Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Καλό ταξίδι σύντροφε Βασίλη

Χθές έφυγε από κοντά μας απροσδόκητα, από οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινωνικής Συμφωνίας, ο αγαπημένος φίλος και συναγωνιστής Βασίλης Κασάπογλου.  

Μόλις πριν λίγες εβδομάδες τον είχαμε κοντά μας στην εκδήλωση για την Προάσπιση των Δημόσιων Αγαθών να συμμετέχει ενεργά, διατυπώνοντας όπως πάντα τις σημαντικές απόψεις του με παρησσία και Κεφαλονίτικο χιούμορ.

Γεννημένος στην Κεφαλονιά , ο Βασίλης μεγάλωσε μετά τους σεισμούς στον Πειραιά . Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής και Πτυχιούχος (με άριστα) Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών , διπλωματούχος ανωτάτων μεταπτυχιακών σπουδών Διεθνούς Δικαίου του Πανεπιστημίου Panthéon-Sorbonne (Paris-1) με εξειδίκευση στα δίκαια αέρος, διαστήματος και τηλεπικοινωνίας και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Διεθνές Δίκαιο Διαστήματος και Τηλεπικοινωνιών , ο Βασίλης ανέπτυξε μια λαμπρή επιστημονική και επαγγελματική σταδιοδρομία.

Μεταξύ άλλων διετέλεσε νομικός συνεργάτης των Δ/νσεων Ραδιοφωνίας και Προγραμματισμού της Δημόσιας Τηλεόρασης, εξωτερικός νομικός ειδήμων του Υπ. Εξωτερικών επί θεμάτων διαστήματος και τηλεπικοινωνιών (1981 κ. εξ.), τακτικό μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Αστροναυτικής (ΙΑΑ), αντεπιστέλλον μέλος της Παγκόσμιας Επιτροπής Ηθικής των Επιστημονικών Γνώσεων και των Τεχνολογιών (COMEST) της UNESCO, αντιπρόσωπος της Ελλάδος στην Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνίας (ITU) (1977 κ. εξ.) και στην Επιτροπή Ειρηνικών Χρήσεων του Διαστήματος της Γεν. Συνέλευσης του ΟΗΕ (UN-COPUOS) (1981 κ. εξ.). Εκπροσώπησε τη χώρα μας σε σημαντικούς διακυβερνητικούς οργανισμούς, υπήρξε Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας της UN-COPUOS για την κατάσταση και εφαρμογή 5 Συνθηκών του ΟΗΕ περί Διαστήματος (1999 κ. εξ.) και Μέλος της Ομάδας Κυβερνητικών Εμπειρογνωμόνων της Ε.Ε. για τον Κώδικα Συμπεριφοράς στο Διάστημα (2009 κ. εξ.). 
Τα τελευταία χρόνια υπήρξε εξωτερικός νομικός σύμβουλος της Ελλαδο-Κυπριακής ιδιωτικής εταιρίας εκμετάλλευσης του εμπορικού συστήματος δορυφορικής τηλεπικοινωνίας Hellas Sat Consortium Ltd και εξωτερικός νομικός εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Γεν. Δ/νση XIII-Τηλεπικοινωνιών)υπεύθυνος για την παρακολούθηση του σχεδιασμού και της υλοποίησης του Επείγοντος Προγράμματος Ανάπτυξης των Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος (Crash Programme) (1991-1992). 

 Με πολλές δημοσιευμένες εργασίες και άρθρα , έγινε ιδιαίτερα γνωστός από το έργο του "Γενικές Αρχές Διεθνούς Δικαίου Τηλεπικοινωνίας" ,Αθήνα: Α. Ν. Σάκκουλας, 2008.

Πάνω απ όλα όμως ο Βασίλης Κασάπογλου θα μείνει αξέχαστος σε όλους μας για το ήθος του , την ακεραιότητά του , την ανεξαρτησία του πνεύματος και την αγωνιστικότητα του . Είναι αυτά τα χαρακτηριστικά που σπανίζουν και κάνουν κάποιους ανθρώπους σαν τον Βασίλη ξεχωριστούς. Βασίλη μας, θα μας λείψεις....

Στην αγαπημένη του σύζυγο Μαρία και σ'όλους τους δικούς του τα θερμά συλληπητήρια απ'όλους και όλες τις συντρόφους του στην Κοινωνική Συμφωνία.

Η κηδεία του αγαπητού μας Βασίλη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 05 Αυγούστου στις 11:30 στον ιερό ναό Αγ. Δημητρίου στο Πολυδένδρι Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: