Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

"Σήκω Αντρέα να μας δεις..."


3η Σεπτέμβρη, σαράντα χρόνια μετά.

Σήκω Αντρέα να μας δεις…

Δεν είμαστε στο King’s Palace πια, σαράντα χρόνια δρόμος βλέπεις, προς Μαξίμου έχουμε μετακομίσει – συγκάτοικοι και φιλοξενούμενοι, ελέω κρίσης – αλλά εδώ είμαστε ακόμη, όλοι:
Ο Ακης μετράει off shore στη φυλακή, ο Σημίτης μας στέλνει τα χαιρετίσματά του μαζί με άρθρα για τον εκσυγχρονισμό, τον Βαγγέλη τον φωνάζουν «αντιπρόεδρο» κι έχει στείλει τον Πρωτόπαπα στο Παρίσι για να μας σώσει…

Κι ο Πάγκαλος εδώ είναι, νοικιάζει σπίτια και βγάζει βιβλία για το πώς τα φάγαμε παρέα – εσχάτως, δε, ανακάλυψε κι αυτό το νέο εργαλείο, το twitter, και γράφει διάφορα (… τσικό, τσουλί, τσουνί), γι αυτό το τσογλάνι τον Τσίπρα, ξέρεις.

Ο Γιώργος χάθηκε για λίγο μετά το Καστελόριζο, έχει και κάτι δουλειές με την Σοσιαλιστική Διεθνή, αλλά τελευταία ξαναπερνάει που και πού κι ετοιμάζει πολλά – μέχρι και νέο ανένδοτο μπορεί να ετοιμάζει για να φύγει η Δεξιά.

Ολοι εδώ είναι Αντρέα, και η «εθνική ανεξαρτησία» εδώ είναι κι αυτή, μόνον που, ενίοτε, την λέμε πια και «Μνημόνιο». Και η «λαϊκή κυριαρχία» κι ο «σοσιαλισμός» εδώ είναι, κι ας μπερδεύεται καμιά φορά με την «βαρβαρότητα». Και η «κοινωνική απελευθέρωση» και η «δημοκρατική διαδικασία» επίσης, θεσμικά θωρακισμένη με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

Α, και πού ‘σαι Αντρέα, κι ο λαός εδώ είναι. Και δεν ξεχνάει με τίποτα – ούτε μέρα, ούτε λεπτό – «τι σημαίνει δεξιά». Αυτήν την παρακαταθήκη δεν την εγκαταλείψαμε ποτέ…

Νικολ Λειβαδαρη
thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: