγκες υπηρεσιών ως θέσεις εργασίας για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων των φορέων και τις εντάσσει σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας. Παράλληλα δε, δίνει εργολαβία σε ΜΚΟ το σύνολο των διαδικασιών για τις προσλήψεις και την πληρωμή με προμήθεια για αυτές της τάξης του 4% επί του έργου. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι νέοι που ζητούν εργασία να είναι ευάλωτοι σε πολιτικές πατρωνίες και πελατειακές διευκολύνσεις, να υφίστανται ταλαιπωρία και συνεχή εργασιακή ανασφάλεια, ενώ στην ανάδοχο ΜΚΟ να μην έχουν επιβληθεί κυρώσεις, όπως προβλέπονται στην πρόσκληση ενδιαφέροντος και οι εφορείες αρχαιοτήτων να μην καλύπτουν στοιχειώδεις ανάγκες σε ειδικότητες όπως αρχαιολόγων, μουσειολόγων, φυλάκων, καθαριστών, εργατών.


Από την μια, οι υπηρεσίες είναι απαραίτητο να στελεχωθούν με το απαραίτητο προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία τους. Από την άλλη, πρέπει να πάψει επιτελούς αυτού του είδους το δουλεμπόριο που μεταβάλλει τον εργαζόμενο σε μακροχρόνια και εξαθλιωμένο άνεργο που θα ζητιανεύει για λίγους μήνες δουλειάς με τους χειρότερους όρους και που νομιμοποιεί τη διάλυση κάθε έννοιας εργασιακού δικαιώματος. Δέσμευσή μας είναι οι ανυποχώρητες θέσεις μας και επιδίωξή μας η αλλαγή αυτής της πολιτικής που εξαθλιώνει το λαό μας.

ΑΓΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΗ

Το θερινό πρόγραμμα δρομολογίων για τα λεωφορεία του Κ.Τ.Ε.Λ Σάμου


Ανακοινώθηκε το θερινό πρόγραμμα δρομολογίων για τα λεωφορεία του Κ.Τ.Ε.Λ. Σάμου.

Το πρόγραμμα αυτό ισχύει από τις 25 Ιουνίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2013.

Δείτε το θερινό πρόγραμμα δρομολογίων για τα λεωφορεία των Κ.Τ.Ε.Λ Σάμου.

Read the summer routes program for the public buses on Samos island.

Εκτός από τα παραπάνω, το Κ.Τ.Ε.Λ. Σάμου δρομολογεί κάθε Κυριακή στις 08:30 το πρωί ένα λεωφορείο που ξεκινά από την πόλη της Σάμου για να πραγματοποιήσει τον γύρο του νησιού σε μια ολοήμερη εκδρομή που δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες να γνωρίσουν τις; ομορφιές της Σάμου χωρίς ξεναγό.

Κάθε Τετάρτη υπάρχει λεωφορείο που κάνει μία ειδική διαδρομή στη Σάμο διάρκειας μισής ημέρας, ξεκινώντας και πάλι στις 08:30 το πρωί από την πόλη της Σάμου

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για αυτά τα ειδικά δρομολόγια.

Read more information on the sightseeing rounds of Samos island using the public buses.

http://my-samos.blogspot.gr/

Τα κοράκια καταφθάνουν και παίρνουν θέση!



- Μυρίζουν τη σάρκα από πολύ μακριά!
- Τα έχει προικίσει σ’ αυτό, η φύση!
- Είναι τα πρώτα που καταφθάνουν εκεί που υπάρχει κάποιο πτώμα!
- Ο αρχικόρακας ήδη έχει φτάσει!
- Ακούει στο όνομα Fairfax Financial Holdings Limited !
- Είναι ένα μεγάλο fund, μία μεγάλη παρέα δηλαδή, που έχει στις τσέπες της, πολλά δίς Ευρώ!
- Ειδικεύεται, όπως λέει στην αγορά και στην μεταπώληση ακινήτων!
- Είναι το μεγαλύτερο κοράκι παγκοσμίως!

- Όταν έμαθε ότι θα απελευθερωθεί το πάγωμα των πλειστηριασμών ακινήτων στη χώρα μας και θα αρχίσουν οι κατασχέσεις σπιτιών και άλλων ακινήτων από τις τράπεζες, πέταξε από τον Καναδά και έχει καθίσει, σαν κοράκι που είναι, στη πιο ψηλή κορφή ενός δένδρου στη χώρα μας και περιμένει!


- Ήδη έχει αγοράσει το 42% της εταιρείας Eurobank Properties, θυγατρική της τράπεζας Eurobank, η οποία ασχολείται με τις αξιοποιήσεις ακινήτων και έτσι έχει νομιμοποιήσει και τη δράση του, εντός της χώρας μας!

- Εν τω μεταξύ οι νεκροθάφτες μας, πανηγυρίζουν ότι υπάρχει πολιτική σταθερότητα στη χώρα μας και έχουν αρχίσει οι επενδύσεις!

- Δεν μας λένε μόνο, τι σόϊ επενδύσεις είναι αυτές, που φωνάζουν: Κρά! Κρά! Κρά! Έχουν μαύρο χρώμα! Και φτερουγίζουν από πάνω μας, τροχίζοντας τα νύχια τους και τα ράμφη τους, όλη μέρα!

- Κάθε μέρα που περνάει και ο συγκεκριμένος υπουργός αναγγέλλει, ότι το φθινόπωρο θα αρχίσουν οι πλειστηριασμοί, τόσο πιο πολλές επενδύσεις με τέτοια χαρακτηριστικά γίνονται, με αποτέλεσμα, να έχει μαυρίσει ο ουρανός πάνω από την Αθήνα και δεν υπάρχει πλέον δένδρο ελεύθερο, από τα κοράκια που περιμένουν!

- Ρε που φτάσαμε;;; Ρε πως μας καταντήσανε;;;
- Από τη μια, φτιάχνουν πτώματα με τη πολιτική τους! Και από την άλλη μας λένε για ανάκαμψη και ανάπτυξη! Μας λένε για θέσεις εργασίας και μείωση της ανεργίας!

- Για ποιους μιλάτε και για ποιους ενδιαφέρεστε;;;
- Για θέσεις εργασίας;;; Στα κοράκια εννοείτε:::
- Για ανάπτυξη;;; στον αριθμό τους εννοείτε;;;
- Αυτό το ξέρουμε! Αυτό το βλέπουμε!
- Όποιος σηκώσει το κεφάλι του στον ουρανό το βλέπει!


- Από τη μια: τα λιοντάρια, οι ύαινες και οι λεοπαρδάλεις (Δ.Ν.Τ-Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα και Ευρωπαϊκή Ένωση) που αφήνουν αποφάγια, από τα θηράματα που κατασπαράζουν και από την άλλη τα κοράκια για τα υπολείμματά τους!

- Και ο Σαμαράς με το Βενιζέλο κρατάνε από ένα φτυάρι, για να χώσουνε ότι περισσέψει!
- Μπράβο ανάπτυξη??? Μπράβο θέσεις εργασίας???
- Σαμαράάάά!!! Βενιζέλοοοοο!!!
- Μη ξεχάσετε από τη πολύ ανάπτυξη, να μας αναπτύξετε λίγο παραπάνω και το τάφο μας!!!!
- Έτσι να αισθανόμαστε λίγο άνετα!!!
- Δεν θα το ξεχάσουμε!!! Θα σας ευγνωμονούμε!!!!

Τάσος Παπαζαχαρίας
http://vathiprasino.blogspot.gr

5 πράγματα που μετανιώνουν οι ετοιμοθάνατοι


H Bronnie Ware εργαζόταν στην παρηγορητική φροντίδα ασθενών, κυρίως σε αυτούς που γυρνούσαν στα σπίτια τους για να πεθάνουν.

Για χρόνια μιλούσε με ανθρώπους που δεν κατάφερναν να ξεπεράσουν τις ασθένειές τους και κρατούσε σημειώσεις απ’όσα έλεγαν. 

Έπειτα από καιρό έγραψε και κυκλοφόρησε το βιβλίο «The Top Five Regrets of the Dying», για όσα μετανιώνουν οι άνθρωποι όταν φτάνουν στο τέλος της ζωής τους.

Η ίδια αναφέρει στο blog της:

Οι άνθρωποι ωριμάζουν πολύ όταν έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με το θάνατο. Οι ασθενείς, περνώντας από πολλά και διαφορετικά συναισθήματα (άρνηση, φόβο, θυμό, στεναχώρια, περισσότερη άρνηση), στο τέλος αποδέχονταν το τέλος τους. Κάθε ασθενής έβρισκε την εσωτερική του γαλήνη.

Όταν τους ρωτούσα αν μετάνιωναν για κάτι ή αν θα έκαναν κάτι διαφορετικά, παρατήρησα πως πολλές απαντήσεις ήταν κοινές. Παρακάτω σας δίνω αυτά που άκουσα πιο συχνά:



1. Εύχομαι να είχα το κουράγιο να ζήσω τη ζωή μου όπως την ήθελα στ’ αλήθεια, κι όχι όπως ήθελαν οι άλλοι.

Αυτή ήταν η πιο συνηθισμένη απάντηση. Όταν συνειδητοποιείς πως η ζωή σου τελειώνει και κοιτάς πίσω σου, βλέπεις πόσα όνειρα έμειναν απραγματοποίητα. Οι περισσότεροι δεν είχαν κάνει ούτε τα μισά και θα πέθαιναν γνωρίζοντας πως γι’ αυτό έφταιγαν οι επιλογές που είχαν κάνει, ή δεν είχαν κάνει. Είναι σημαντικό να προσπαθήσεις να πραγματοποιήσεις κάποια όνειρά σου – όταν χάσεις την υγεία σου θα ναι αργά.

2. Εύχομαι να μην δούλευα τόσο σκληρά.

Aυτό ειπώθηκε από όλους τους άντρες. Έχασαν τα παιδικά χρόνια του γιου ή της κόρης τους, δεν έζησαν όσο έπρεπε τη συντροφικότητα. Οι γυναίκες επίσης εξέφρασαν μετάνοια για τον καιρό που έχαναν δουλεύοντας. Κάνοντας πιο απλή τη ζωή σας και κάνοντας πιο συνειδητοποιημένες επιλογές, είναι πιθανό να μην χρειαστείτε το εισόδημα που πιστεύετε πως πρέπει να αποκτήσετε. Και κάνοντας περισσότερο χώρο στη ζωή σας, γίνεστε πιο χαρούμενοι και ανοιχτοί σε νέες ευκαιρίες, που ταιριάζουν περισσότερο στο νέο τρόπο ζωής σας.


3. Εύχομαι να είχα το κουράγιο να εκφράσω τα συναισθήματά μου.

Πολλοί άνθρωποι καταπίεζαν τα συναισθήματά τους για να κρατήσουν ήρεμο περιβάλλον γύρω τους και να αποφύγουν καβγάδες. Έτσι ζούσαν μια μέτρια ζωή. Πολλές ανίατες ασθένειές τους σχετίζονταν, εν μέρει, με την πικρία και την αναπόφευκτη μνησικακία που κουβαλούσαν σ’ ολόκληρη τη ζωή τους.

Δεν μπορούμε να ελέγξουμε πώς θα αντιδράσουν οι γύρω μας. Όμως, ακόμη και αν πολλοί άνθρωποι αντιδράσουν άσχημα όταν αρχίσετε να μιλάτε με ειλικρίνεια, στο τέλος αυτό περνά τις σχέσεις σε άλλο επίπεδο, πιο υγιές, ή καταργεί τις λάθος σχέσεις από τη ζωή σας. Όπως και να έχει βγαίνετε κερδισμένοι.

4. Εύχομαι να είχα κρατήσει επαφή με τους φίλους μου.

Συχνά οι ασθενείς δεν είχαν πλήρως αντιληφθεί όλα τα οφέλη μιας παλιάς φιλίας, μέχρι τη στιγμή που έμαθαν πως πέθαιναν. Και τότε δεν ήταν εύκολο να εντοπίσουν τα άτομα αυτά. Πολλοί είχαν απορροφηθεί τόσο πολύ από τις ζωές τους που άφησαν «χρυσές φιλίες» να χαθούν μέσα στα χρόνια. Συχνά οι ετοιμοθάνατοι μετάνιωναν βαθιά που δεν είχαν «ξοδέψει» περισσότερα σε μια φιλία. Όλοι ανεξαιρέτως νοσταλγούν τους φίλους τους όταν πεθαίνουν. Είναι σύνηθες όταν έχεις πλήρες καθημερινό πρόγραμμα στη ζωή σου να ξεχνάς τους φίλους σου, όμως όταν αντιμετωπίζεις τον θάνατο, οι φυσικές λεπτομέρειες της ζωής δεν μετρούν πια. Οι άνθρωποι θέλουν να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, όμως ούτε τα λεφτά, ούτε η κοινωνική θέση απασχολούν τους ανθρώπους τις τελευταίες τους στιγμές. Αυτό που μένει τότε σε όλους είναι η αγάπη και οι σχέσεις τους με άλλους ανθρώπους.


5. Εύχομαι να είχα αφήσει τον εαυτό μου να νιώσει ευτυχισμένος.
Αυτό ήταν, παραδόξως, πολύ σύνηθες. Πολλοί δεν αντιλαμβάνονταν πως η ευτυχία είναι επιλογή, παρά μόνο στο τέλος της ζωής τους. Είχαν κολλήσει σε παλιές συνήθειες και συμπεριφορές. Αυτό που λέγεται «βόλεμα» ή «οικείο» γέμιζε τα συναισθήματά τους και τις ζωές τους. Ο φόβος της αλλαγής τούς έκανε να υποκρίνονται στους άλλους, και στους εαυτούς τους, πως είναι πλήρεις. Όταν είσαι στο νεκροκρέβατο, αυτό που νομίζουν οι άλλοι δεν σε αφορά. Θέλεις να σηκωθείς και να χαμογελάσεις και να απελευθερωθείς από όλα αυτά. Η ζωή είναι επιλογή. Είναι Η ΖΩΗ ΣΟΥ. Πρέπει να επιλέγεις συνειδητά, σοφά και με ειλικρίνεια. Επέλεξε την ευτυχία.
http://enallaktikidrasi.gr

Ειδήσεις από το Ράδιο Σάμος 102FM


Εθελοντικός καθαρισμός των κατασκηνώσεων του Αγίου Κωνσταντίνου 

Σε εθελοντικό καθαρισμό των κατασκηνώσεων του Αγίου Κωνσταντίνου προχωρά αυτή την Κυριακή το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Σάμου, προκειμένου να φιλοξενηθούν εκεί από 11 έως και 21 Ιουλίου 60 παιδιά και 20 εκπαιδευτές, βάσει πανελλήνιου προγράμματος.

Η έφορος του Σώματος Οδηγισμού Σάμου κα Μαρία Γεραλέξη μίλησε στο «Ράδιο Σάμος 102 fm» για την προσπάθεια αυτή, με στόχο να παραμείνει ενεργός ένας σημαντικός πόρος επισκεψιμότητας στο νησί μας, καθώς οι κατασκηνώσεις του Αγίου Κωνσταντίνου ήταν ανενεργές από το 2009.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων Δ.Ο.Υ Σάμου

Σε διήμερη απεργιακή κινητοποίηση προχώρησαν σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή 27 και 28 Ιουνίου οι εργαζόμενοι στις Δ.Ο.Υ όλης της χώρας, αντιδρώντας στην στρατηγική του υπουργείου να συγκεντρώσει τις υπηρεσίες ελέγχου και δικαστικού, προκειμένου να καθίσταται ευκολότερη η παρακολούθησή τους από την τρόικα.

«Η απόφαση έχει υπογραφεί και οι υπηρεσίες ελέγχου και δικαστικού της Σάμου μεταφέρονται πλέον στον Πειραιά, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους φορολογούμενους των νησιών μας» σημείωσε η εκπρόσωπος των εργαζομένων στην Εφορία της Σάμου κα Γιασιμώ Κεχαγιά, μιλώντας στο «Ράδιο Σάμος 102 fm»

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------


7ο Φεστιβάλ γεύσης και Παράδοσης


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το 7ο Φεστιβάλ γεύσης και Παράδοσης που διεξήχθη στην Πάτμο, στις 23 και 24 Ιουνίου με συμμετοχή πολλών νησιωτικών περιοχών από τις οποίες, νοικοκυρές διαγωνίστηκαν στην παραδοσιακή παρασκευή εδεσμάτων πρωτότυπων, βασισμένων στη νησιώτικη γαστρονομία.

