Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ....Νέες ακτοπλοϊκές εξελίξεις για τα Νησιά μας


ΦΩΤΟ: Μανιάνα Πόνη
Μετά το μπαράζ ανακοινώσεων όλων των φορέων στη Σάμο, στην Ικαρία και τους Φούρνους, αλλά και την αποφασιστικότητα που έδειξαν οι συνδυασμοί της Αριστεράς, καθώς και η προετοιμασία τους για μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις, 
ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος αναγκάστηκε να συγκαλέσει σήμερα το πρωί στο Γραφείο του σύσκεψη για την απόφαση του Υπουργού και που με την οποία καταδικάζει τα Νησιά μας στην απομόνωση, στον κοινωνικό αποκλεισμό & οικονομικό μαρασμό.

Σε αυτή τη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Σάμου κ. Πάρις Παπαγεωργίου , ο Δήμαρχος Ικαρίας κ. Στέλιος Σταμούλος, ο Δήμαρχος Φούρνων κ. Γιάννης Μαρούσης , ο έπαρχος Ικαρίας κ. Στέφανος Παμφίλης και φυσικά η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάμου κα. Αγνή Καλογερή. 


Συμφωνήθηκε η κοινή αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος και η απαίτηση όλων από το Υπουργείο για συνολική αναβάθμιση του ακτοπλοϊκού ζητήματος  στο Νομό Σάμου και προς τη Βόρειο Ελλάδα αλλά και προς τον Πειραιά. 

Αναβάθμιση και όσο αφορά την ασφάλεια των πλοίων αλλά και όσο αφορά και τη συχνότητα των δρομολογίων. 

Επίσης συμφωνήθηκε να ζητηθεί η προσέγγιση στους Φούρνους, αφού στα σχέδια του Υπουργείου  είναι εκτός. 

Οι ασφαλείς πληροφορίες που έχουμε είναι ότι την επόμενη εβδομάδα η NEL ίσως αποχωρήσει  από το δρομολόγιο κορμού ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΣΑΜΟΣ - -ΠΕΙΡΑΙΑΣ και εάν έως τότε δεν έχει βρεθεί εναλλακτική λύση, σύμφωνα με τα έως σήμερα στοιχεία,  η Σάμος κινδυνεύει να μείνει  με ένα πλοίο  την εβδομάδα, ενώ η Ικαρία και οι Φούρνοι θα έχουν ανταπόκριση μέσω Σάμου. Και αναφερόμαστε στο ένα δρομολόγιο αυτό της HSW από Πειραιά προς Βόρειο Ελλάδα, που φαίνεται έως σήμερα να έχει "κλειδώσει". 



Επίσης θα πρέπει εδώ να αναφέρουμε, σύμφωνα με πληροφορίες που μας ήρθαν σήμερα, ότι ενώ έως χθες δεν υπήρξε καμία πρόταση ενδιαφέροντος για τη γραμμή κορμού Πειραιάς - Σάμος - Πειραιάς, σήμερα η εταιρία HSW εμφανίστηκε και κατέθεσε πρόταση ενδιαφέροντος πακέτο, στη ελεύθερη γραμμή κορμού χωρίς επιδότηση, με το πλοίο της "ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ", μαζί με την  πρόταση για δύο δρομολόγια, με επιδότηση, για τη Βόρειο Ελλάδα με το πλοίο της "ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ".



Θα περιμένουμε τώρα την επιβεβαίωση των ειδήσεων μας, αλλά κυρίως θα περιμένουμε την νέα απόφαση του Υπουργού, που μετά από αυτές τις προτάσεις δεν νομίζουμε να το παρακάνει και να τις αγνοήσει, αφού τις προτάσεις πλέον τις έκαναν οι Εφοπλιστές. 



Συμπερασματικά, η οποιαδήποτε αναμενόμενη θετική εξέλιξη δεν θα οφείλετε στην πρωτογενή παρέμβαση κανενός αυτοδιοικητικού τουλάχιστον λειτουργού, ανεξάρτητα από τα δελτία τύπου που θα εκδώσουν στη συνέχεια, προσπαθώντας να κεφαλαιοποιήσουν πολιτικά την οποιαδήποτε τέτοια εξέλιξη.  

Όσο αφορά τους Φούρνους η Εταιρία αναμένεται να ζητήσει επιπλέον επιδότηση από το Υπουργείο ώστε να τους εντάξει στα δρομολόγιά της. Προς το παρόν οι Φούρνοι παραμένουν από την άλλη εβδομάδα χωρίς καράβι, και κανείς δεν μπορεί να θριαμβολογεί γιαυτό.

Ας περιμένουμε λοιπόν.....


Σχετικά δημοσιεύματά μας: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12



"ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ"
http://manolis-vasileias.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: