Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Αποκλειστικό: Είμαστε σε πόλεμο..! (video)

Η ομιλία της Λούκας Κατσέλη στην συνάντηση της Αριστεράς


Σήμερα ο "ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ" έχει τη χαρά να δημοσιεύσει αποκλειστικά σε μορφή βίντεο, μέρος της τοποθέτησης της Προέδρου της "Κοινωνικής Συμφωνίας" από τη συνάντηση των κομμάτων της Αριστεράς που έγινε στο Ξενοδοχείο "ΤΙΤΑΝΙΑ" στις 20 Ιούλη 2013

"Είμαστε σε πόλεμο", αναφέρει στην τοποθέτησης της 

Αναφέρει επίσης την ανάγκη της υπέρβασης όλων των Δημοκρατικών και αντιμνημονιακών δυνάμεων, προκειμένου να βρεθεί ένα κοινό σημείο επαφής το συντομότερο.

Ο "ΣΥΡΙΖΑ" θα έπρεπε να βρίσκεται στο 45% και όχι στο 27% που βρίσκεται σήμερα. 

Δεν πρόκειται να ξεπουλήσουμε τη χώρα μας για το χρέος.

Ο Μονόδρομος είναι μύθος

Εθνικό Σχέδιο ανασυγκρότησης, τώρα.

Μας ενώνουν πάρα πολλά, θα τα παλέψουμε μαζί και θα νικήσουμε


Διαβάστε σχετικό δημοσίευμα του "ΕΥΠΑΛΙΝΟΥ" ΕΔΩ..!

"ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ'
http://manolis-vasileias.blogspot.gr/

ΕΚΤΑΚΤΟ: Εικονικός βομβαρδισμός των Φούρνων από την Τουρκία

Νέα τουρκική καθαρά επιθετικής φύσεως πάνω από το νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων όταν σχηματισμός τουρκικών μαχητικών πέταξε σε ύψος μόλις 1000 μέτρων πάνω από εθνικό έδαφος.

Πιο συγκεκριμένα σχηματισμός 6 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, αποτελούμενος από 4 F-4E Terminator και 2 F-16 (με ρόλο προστασίας των αεροσκαφών βομβαρδισμού), εισήλθε στις 11:02 στο FIR ΑΘΗΝΩΝ μεταξύ Σάμου και Χίου.

Στη συνέχεια και κινούμενος με κατεύθυνση νότια πραγματοποίησε στις 11:19 υπέρπτηση πάνω απο τις νήσους Μακρονήσι και Ανθρωποφάγοι του νησιωτικού συμπλέγματος Φούρνων, στα 3000 και 5000 πόδια αντίστοιχα. Ο σχηματισμός εξήλθε του FIR ΑΘΗΝΩΝ στις 11:23.



Οι μικτοί σχηματισμοί F-16 (τα οποία φέρουν οπλισμό) και F-4E Terminator (πρόκειται για αναβαθμισμένα Phantom της THK) συνιστούν πάγια τακτική της τουρκικής Αεροπορίας όταν επιχειρεί εικονικές προσβολές εδάφους οι οποίες συνοδεύονται από υπέρπτηση Εθνικού εδάφους.

Από τέτοιου είδους αποστολές η τουρκική Αεροπορία αντλεί χρήσιμα για αυτήν συμπεράσματα δοκιμάζοντας το ελληνικό σύστημα αεράμυνας. Αυτά σε επιχειρησιακό επίπεδο. Σε πολιτικό επίπεδο φροντίζει να στέλνει το μήνυμα ότι καμία ελληνική κυριαρχία δεν αναγνωρίζει στο Ανατολικό Αιγαίο, όχι μόνο αυτή του FIR Αθηνών, όχι μόνο αυτή του Εθνικού Εναέριου Χώρου αλλά ούτε και αυτή των ελληνικών εδαφών.

defencenet.gr

Νόμισμα με τον Πυθαγόρα από την Τράπεζα της Ελλάδος. Ένα συλλεκτικό αργυρό νόμισμα


















Ένα συλλεκτικό αργυρό νόμισμα ονομαστικής αξίας 10 ευρώ με τη μορφή του Πυθαγόρα του Σάμιου κυκλοφόρησε αυτή τη Δευτέρα η Τράπεζα της Ελλάδος.

Στην πρόσθια όψη του απεικονίζεται η μορφή του μεγάλου μαθηματικού και φιλοσόφου του 6ου π.Χ. αιώνα μαζί με σχηματική παράσταση του πυθαγόρειου θεωρήματος. Η οπίσθια όψη φέρει άλλη μία σχηματική παράσταση του πυθαγόρειου θεωρήματος.

Το νόμισμα κυκλοφόρησε σε μόλις 1.000 τεμάχια, τα οποία έχουν ήδη εξαντληθεί.

Τεχνικές προδιαγραφές αργυρού νομίσματος

Υλικό: κράμα αργύρου 925‰ και χαλκού 75‰
Βάρος: 34,10 gr
Διάμετρος: 40 mm
Μορφή στεφάνης: λεία
Ποσότητα: 1.000 τεμάχια
Ποιότητα τύπωσης: Proof
Τιμή διάθεσης: €65
Καλλιτέχνης: Γ. Σταματόπουλος

http://my-samos.blogspot.gr

Η λογική σας κυρία Αρβελέρ είναι ένα ακόμα τούβλο στο Τείχος του συστήματος


Η κυρία Αρβελέρ είπε πως γελάει όταν της λένε ότι "υπάρχει κρίση" και προβάλλει το επιχείρημα"εγώ έχω περάσει Κατοχή, άρα τι να μου πει η κρίση, είναι αστείο"....

Κυρία Αρβελέρ και εγώ έχω ζήσει πολέμους, χούντες, κατοχή και πείνα και κοιμόμουνα για μήνες με τον χάρο αγκαλιά κάθε φορά που έπεφταν οι οβίδες και δίπλα και πάνω από το καταφύγιο..Τον καιρό εκείνο άκουγα πολλές σφαίρες και λίγες λέξεις και σήμερα αισθάνομαι πολλές φορές αυτές οι δύο έχουν ταυτιστεί μέσα μου...Εκείνο τον καιρό των πολέμων, κάθε βράδυ σχεδόν αποχαιρετούσα τα οχτώ μου αδέλφια και τη μάνα μου και τον πατέρα μου.. Εκείνες τις μέρες κανείς δεν σου έλεγε "καληνύχτα" και "όνειρα γλυκά" ή το πρωί "καλημέρα". ..

Πολλά άλλα μπορώ να σου πω κυρία Αρβελέρ...Και όμως τις χειρότερες νύχτες της ζωής μου της ζω τα τελευταία δυο χρόνια που είμαι απλήρωτος και άνεργος δημοσιογράφος....

Βλέπεις εμένα η ατυχία μου είναι ότι δεν με σκότωσαν οι οβίδες και οι σφαίρες..με σκοτώνει όμως ο ήχος που αφήνουν οι μέρες της ανεργίας στα όνειρα μου και η αβεβαιότητα στα βλήματα του 18χρονου γιου μου.....

Η λογική σας κυρία Αρβελέρ είναι ένα ακόμα τούβλο στο Τείχος του συστήματος....

Νασίμ Αλάτρας...

http://vathiprasino.blogspot.gr/

Εκδήλωση για το Δημοκρατικό Στρατό Σάμου


Η Κομματική Οργάνωση Υγείας της Τομεακής Οργάνωσης Σάμου του ΚΚΕ, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα:


«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΑΜΟΥ: Γιατροί & Νοσηλευτές στην υπηρεσία των ανυπότακτων επαναστατών αγωνιστών»

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στους αγωνιστές που πάλεψαν με το όπλο , αλλά και με τις αντιξοότητες της περίθαλψης των τραυματιών συντρόφων τους, προσφέροντας ανεκτίμητες υπηρεσίες και θα πραγματοποιηθεί,

την ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στις 8μμ
στον Δημοτικό Κήπο (προαύλιο χώρο δημοτικού περιπτέρου)

Περιλαμβάνει:

  • Χαιρετισμό της Τ.Ε Σάμου του ΚΚΕ
  • Ομιλία με θέμα: «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΑΜΟΥ: Γιατροί &νοσηλευτές στην υπηρεσία των ανυπότακτων επαναστατών αγωνιστών»
  • Απαγγελίες ποιημάτων για τον Δημοκρατικό Στρατό.

Φεστιβάλ Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών «Αντάμα στο Αιγαίο»



Το Χορευτικό Συγκρότημα Μυτιληνιών Σάμου σας προσκαλεί στο Φεστιβάλ Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών «Αντάμα στο Αιγαίο» με χορούς από: Σάμο, Χίο, Λήμνο, Κρήτη, Θράκη κ’ Πόντο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Αυγούστου 2013 στις 9 το βράδυ στον χώρο της Πυρασφάλειας των Μυτιληνιών.

Στο φεστιβάλ θα συμμετάσχουν: 1. Το Χορευτικό Συγκρότημα Μυτιληνιών Σάμου 2. η Χορευτική Ομάδα του Πολιτιστικού – Εξωραϊστικού Συλλόγου Χώρας - Ποτοκακίου ‘ΕΙΡΗΝΗ’ 3. και το χορευτικό του Λαογραφικού και Πολιτιστικού Ομίλου Χίου ‘Λέων Αλλάτιος’.

ΕΚΣ: Παρακαλούμε να μας γνωρίσετε τι έχετε κάνει..!


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ

Προς : ΣΕΠΕ Τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης Σάμου

Κοιν : Σωματείο εργαζομένων στα ξενοδοχεία – Τουριστικά γραφεία και Επισιτιστικά Επαγγέλματα Σάμου - ΜΜΕ

Σάμος 30/7/2013 - Αριθ. Πρωτ.118

Ακριβώς πριν από ένα μήνα γνωρίσαμε στην υπηρεσία σας ότι υπάρχει μία ιδιαίτερα άσχημη κατάσταση με τις εργασιακές και ασφαλιστικές σχέσεις στον κλάδο του τουρισμού.

Ζητήσαμε να γίνουν έλεγχοι από την υπηρεσία σας και πρώτα και κύρια στη μεγαλύτερη ξενοδοχειακή επιχείρηση (DORYSSA) όπου υπάρχει παραβίαση της κλαδικής ΣΣΕ εργασιακά και μισθολογικά (όσον αφορά την αμοιβή και την εφαρμογή του 5νθημέρου με την επιβολή του 6ημέρου με 6 ώρες και 40΄ λεπτά εργασίας ενώ στην πραγματικότητα οι εργαζόμενοι δουλεύουν 8 και 9 ώρες, χωρίς να αμείβονται τον επιπλέον χρόνο), καθώς και σε άλλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Παρακαλούμε να μας γνωρίσετε τι έχετε κάνει με την καταγγελία μας για την συγκεκριμένη επιχείρηση ή τι σκέφτεστε να κάνετε;

Για την Διοίκηση

                                Η Πρόεδρος                                  Ο Γεν. Γραμματέας

                          Βασιλική Βρυνιώτη                        Μανώλης Νεοφώτιστος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πανηγυρίζει στο Facebook για τις απολύσεις

“ Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε ανάρτησή του στο Facebook, δεν κρύβει την χαρά του για τις απολύσεις που είναι έτοιμος να κάνει.  ”

Το ότι η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε λαϊκό έρεισμα είναι πλέον γνωστό και το γνωρίζει και η ίδια. Το ότι εφαρμόζει μια βαθύτατα αντιλαϊκή και κοινωνικά ανάλγητη πολιτική είναι κάτι που επίσης το νιώθει στο πετσί του ο ελληνικός λαός. 

Η φωτογραφία του Reuters με τα πανηγύρια των κυβερνώντων για τα σκληρά μέτρα άγριας λιτότητας που έχουν φέρει την ανθρωπιστική καταστροφή στη χώρα άλλωστε που έκανε τονγύρο του κόσμου και εξευτέλισε την Ελλάδα και στο εξωτερικό το αποδεικνύει με τον χειρότερο τρόπο. 
 
Πλέον έφτασε και η ώρα για τα κυβερνητικά στελέχη να πανηγυρίζουν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τα κατορθώματά τους. Τελευταίο παράδειγμα είναι οι πανηγυρισμοί του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Facebook, δεν κρύβει την χαρά του για τις απολύσεις που είναι έτοιμος να κάνει.
Φαίνεται πως οι κυβερνώντες έχουν χάσει κάθε έλεγχο της πραγματικότητας και της κατάστασης στην οποία έχουν φέρει τη χώρα και τον λαό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γράφει χαρακτηριστικά στο Facebook: «Τον τελευταίο μήνα απολύθηκαν για σοβαρούς ποινικούς και πειθαρχικούς λόγους 104 δημόσιοι υπάλληλοι. Μέχρι το 2014 πρέπει να διώξουμε 15.000 δημοσίους υπαλλήλους. Τον τελευταίο χρόνο τέθηκαν σε αυτοδίκαιη αργία 993. Πλέον δεν μένουμε στα λόγια, αλλά προχωράμε σε πράξεις. Το οφείλουμε στην κοινωνία και στους έντιμους και εργατικούς δημοσίους υπαλλήλους».

Δε μπορεί βέβαια κάποιος να περιμένει κάτι καλύτερο από μια κυβέρνηση που καθημερινά τα στελέχη της βγαίνουν και παραδέχονται δημοσίως και χωρίς αιδώ ότι εκτελούν πιστά τις εντολές της τρόικα. Το να μπερδεύουν τους επίορκους με τους συνεπείς υπαλλήλους είναι επίσης κάτι που φαίνεται να το καταλαβαίνουν. Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση εφόσον είναι τόσο χαρούμενη για τις απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, θα χαρεί ιδιαίτερα όταν την απολύσει ο ελληνικός λαός στις εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν.
periodista.gr

Θα πάθετε, ότι πάθαμε και εμείς στη Σάμο....





















Ένα πρωτότυπο τρόπο βρήκε για να "ξανασηκώσει" το θέμα του αποκλεισμού του κεντρικού Λιμένος της Πρωτεύουσας στη Σάμο o Ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος.

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την περασμένη Παρασκευή στη Σάμο, ο κ. Μανόλης Βασιλειάς συνέστησε στους συναδέλφους του από την Λέσβο, να μην προχωρήσουν στην αποπεράτωση, του υπό κατασκευή Λιμανιού στο Σίγρι Λέσβου.


"Θα πάθετε, ότι πάθαμε και εμείς στη Σάμο, αφού οι Εφοπλιστές είναι αδίστακτοι και το Υπουργείο είναι δικό τους"

δήλωσε ο κ. Μανόλης Βασιλειάς...

Ας παρακολουθήσουμε το σχετικό ηχητικό Βίντεο.


Σχετικό Δημοσίευμα : ΕΔΩ..!

"ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ"
http://manolis-vasileias.blogspot.gr/

Ένα βαγόνι γεμάτο ''νεκρούς'' στο μετρό της Αθήνας

Όσο η ζωή δυσκολεύει, οι ζωντανοί λιγοστεύουν. 
Μια μαρτυρία από το μετρό της Αθήνας

Άνοιξα τα μάτια λίγο πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι. Αυτό συμβαίνει τις μέρες του άγχους. Πρώτη σκέψη της ημέρας ‘δεν έχω πληρώσει τη δεη’. Γαμώ τη δεή, η επόμενη σκέψη. Το αντίδοτο του άγχους κοιμάται δίπλα μου. Ευτυχώς. Μέχρι να φτάσω στο μετρό η δεη έχει γίνει μια δουλειά που θα ταχτοποιήσω αύριο. Μπαίνω στο μετρό. Αλλάζω γραμμή στο Σύνταγμα και μπαίνω στο βαγόνι που με οδηγεί στον τελικό προορισμό.

Μόλις που πρόλαβα να βρω τη γωνιά μου και να βγάλω το βιβλίο, μια σπαρακτική φωνή από δίπλα επαναλαμβάνει ‘Δε μπορώ να πάρω ανάσα’, ΄Χάνομαι’. Είναι μια γυναίκα γύρω στα 40 με τα ρούχα της δουλειάς. Έχει ιδρώσει, το βλέμμα της φανερώνει απελπισία, δε μπορεί να πάρει ανάσα. Παθαίνει έμφραγμα, κρίση πανικού, τι συμβαίνει; Οι διπλανοί της δεν την κοιτάνε καν. Την πλησιάζω. Δεν κουνιέται κανείς. Μόνο εγώ την ακούω ρε; Τι γίνεται; Στη διαδρομή μέχρι την επόμενη στάση, φωνάζει σπαρακτικά πως δεν έχει ανάσα. Κουνάει τα χέρια της για να κάνει αέρα στο πρόσωπο της.

Σηκώνεται όρθια, το σώμα της έχει μια κλίση προς τα πάνω σαν να προσπαθεί να βγει πάνω από όλους μας, για να αναπνεύσει. Δε νιώθετε ρε σείς την απελπισία της; Η οδηγός του μετρό έρχεται στο βαγόνι μας και με πολύ αυστηρό ύφος της λέει ‘ Σας παρακαλώ κυρία μου, περάστε έξω’. Δε μπορώ να καταλάβω τι γίνεται, γιατί της μιλάει έτσι, τι έκανε λάθος; Τη βοηθάω να βγει έξω. Την ώρα που βγαίνει φωνάζει ‘Είχε σταματήσει για χρόνια. Με έχει πιάσει κρίση πανικού. Χάνομαι’. Ζητάει απελπισμένα ένα μπουκάλι νερό. Το ξέρω ότι δεν έχω στην τσάντα, αλλά κοιτάω. Δε ξέρω τι να κάνω. Ένα μπουκάλι νερό ρε σεις. 

Ο χρόνος έχει παγώσει στην αποβάθρα. Στην απόλυτη ησυχία μια γυναίκα φωνάζει την απελπισία της. Δε μπορεί να αναπνεύσει. Την ακούτε; Γιατί κοιτάτε όλοι έτσι; Τι έχετε πάθει ρε; Τι σας συμβαίνει; Ένας ζωντανός ανάμεσα τους της ρίχνει ένα μπουκάλι νερό στα μαλλιά, μια άλλη ζωντανή της δίνει οδηγίες για βαθιές ανάσες. Συνέρχεται. Ηρεμεί. Η ανάσα της κοπάζει, αλλάζει το βλέμμα της. Ζητάει συγνώμη. Σας ζητάει συγνώμη ρε. Πλησιάζει το βαγόνι, κάνει να ξαναμπεί. Δυο γυναίκες γύρω στα 60 δεν την αφήνουν. Απαγορεύεται να μπεις της λένε. Η κοπέλα που την είχε βοηθήσει νωρίτερα κι εγώ από λίγο πιο πίσω τους απαντάμε. Τι σημαίνει απαγορεύεται; Οι πόρτες κλείνουν, η γυναίκα μένει απέξω, το μετρό φεύγει. Τι συμβαίνει; 

Υπάρχει κάποιος άνθρωπος εδώ μέσα ή έχετε πεθάνει όλοι ρε σεις; Κλαίω. Δεν είναι μόνο η απελπισία της και τα σπαρακτικά της λόγια που με έχουν λυγίσει. Είναι που δεν υπάρχουν ζωντανοί. Τι έχουν πάθει; Δε μπορώ να συγκρατήσω με τίποτα τα δάκρυα μου. Τα σκουπίζω. Ό άντρας δίπλα μου με κοιτάει. Τι με κοιτάς ρε; Κι αυτό σου φαίνεται περίεργο; Νιώθεις ρε; Κι άλλος ένας ζωντανός, γύρω στα 60, κλαίει κι αυτός. Δεν προλαβαίνω να τα μαζέψω και πέφτουν κι άλλα. Κλαίμε εμείς για σας, τρέχουμε εμείς για σας. Για σας, τα ζόμπι με τις ωτοασπίδες που αγχώνεστε να φτάσετε στη δουλειά σας. Που κοιτάνε παγωμένοι, που μπροστά στην απελπισία του άλλου μάθατε μόνο να παγώνετε. Δε σκεφτήκατε σε καμία στιγμή άραγε πως θα μπορούσατε να είστε εσείς στη θέση της; Δε ξέρω πως τα καταφέρνετε. Βγαίνω από το μετρό. 

Θέλω να μιλήσω σε έναν ζωντανό. Τα λέω. Κλαίω. Πρώτα μια περιγραφή, μετά η στεναχώρια και τα δε θέλω να ζω εδώ, κωλοέλληνες. Εδώ, η ζωή δυσκολεύει. Νομίζεις πως θα την αντέξεις, από τη μία σκέφτεσαι πως εσύ πρέπει να συνεχίσεις να είσαι αυτός που θα βοηθήσεις τη γυναίκα που χάνεται και από την άλλη δεν αντέχεις άλλο να τους κοιτάς όλους αυτούς τους παγωμένους. Τους αδιάφορα παγωμένους. 

Καθώς έμπαινα στο γραφείο, με έπιασα να φωνάζω σιωπηλά αυτά που δεν είπα στην 60άρα με το απαγορεύεται. Πόσα ‘εσείς μας φέρατε ως εδώ’ να επανέλαβα άραγε. Την ξέρω την κρίση πανικού. Είναι μια σκέτη φρίκη. Ωμή απελπισία που σου κόβει την ανάσα. Αυτό που σε πεθαίνει όμως δεν είναι αυτό. Θάνατος είναι αυτά τα εκατοντάδες όρθια και καθιστά ζόμπι που παρακολουθούσαν. Τα σώματα τους έχουν παγώσει από το θάνατο. Η μόνη με ζεστό ακόμα χνώτο φώναζε ‘χάνομαι’ και 4-5 ζωντανοί της κρατούσαν το χέρι. Αυτοί, οι μόνοι ζεστοί. 
www.lifo.gr

Φτιάξε ελεύθερους ανθρώπους...

"Ένας νέος που δεν μετέχει στα κοινά, είναι ανάξιος να λέγεται νέος. Δεν μπορεί ένας νέος να εξαντλείται στα ερωτικά του ενδιαφέροντα, στις σπουδές του, στα χορευτικά και στη ιδεολογία του ... Ολυμπιακού."

Η νεολαία σήμερα απέχει από τα κοινά κι αυτό θα δημιουργήσει πολίτες αδιάφορους. Και οι αδιάφοροι πολίτες ανοίγουν τις πόρτες στα δεινά. Πιστεύω πως μια κυβέρνηση που θα προκύψει μελλοντικά, πρέπει να φροντίσει ώστε να τοποθετήσει ανάμεσα στους νέους τις έννοιες της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας. 

Ώστε όλα τα σκοταδιστικά στοιχεία, οποθενδήποτε προερχόμενα, να αντιμετωπίζουν την αντίδραση της υγιούς νεολαίας. Μόνο έτσι θα είμαστε ήσυχοι ότι ο τόπος θα προχωρήσει σωστά. 

Φτιάξε ελεύθερους ανθρώπους, για να έχεις ελεύθερο χώρο".

"(Μανος Χατζιδάκις 23.7.1989)
via ..ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟ

Η Αφίσα της Ημέρας


Με καθυστέρηση 20 ωρών αναχωρεί το "Ionian Sky" από Μυτιλήνη

Περίπου είκοσι ώρες αναμένεται να κρατήσει η ταλαιπωρία των επιβατών του πλοίου "Ionian Sky", το οποίο παραμένει από τα ξημερώματα της Τρίτης στο λιμάνι της Μυτιλήνης λόγω μηχανικής βλάβης στην αριστερή κύρια μηχανή του.

Το πλοίο με τους περίπου 180 επιβάτες που έχουν ως προορισμό τη Χίο και τη Σάμο, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας NEL Lines, έχει επισκευαστεί και θα αναχωρήσει στις 02:00 π.μ. της Τετάρτης για Χίο και Σάμο. Αναμένεται να φτάσει στο Βαθύ Σάμου στις 08:40 το πρωί της Τετάρτης και να αναχωρήσει από εκεί, επιστρέφοντας προς Χίο, στις 09:10.

Πιο αναλυτικά, τα δρομολόγια του "Ionian Sky" μετά τη βλάβη θα διαμορφωθούν τις επόμενες ημέρες ως εξής:


ΤΕΤΑΡΤΗ 31/7: Μυτιλήνη (Αναχώρηση 02:00) - Χίος (Άφιξη 05:00 Αναχώρηση 05:30) - Βαθύ Σάμου (Άφιξη 08:40 Αναχώρηση 09:10) - Χίος (Άφιξη 12:20 Αναχώρηση 12:50) - Μυτιλήνη (Άφιξη 15:50 Αναχώρηση 17:00) - Λήμνος (Άφιξη 22:20 Αναχώρηση 23:00).

ΠΕΜΠΤΗ 1/8: Καβάλα (Άφιξη 03:10 Αναχώρηση 06:00) - Λήμνος (Άφιξη 10:10 Αναχώρηση 11:10) - Μυτιλήνη (Άφιξη 16:30 Αναχώρηση 18:00) - Χίος (Άφιξη 21:00 Αναχώρηση 21:30).

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/8: Βαθύ Σάμου (Άφιξη 00:40 Αναχώρηση 01:00) - Χίος (Άφιξη 04:20 Αναχώρηση 05:00) - Μυτιλήνη (Άφιξη 08:00 Αναχώρηση 09:30) - Λήμνος (Άφιξη 15:00 Αναχώρηση 15:40) - Καβάλα (Άφιξη 19:50).

Οι επιβάτες που είχαν εισιτήρια από και προς τον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας θα εξυπηρετηθούν με έκτακτο δρομολόγιο του πλοίου "Παναγία Θεοτόκος".

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ανωτέρω δρομολόγιο οι επιβάτες μπορούν να απευθύνονται στα κατά τόπους πρακτορεία καθώς και στο κεντρικό πρακτορείο Πειραιά της NEL Lines.

Για Καρλόβασι και Βαθύ Σάμου: Κατρακάζος Νίκος, τηλέφωνα 22730-35252 και 22730-22116.
Για Άγιο Κήρυκο Ικαρίας: Πετρή Φιλιώ, τηλέφωνο 22750-22426.
http://my-samos.blogspot.gr

Σάμος: Μουσικό αφιέρωμα στο Βασίλη Τσιτσάνη από τη χορωδία του ΚΑΠΗ




Συναυλία - αφιέρωμα στο μεγάλο συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη θα πραγματοποιήσει η χορωδία του ΚΑΠΗ Καρλοβάσου.


Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 3 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Καρλοβάσου. 

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Πλήρης Τουρκοποίηση: Η Turkish Arilines φαβορί για την αγορά της Olympic Air!

Οι Τούρκοι θέλουν να αγοράσουν μέσω της Turkish Airlines την ιστορική Olympic Air σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Turkish Airlines, Τεμέλ Κοτίλ, στην εφημερίδα Zaman.

Ο Τεμέλ Κοτίλ δήλωσε ότι η προσφορά της Turkish Airlines είναι κατά 19 εκατομμύρια ευρώ μεγαλύτερη από αυτήν της Aegean που εχει εκδηλώσει επίσημη πρόταση για αγορά της Olympic Air. Υψηλόβαθμο στέλεχος της Olympic που δεν κατονομάζεται από την εφημερίδα, επιβεβαίωσε την πληροφορία!

Tουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η πρόταση έχει κατατεθεί επίσημα πρόταση για την πώληση του 100% της Olympic Air και αναμένεται η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της ΕΕ στην οποία προσκρούει μέχρι στιγμής η συγχώνευση Olympic Air και Aegean.

Σύμφωνα με την πρόταση η ελληνική εταιρεία θα διατηρήσει για τουλάχιστον δύο χρόνια το όνομα και τα σήματά της, καθώς και διακριτό πτητικό έργο, στόλο και προσωπικό. Στη συνέχεια θα ενταχθεί πλήρως στη μητρική εταιρεία. Και να πούμε ότι η πρόταση των Τούρκων περιγράφεται ως "μονόδρομος" από τα ίδια τα στελέχη της

Ειδικοί σε θέματα ανταγωνισμού έχουν εκφράσει εδώ και καιρό έντονες επιφυλάξεις για την πρόταση εξαγοράς της Olympic από την Aegean, η οποία σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times και ρεπορτάζ του CNN Turk φαίνεται να οδηγείται σε ναυάγιο. Οι παραχωρήσεις που ανακοίνωσε προ ημερών η Aegean σκοντάφτουν και μάλλον δεν γίνονται αποδεκτές από την Κομισιόν.

Επιπλέον, ο διευθύνων σύμβουλος της Turkish άφησε να εννοηθεί ότι μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Olympic, η τουρκική εταιρεία σχεδιάζει να καταθέσει πρόταση εξαγοράς και για την ... Aegean.

Δηλαδή θέλουν να αφήσουν την Ελλάδα δίχως να υπάρχει ελληνικής ιδιοκτησίας αεροπορική εταιρεία! Οι Τούρκοι ακολουθούν μεθοδευμένο σχέδιο, δεν πάνε απλώς για επενδύσεις. Βλέπουν μακριά.

Η Turkish Airlines είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στον κόσμο. Από το 2009 κερδίζει το επονομαζόμενο «Όσκαρ» του κλάδου των αερομεταφορών. Το 2012 περισσότεροι από 18 εκατομμύρια επιβάτες από 100 χώρες ανέδειξαν την Turkish Airlines ως την καλύτερη και πιο αξιόπιστη αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη.

Στα άμεσα σχέδια των Τουρκικών Αερογραμμών, σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, είναι να καταστήσουν το Ελευθέριος Βενιζέλος δεύτερη βάση της εταιρείας, μετά το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, και να προσθέσουν απευθείας υπερατλαντικές πτήσεις από την Αθήνα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της γερμανικής εταιρείας διαχείρισης του Ελ. Βενενιζέλος που ρωτήθηκε σχετικά, αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα.

Ο σχεδιασμός των Τούρκων είναι ξεκάθαρος. Επιχειρούν οικονομική "απόβαση" εντός της χώρας τώρα που μπορούν.

Εν ολίγοις το όνειρο του Νταβούτογλου για επανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ξεκινά τελείως αναίμακτα από τον μεγαλύτερο αντίπαλό της την Ελλάδα.

Μετά τις μαρίνες θα λεηλατήσουν και τις αερομεταφορές, και φυσικά έπεται συνέχεια. Θα βλέπουμε την σημαία τους να ανεμίζει ανενόχλητη στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Εμείς ως επιβάτες ούτε Θεσσαλονίκη δεν θα πετάμε χωρίς να χρησιμοποιήσουμε την τουρκική εταιρεία, χωρίς το Τουρκικό Δημόσιο να επωφεληθεί από τα ναύλα μας. Τα κόκκαλα του "χρυσού" Έλληνα Αριστοτέλη Ωνάση θα "τρίζουν" στον τάφο του.
defencenet.gr

Εξάχρονη παρασύρθηκε από δίκυκλο

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί στην παραλιακή οδό Σάμου, όταν δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 21χρονο παρέσυρε 6χρονο διερχόμενο κορίτσι, το οποίο συνόδευε η 48χρονη μητέρα του.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός της μικρής, η οποία διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο Σάμου.

http://my-samos.blogspot.gr/

Σάμος και Ικαρία θα "πετάνε" με την Ολυμπιακή και τον χειμώνα

Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για την αεροπορική σύνδεση τόσο της Σάμου όσο και της Ικαρίας, εν όψει της χειμερινής περιόδου, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Ολυμπιακής Αεροπορίας, το οποίο τοποθετήθηκε σε σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας μας.

Μετά απο τηλεφωνική επικοινωνία με το samostimes.gr εκπρόσωπος του γραφείου τύπου της Ολυμπιακής τόνισε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να εκτελεί κανονικά τα δρομολόγια των αεροσκαφών της σε Σάμο και Ικαρία με την οποία μάλιστα υπάρχει και συμβατική υποχρέωση.

Η σαφής απάντηση της εταιρείας ξεκαθαρίζει τουλάχιστον το τοπίο των αεροπορικών συγκοινωνιών σε Σάμο και Ικαρία όπου οι κάτοικοι των νησιών μας θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν τις αξιόπιστες υπηρεσίες της Ολυμπιακής.
http://samostimes.gr

Ντιτρόιτ: Σφαγή των συνταξιούχων πίσω από τη χρεοκοπία

Μια από τις μεγαλύτερες αναδιανομές εισοδήματος προς όφελος των πιστωτών στην ιστορία των ΗΠΑ. 

Μια κολοσσιαία μεταφορά πόρων από τους ασφαλισμένους του Ντιτρόιτ προς τις μεγάλες τράπεζες επιχειρεί ο ειδικός διαχειριστής του δήμου Κέβιν Όρ με την προειλημμένη απόφαση να οδηγήσει την πόλη στη χρεοκοπία.

Οι συνομιλίες του Ορ με τα συνδικάτα κατέληξαν σε αδιέξοδο καθώς ο Τσάρος του Ντιτρόιτ προέβαλε την απαίτηση η πόλη να πληρώσει λιγότερο από δέκα σέντς για κάθε δολάριο που χρωστά στα συνταξιοδοτικά ταμεία.

Αντίθετα οι συμφωνίες στις οποίες κατέληξε τις περασμένες ημέρες ο Ορ με τους καρχαρίες του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος όπως η UBS, η Bank of America και η Merrill Lynch πιστεύεται ότι προβλέπουν πληρωμές έως και 75 σεντς στο δολάριο.

Αν και οι τελικές λεπτομέρειες αναμένεται να γίνουν γνωστές τις επόμενες ημέρες είναι προφανές ότι πρόκειται για μια κολοσσιαία επιχείρηση αναδιανομής εισοδήματος από τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα προς τις οικονομικές ελίτ. Η χρεοκοπία αναμένεται να αποτελέσει και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ταχύτατο ξεπούλημα του συστήματος μαζικής μεταφοράς, αποκομιδής απορριμμάτων κ.ά.

Για την προσπάθεια αυτή είχαν κινητοποιηθεί εδώ και εβδομάδες τα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης και αρκετά think tanks τα οποία παρουσίαζαν τους συνταξιούχους του Ντιτρόιτ σαν την βασική απειλή για την επιβίωση του δήμου.
info-war

Τον Εμμ. Βαρβούνη θα τιμήσει η Μητρόπολη Σάμου

Με την ανώτατη τιμητική διάκριση της Μητρόπολής μας θα τιμήσει ο μητροπολίτης Σάμου, κ.κ. Ευσέβιος, τον κο Εμμανουήλ Βαρβούνη, καθηγητή Δ.Π.Θ για τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει προς την τοπική Εκκλησία.

Η τιμητική διάκριση θα γίνει την Κυριακή, 4 Αυγούστου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, μετά το πέρας της λειτουργίας.



http://samiakonvima.blogspot.gr

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΠΑΣΟΚ @ Ν.Δ συνεργάζονται 2,5 χρόνια στο Αιγαίο (ηχητικό video)


Η Εταιρική σχέση Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ σε Κυβερνητικό Επίπεδο, βρίσκει την πλήρη απεικόνισή της εδώ και 2,5 χρόνια και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου.

Στη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που έγινε τη Παρασκευή 26 Ιούλη στη Σάμο , μεταεμποδίων του Προεδρείου και άλλων Περιφερειακών Συμβούλων των δύο συντηρητικών παρατάξεων, ο Ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μανόλης Βασιλειάς, κατάφερε να αποκαλύψει τη συνεργασία του Περιφερειάρχη κ. Νάσου Γιακαλή που πρόσκειται στο Βενιζελικό ΠΑΣΟΚ, με το Συνδυασμό του Παύλου Βογιατζή που πρόσκειται στη Ν.Δ.

Να σημειώσουμε ότι ο κ.  Παύλος Βογιατζής από τότε που εκλέχτηκε Βουλευτής της Ν.Δ, κράτησε την έδρα του Περιφερειακού Συμβούλου, χωρίς όμως να εμφανίζεται καθόλου στις συνεδριάσεις του Αυτοδιοικητικού Οργάνου στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Από τότε την "καθοδήγηση" του Συνδυασμού  την ασκεί ο αξιοπρεπής, κατά τα άλλα, κ. Θέοδωρος Βαλσαμίδης. 

Όλο αυτό το διάστημα οι οποιεσδήποτε παρεμβάσεις τους αρκούνται στα πλαίσια των γνωμοδοτήσεων, χωρίς ουσιαστικό ρόλο η λόγο διαφοροποίησης από τις πολιτικές επιλογές και εφαρμογές της Περιφερειακής Αρχής. Χωρίς να ασκούν το ρόλο της αντιπολίτευσης και της κριτικής, τις περισσότερες φορές συμφωνούν με τις εισηγήσεις του κ. Νάσου Γιακαλή, ψηφίζοντας υπέρ των θεμάτων που μπαίνουν σε ψηφοφορία. 

Εμείς φυσικά δεν έχουμε εκπλαγεί για αυτό το πολιτικά και αυτοδιοικητικά νομοτελειακό φαινόμενο. Θεωρούμε όμως ότι θα πρέπει να πάρουν την απάντησή τους από τους λαούς των τοπικών κοινωνιών των Νησιών μας όποτε γίνουν Εκλογές και ανεξάρτητα από τους τότε επικεφαλής τους.

Το τελευταίο και πιο έντιμο που θα μπορούσαν να κάνουν, είναι και η σχηματική τους ενσωμάτωση, αφού δεν τους χωρίζει καμία ιδεολογική, πολιτική και αυτοδιοικητική διαφορά.


Παρακολουθήστε το ηχητικό βίντεο:



Στη συνέχεια ο Ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μανόλης Βασιλείας, έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια στον αντιΠεριφερειάρχη Σάμου κ. Θεμιστικλή Παπαθεοφάνους και στις Υπηρεσίες για το έργο που επιτελείται σήμερα στα Νησιά του Νομού μας, μέσα σε αυτό το δύσκολο οικονομικοπολιτικό περιβάλλον.

"ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ"
http://manolis-vasileias.blogspot.gr/

Η Αφίσα της Ημέρας


Στο Λιμάνι της Μυτιλήνης περιμένουν επιβάτες για Σάμο..

Στο λιμάνι της Μυτιλήνης εξακολουθεί να παραμένει από νωρίς το πλοίο "Ionian Sky" λόγω μηχανικής βλάβης στην αριστερή κύρια μηχανή του. 

Από τη Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαίωσης διατήρησης κλάσης από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Στο πλοίο επιβαίνουν 180 επιβάτες, οι οποίοι έχουν ως προορισμό τη Χίο και το Βαθύ της Σάμου.
http://my-samos.blogspot.gr

Την Παρασκευή το IREON DJ FESTIBAL


«Τα τραγούδια της Αντίστασης». Συναυλία στο προαύλιο της ΕΡΤ - 24/07/2013


«Τα τραγούδια της Αντίστασης». 
Το πρόγραμμα της συναυλίας έχει ως εξής:

Μέρος Α': Χρήστος Λεοντής -- έξι τραγούδια από το «Καπνισμένο Τσουκάλι»
- Αυτά τα κόκκινα σημάδια
- Αυτοί που περιμένουν
- Ήταν μακρύς ο δρόμος
- Και να, αδελφέ μου
- Το ξέρουμε
- Τούτες τις μέρες

Συμπράττουν η εξαμελής ορχήστρα του Χρήστου Λεοντή, η Χορωδία της ΕΡΤ, η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων και η Χορωδία του Δήμου Κηφισιάς.

Μέρος Β': Μίκης Θεοδωράκης -- τρία τραγούδια από το «Πνευματικό Εμβατήριο»
- Μοίρα τη μοίρα σου
- Ομπρός βοηθάτε
- Λίγο ακόμα

Σόλο τραγούδι: Ιωάννα Φόρτη, Κώστας Μαυρογένης
Συμπράττουν η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, η Χορωδία της ΕΡΤ και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων.

Μέρος Γ': Ηλίας Ανδριόπουλος -- τέσσερα τραγούδια και ορχηστρικά μέρη

-Μην κλαις
-Θα σε ξανάβρω
-Φλοίσβος φιλί
-O έρωτας

Σόλο τραγούδι: Μαριέττα Δελώτη, Αντωνία Τζίτζικα
Συμπράττουν η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, η Χορωδία της ΕΡΤ και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων.

Μέρος Δ': Μίκης Θεοδωράκης -- πέντε τραγούδια από το «Άξιον Εστί»

-Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ
-Της αγάπης αίματα
-Ένα το χελιδόνι
-Με το λύχνο του άστρου
-Ανοίγω το στόμα μου

Τραγούδι: Γεράσιμος Ανδρεάτος
Συμπράττουν η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, η Χορωδία της ΕΡΤ και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων.

Φούρνοι Κορσεών: Γιορτή Ψαριού


Σάμος: Βράβευση ξενοδοχειακής επιχείρησης

Με χαρά διαπιστώνουμε από δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, ότι και άλλη ξενοδοχειακή επιχείρηση της Σάμου βραβεύτηκε για τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα «Ελληνικό πρωινό». 

Πρόκειται για το ξενοδοχείο «ΑΝΕΜΑ» στο Καρλόβασι, το οποίο είναι το δεύτερο ξενοδοχείο από τη Σάμο, που συμμετείχε στο πρόγραμμα. 

Η βράβευση από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας για τους ξενοδόχους, που προσφέρουν τα τοπικά μας προϊόντα για την εξυπηρέτηση των πελατών τους, προωθεί την τουριστική ταυτότητα της Σάμου. 

Συγχαίρουμε τους συμπολίτες επιχειρηματίες του ξενοδοχείου «ΑΝΕΜΑ» και για άλλη μια φορά ελπίζουμε να βρεθούν μιμητές των αξιόλογων αυτών προσπαθειών.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Επενδυτή! Στάσου, πού πας;


Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Ικαρίας


Την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013 και ώρα 18:00 θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ικαρίας στην αίθουσα συνεδριάσεων στον Άγιο Κήρυκο με τα παρακάτω θέματα:

  • Ηλεκτροδότηση Νηπιαγωγείου Αγ. Παντελεήμονα
  • Έγκριση μελετών: α) «Συντήρηση δεξαμενών Δ.Ε. Ευδήλου», β) «Επιχωματώσεις –βελτιώσεις ασφάλτινου- χωμάτινου, αγροτικού-δασικού οδικού δικτύου ΔΕ Ευδήλου», γ) «Συντήρηση σχολείων Δ.Ε. Αγ. Κηρύκου», δ) «Αποκατάσταση – κοιτόστρωση ρέματος Αγ. Κηρύκου (θέση βενζινάδικο)»-Αναμόρφωση προϋπολογισμού
  • Έγκριση ανακεφαλαιωτικών πινάκων των έργων: α) «Εργασίες οριστικής παύσης ΧΑΔΑ Αγ. Κηρύκου», β) «Επιχωμάτωση ΧΑΔΑ Ραχών», γ) «Προστασία Πηγής Απόλλωνα», δ) «Βελτίωση δρόμου Δάφνη-Φύτεμα»
  • Έγκριση Πρωτοκόλλων προσωρινής παραλαβής των έργων: α) «Τοιχίο αντιστήριξης δρόμου στη θέση γιαλός Τ.Κ. Μαγγανίτη», β) «Επισκευή γέφυρας Βουτσιδέ», γ) «Ασφαλτόστρωση δρόμου Αγ. Κυριακή», δ) «Ασφαλτόστρωση δρόμου Καραβοστάμου», ε) «Ασφαλτοστρώσεις δρόμων Ευδήλου»
  • Έγκριση σύναψης Προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Β. Αιγαίου (Περιφερειακή Ενότητα Σάμου) για την Πράξη: «Βρεφονηπιακός Σταθμός Ραχών Ικαρίας», Υποέργο: «Προμήθεια εξοπλισμού βρεφονηπιακού σταθμού ραχών Ικαρίας»
  • Επιχορηγήσεις συλλόγων
  • Αποδοχή ποσού από το Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου δυναμικού» δράση «Εναρμόνιση οικογενειακής & επαγγελματικής ζωής» για τη δομή: Παιδικός σταθμός Αγ. Κηρύκου» και αναμόρφωση προϋπολογισμού
  • Αναμόρφωση προϋπολογισμού για Παροχή υπηρεσιών λογισμικού (OTS)
  • Αποδοχή ποσού «Κατασκευή δικτύου ύδρευσης γεωτρήσεως Θερμών –Φάρου» (ΘΗΣΕΑΣ)
  • Αντικατάσταση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Αναπτυξιακού Συνδέσμου
  • Διόρθωση χρηματικών καταλόγων Δήμου Ικαρίας
  • Αλλαγή ειδικότητας υπαλλήλου με δίμηνη σύμβαση
  • Ενοικίαση χώρου στην ΔΕ Ραχών για τοποθέτηση κοντέινερ πρεσαρίσματος αυτοκινήτων
  • Συμμετοχή του Δημ. Σχολείου Καρκιναγρίου στο Πρόγραμμα «Ψηφιακή Τάξη»
  • Τοποθέτηση ειδικών σχαρών σε δρόμους για παρεμπόδιση της διέλευσης των κατσικιών σε καλλιεργημένες εκτάσεις
  • Κλείσιμο πλατειών
  • Διευθέτηση ζητημάτων οδοποιϊας της υπό κατασκευή οδού Προεσπέρας – Κάτω Προεσπέρας
  • Ανανέωση συνδρομής στη «Δομική Ενημέρωση Α.Ε. 
  • Προτάσεις Λαϊκής Συσπείρωσης
  • Μετακίνηση Δημάρχου
  • Προτάσεις, αιτήματα φορέων – πολιτών: α) Εμπορικός Σύλλογος Αγ. Κηρύκου β) Αλιευτικός σύλλογος γ) Άδειες λειτουργίας μουσικής δ) Αίτημα κ. Μουλά Ζαχαρία ε) Αίτημα κ. Καστανιά Ελευθερίας στ) Αίτημα κ. Κωνσταντινίδη Λούη

Μυτιληνιοί Σάμου: Βραδιά Μπουάτ


Αύγουστε καλέ μου μήνα νάσουν δυο φορές το χρόνο!!!


Υποδεχόμαστε τον Αύγουστο με μουσική εκδήλωση στο κτίριο του ΚΕΝΕΦ και στην αυλή του ελαιοτριβείου Βακεντή - Καρβελά την Πέμπτη 1η Αυγούστου 2013 ώρα 9.00 το βράδυ με την ορχήστρα του Σταύρου Βουρούδη. 

Σας περιμένουμε για να θυμηθούμε τραγούδια που ξεκίνησαν από τις μπουάτ, έγραψαν ιστορία και σφράγισαν την εποχή του νέου κύματος στο ελληνικό τραγούδι.

ΟΛΟΙ για μια αξέχαστη μελωδική βραδιά !!!

Εκπολιτιστικός-Επιμορφωτικός Σύλλογος Μυτιληνιών

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΙΑΠΩΝΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗ

Συνάντηση με τον Ιάπωνα Ερευνητή, Καθηγητή του τμήματος Διεθνούς Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο «Nara Prefectural University» και επί σειρά ετών Διοικητικό Διευθυντή του Γραφείου του ΕΟΤ (Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού) στην Ιαπωνία κ. Tohsei Ishimoto, είχαν σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αντώνης Γιαννάκης. 

Στη συνάντησή τους, συζητήθηκαν οι προοπτικές εισροής του σημαντικού τουριστικού ρεύματος από την Ιαπωνία στην Ευρώπη και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και η δυνατότητα ανάπτυξης συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών προς αυτήν την κατεύθυνση.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαδικτυακή πύλη στο Βόρειο Αιγαίο


Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ενημερώνει ότι από τις 25 Ιουνίου, η Γενική Διεύθυνση «Επιχειρήσεις και Βιομηχανία» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έθεσε σε λειτουργία την ενιαία δικτυακή πύλη 


προκειμένου να διευκολύνει την ενημέρωση των επιχειρήσεων αναφορικά με τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά μέσα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η πύλη παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες αναφορικά με τον τρόπο που μπορούν οι Μ.Μ.Ε. να υποβάλλουν αιτήσεις προς χρηματοδότηση από τα Διαρθρωτικά Ταμεία, καθώς και για την πρόσβασή τους σε εγγυήσεις, δάνεια και επιχειρηματικά κεφάλαια. Η διαδικτυακή πύλη είναι διαθέσιμη σε όλες τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής ένωσης.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Το Κ.Κ.Ε χειροκροτεί τον Ανδρέα Παπανδρέου, όταν εκείνος αναφέρεται στο ΕΑΜ ΕΛΑΣ (Ιστορικό video)













Σήμερα ο "ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ" δημοσιεύει αυτό το σπάνιο βίντεο από μια Ιστορική στιγμή του Ελληνικού Κοινοβουλίου.



Είναι η στιγμή που ο τότε Πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο Ανδρέας Παπανδρέου, αναγνωρίζει την Εθνική Αντίσταση του Λαού μας, ένα μεγάλο βήμα προς την Εθνική Συμφιλίωση.
  
Tο πολιτικό και ιστορικό χρέος της Πατρίδας σε 
μια αγωνιστική και ματωμένη γενιά.

"ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ"
http://manolis-vasileias.blogspot.gr/

Η Σάμος πρωταγωνίστρια σε αμερικανικό ντοκιμαντέρ (video)




Η πατρίδα του Πυθαγόρα και του Αρίσταρχου αποτελεί εδώ και χρόνια σημείο αναφοράς για μαθηματικούς, αστρονόμους, φιλοσόφους και άλλους επιστήμονες. Αρκετά χρόνια μετά το κλασικό ντοκιμαντέρ Cosmos, άλλο ένα αμερικανικό ντοκιμαντέρ με παρόμοια θεματολογία γυρίστηκε στη Σάμο.

Πρόκειται για το Journey of the Universe, με παρουσιαστές τον εξελικτικό φιλόσοφο Brian Thomas Swimme και την ιστορικό των θρησκειών Mary Evelyn Tucker.

Οι δύο επιστήμονες αποτίουν φόρο τιμής στον Πυθαγόρα άλλα και τη Σάμο, "το ιστορικά πλούσιο νησί του Αιγαίου", όπως την αποκαλούν στην περίληψη του ντοκιμαντέρ τους.

Δείτε το trailer αλλά και σκηνές από τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ, στα οποία εμφανίζονται πλάνα από την παραλία "Ποτάμι", λίγο έξω από το Καρλόβασι, τον ταρσανά του Αγίου Ισιδώρου στην δυτική Σάμο, παραδοσιακά χωριά του νησιού, αλλά και την Πλατεία Πυθαγόρα στην πόλη της Σάμου.










http://my-samos.blogspot.gr/

Κάντε "κλικ" πιο κάτω για να δείτε το trailer της ταινίας


Παρουσίαση του βιβλίου «Λευκή ρεβάνς»



To βιβλίο της με τίτλο «Λευκή ρεβάνς» θα παρουσιάσει την Παρασκευή, 9 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ, στη Δημόσια κεντρική Βιβλιοθήκη Σάμου, η συγγραφέας, Αργυρώ Μαντόγλου.

Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της, ενώ εκτός από την ίδια θα μιλήσει και η συγγραφέας, Λίλα Κονομάρα.

Να σημειωθεί πως την παρουσίαση διοργανώνουν οι εκδόσεις "Ψυχογιός" και το βιβλιοπωλείο "Δίαυλος".

http://samiakonvima.blogspot.gr

Όλες οι φάσεις της διαθεσιμότητας στο δημόσιο


Σε διάστημα λιγότερο των δύο μηνών καλούνται όλα τα υπουργεία να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία της αξιολόγησης στο σύνολο των δομών, σε υπηρεσίες και φορείς, που εποπτεύουν.

Το ερώτημα είναι εάν εν μέσω θέρους, περίοδος κατά την οποία το δημόσιο δεν διακρίνεται για τους εντατικούς ρυθμούς λειτουργίας των υπηρεσιών, θα καταφέρει να ολοκληρώσει ένα έργο, που μέχρι χθες διαρκώς έπαιρνε αναβολή είτε με διάφορες αφορμές, είτε απλώς έμενε επιμελώς στα αζήτητα. Οι στόχοι, πάντως, έχουν τεθεί και το πρόγραμμα ήδη έχει αρχίσει να «τρέχει».

Η α’ φάση ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα με τους 4.000 εργαζόμενους στο δημόσιο, όλοι υπάλληλοι υπό καθεστώς εργασίας αορίστου χρόνου, καθηγητές στα Τεχνικά Λύκεια και σχολικοί φύλακες. Αυτοί προστίθενται στους 1.900 υπαλλήλους, που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα στα τέλη του 2012 και, από τον περασμένο μήνα Ιούνιο, περί τους 1.100 ξεκίνησαν να αναλαμβάνουν καθήκοντα σε άλλες υπηρεσίες.

Προηγήθηκαν διαδικασίες μοριοδότησης, που αφορούσαν σε κοινωνικά κριτήρια και προσοντολόγιο, που αφορούσε σε τίτλους σπουδών, σεμινάρια, πιστοποιητικά γλωσσομάθειας, πιστοποίηση χρήσης προγραμμάτων υπολογιστή κ.ά.

«Ραντεβού» το Σεπτέμβρη
Μέσω της αξιολόγησης δομών αναμένεται να εντοπιστούν πάνω από 8.000 υπάλληλοι, οι οποίοι θα λογιστούν ως υπεράριθμοι και θα ενταχθούν στη β’ φάση της διαθεσιμότητας. Αυτό θα γίνει εντός του Σεπτεμβρίου. Σε αυτή εντάσσονται περί τους 3.500 υπαλλήλους στη δημοτική αστυνομία, οι οποίοι, κατά τις δηλώσεις των αρμοδίων υπουργών, θα μεταφερθούν σε υπό σύσταση αντίστοιχες διευθύνσεις της ΕΛ.ΑΣ., ενώ σε μικρό ποσοστό θα μεταταχθούν σε άλλες δημοτικές υπηρεσίες καλύπτοντας κενές θέσεις.

Η γ’ φάση περιλαμβάνει τον εντοπισμό άλλων 12.500 χιλιάδων μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου. Οι υπάλληλοι στο δημόσιο τίθενται σε διαθεσιμότητα για διάστημα έως 8 μηνών και λαμβάνουν το 70% του μισθού τους. Σε μεγάλο βαθμό οι υπεράριθμοι θα προκύψουν από διοικητικές θέσεις διαφόρων υπουργείων και οργανισμών.

Ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς κατά τη σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζήτησε να συνεισφέρουν όλα τα υπουργεία στη «δεξαμενή» της διαθεσιμότητας και όχι να περιοριστεί η αναζήτηση μόνο στα υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Περιβάλλοντος, Υγείας και Εσωτερικών, όπως είχε αρχικώς σχεδιαστεί.

Ο τελικός αριθμός
Από τα αποτελέσματα της αναζήτηση σε όλους τους φορείς εξαρτάται εάν η κυβέρνηση θα λάβει και νέες οριζόντιες αποφάσεις ανά τομέα ή θα οδηγηθεί σε «ξαφνικό θάνατο» φορέων αλά ΕΡΤ.
Ακριβώς για να μην συμβούν αυτά, κατά τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, θα πρέπει να συμπληρωθεί ο δεσμευτικός αριθμός των 12.500 υπαλλήλων εντός του Σεπτεμβρίου και άλλων τόσων έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Οι αριθμοί δεν θα συμπληρωθούν μόνο από τα υπουργεία, αλλά και από έναν μεγάλο αριθμό δήμων. Κατά κύριο λόγο αφορά σε προσωπικό υποχρεωτικής (ΥΕ) και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ).
 Capital.gr

Η Αφίσα της Ημέρας


Ο Σύλλογος Κουμεΐκων Σάμου καλεί...




Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουμεΐκων σας καλεί να τον τιμήσετε με την παρουσία σας και φέτος, στο Πανηγύρι της 5ης Αυγούστου, που διοργανώνει στην πλατεία του χωριού, στις 9:00 μ.μ. με την ορχήστρα του Κυριάκου Μαυρίκη, υποσχόμενος γλέντι μέχρι το πρωί.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