Η εκδότρια των «Πατμιακών Χρονικών» Σμαράγδα Μουλιάτη, μίλησε στο «Ράδιο Σάμος 102 fm» για τη φετινή καινοτομία της διοργάνωσης καθώς συνδέθηκε η Ελληνική νησιωτική γαστρονομική παράδοση με την αντίστοιχη Τουρκική, όπως αυτή εκφράστηκε μέσω της διακεκριμένης πανευρωπαϊκά γευσιγνώστριας Εντίν Ακίν που πήρε μέρος στο Φεστιβάλ.

Η κα Μουλιάτη, σημείωσε επαινετικά και την παρουσία της Σάμου στη διοργάνωση, με αντιπροσωπεία της Ένωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών. «Το σαμιώτικο κρασί πλαισίωσε μοναδικά το Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης» είπε η κα Μουλιάτη.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΙΚΑΡΙΟΥ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Η Αφίσα της Ημέρας


Αριστερή Πρωτοβουλία: Αποχώρηση από το ΠΑΣΟΚ με μύδρους κατά Βενιζέλου


«Είναι προφανές ότι το ΠΑΣΟΚ του Σαμαρά και η ΝΔ του Βενιζέλου, δεν μας χωρούν!»

Οξύτατη επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και τον Αντώνη Σαμαρά, εξαπολύει η Αριστερή Πρωτοβουλία ανακοινώνοντας επισήμως την αποχώρησή της από το «σημερινό», όπως το αποκαλεί, ΠΑΣΟΚ μετά την συγκρότηση της δικομματικής κυβέρνησης.

«Είναι προφανές ότι το ΠΑΣΟΚ του Σαμαρά και η ΝΔ του Βενιζέλου, δεν μας χωρούν!» αναφέρει η Αριστερή Πρωτοβουλία κάνοντας λόγο «για παραχαράκτες της πολιτικής μας ιστορίας και διαδρομής.»

«Το ΠΑΣΟΚ και η ιστορία του χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για την προσωπική πολιτική επιβίωση, ανθρώπων και στελεχών, που θεωρούν ότι η διαχείριση με κάθε τρόπο της εξουσίας, μπορεί να τους εξασφαλίσει την προσωπική τους πολιτική συνέχεια. Αδιαφορούν για το κίνημα και τον πολιτικό του ευτελισμό, αδιαφορούν για την ηθική και πολιτική του απαξίωση» τονίζεται στην μακροσκελή ανακοίνωση.

«Καταγγέλλοντας την πολιτική συναλλαγή διακόπτουμε από σήμερα τους πολιτικούς και οργανωτικούς μας δεσμούς με το σημερινό ΠΑΣΟΚ της δεξιάς υποταγής και της νεοφιλελεύθερης αντίληψης και πρακτικής» τονίζει η Αριστερή Πρωτοβουλία.Υπενθυμίζεται ότι η Αριστερή Πρωτοβουλία είχε αντιδράσει έντονα στον πρόσφατο ανασχηματισμό, λέγοντας ότι «η απόφαση της ηγεσίας του Κινήματος δεν έχει καμία κοινωνική και κομματική νομιμοποίηση» και είναι «σε πλήρη αναντιστοιχία ακόμη και με τις αποφάσεις του τελευταίου συνεδρίου».


Κάντε "κλικ" πιο κάτω για να διαβάσετε την ανακοίνωση:

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ Σάμου και το 1ο Συνέδριό του (Φωτορεπορτάζ)



Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συνάντηση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Σάμου με θέμα το πολιτικό κείμενο αλλά και στοιχεία από το νέο καταστατικό ενόψει του προσυνεδριακού διαλόγου του ΣΥΡΙΖΑ με τη παρουσία των Γαβριήλ Σακελαρίδη, μέλους της Κ.Ε και Δημήτρη Κοντού, εκπρόσωπου της αριστερής πλατφόρμας του Συνασπισμού. Τη συζήτηση διηύθυνε ο Νίκος Κακλαμάνης μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ.


Τα στελέχη συμμετείχαν ενεργά με ερωτήσεις και τοποθετήσεις, που είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Στη συνάντηση χαιρετισμό και τοποθέτηση έκανε και το ιδρυτικό στέλεχος της "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ" και ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος, Μανόλης Βασιλειάς.



"ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ"
http://manolis-vasileias.blogspot.gr/