Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Καρλόβασι Σάμου: Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το “Ταξίδι στην Παράδοση” (φωτορεπορτάζ)

Της Φωτεινής Βασιλείου






Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου σε συνεργασία με τον Δήμο Σάμου προσέφερε ένα “Ταξίδι στην Παράδοση” στα πλαίσια των εργασιών προετοιμασίας του Μουσείου Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών του Αιγαίου την Κυριακή 21/09/2014.


Στο ταξίδι αυτό είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν κάθε είδους σκάφη και πλήθος από κόσμο που ήθελε να γνωρίσει τα παραδοσιακά ναυπηγεία του Αγίου Ισίδωρου και να περάσει όμορφα στο μνημείο φυσικής ομορφιάς, τα πανέμορφα Σεϊτάνια.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 11:00 π.μ. με αφετηρία το λιμάνι του Καρλοβάσου και άφιξη στον Άγιο Ισίδωρο, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ξενάγηθούν στις εγκαταστάσεις των παραδοσιακών ναυπηγίων.


Ακολούθησε ταξίδι και στάση για μπάνιο στο Μεγάλο Σεϊτάνι. Το τμήμα παραδοσιακών σκαφών του Ναυταθλητικού Ομίλου Καρλοβάσου είχε ετοιμάσει χταπόδι ψητό και πλήθος άλλων μεζέδων και πρόσφερε ούζο και κρασί σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Το Σεϊτάνι γέμισε από σκάφη και κόσμο που λόγω της όμορφης ημέρας, της ζεστής θάλασσας και των όμορφων εδεσμάτων προσπαθούσε να παρατείνει όσο μπορούσε την παραμονή του στην παραλία.

Στο Σεϊτάνι έφτασαν και τα ιστιοπλοϊκά του Ναυτικού Ομίλου Σάμου, "Ηλέκτρα", "Σαμία", "Ίμβρος ΙΙ", "Κουζινί" και "Μιλού" που συμμετείχαν στην εκδήλωση και μαζί με το ιστιοπλοϊκό του ΝΑΟΚ, τον "Πυθέα" γέμισαν με κατάρτια, πανιά και πολύ κέφι την μεγάλη γιορτή του παραδοσιακού σκάφους.

Επιστροφή στο Καρλόβασι με πλεύση όλων των συμμετεχόντων σκαφών και συνέχεια με διαλέξεις στο κτήριο του Ναυταθλητικού Ομίλου Καρλοβάσου με την παρουσία όλων των αρχών του νησιού.

Ο κ. Κώστας Δαμιανίδης, αρχιτέκτων, μίλησε για το έργο του Μουσείου Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών του Αιγαίου και η κ. Ελένη Στεφάνου, μουσειολόγος, για το Μ.Ν.Ν.Τ.Α. εκτός των τειχών: Μουσείο, τοπική οικονομία και πολιτισμικός τουρισμός.
Την αίθουσα κοσμούσαν τα χειροποίητα σκαφάκια του Τάκη Θρασυβούλου και του Σταύρου Μανωλάκαινα.

Μετά τις διαλέξεις ακολούθησε βράβευση παραδοσιακών ναυτικών, ξυλοναυπηγών και υλοτόμων από τον Δήμαρχο Σάμου, κ. Αγγελόπουλο, τον Ταξίαρχο Σάμου και άλλες αρχές και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ακολούθησε μικρή δεξίωση που ο Ναυταθλητικός Όμιλος Σάμου προσέφερε σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Η όμορφη εκδήλωση έκλεισε με γλέντι και χορό στην προβλήτα του Λιμανιού Καρλοβάσου και στολίστηκε με το κέφι του κόσμου που συνέχιζε να χορεύει και μετά τα μεσάνυχτα.

Όλοι όσοι συμμετείχαν, άτομα της θάλασσας και της στεριάς χαιρέτισαν με την παρουσία τους την δημιουργία του Μουσείου Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών και εξέφρασαν την ευχή να επαναληφθεί η συγκεκριμένη εκδήλωση που πρόσφερε γνώσεις πάνω στην ναυπηγική τέχνη στο νησί μας και άφθονη διασκέδαση.

Συγχαρητήρια οφείλονται στο Δήμο Σάμου, το ϊδρυμα Δημητρίου και τον Ναυταθλητικό Όμιλο Καρλοβάσου που με το Τμήμα Παραδοσιακών Σκαφών του, οργάνωσαν με επιτυχία μια τέλεια ολοήμερη εκδήλωση καθώς και όλους τους ιδιοκτήτες σκαφών που συμμετείχαν με τα σκάφη τους στο "Ταξίδι στην Παράδοση".


Για περισσότερες φωτογραφίες κάντε "κλικ" πιο κάτω:



Δεν υπάρχουν σχόλια: