Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Ε.Υ.Π.Σ. Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου: Θερμά συλλυπητήρια


Η Ε.Υ.Π.Σ. Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου εκφράζει τη θλίψη της εκ μέρους όλων των συναδέλφων της περιφέρειας για το τραγικό περιστατικό που συνέβη την Παρασκευή 12/09 στο Παλαιό Φάληρο όπου συνάδελφος μας έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να διασώσει μια γυναίκα απο καιομενη οικεία. Το Δ.Σ. της Ένωσης εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του άτυχου συνάδελφου.

Το τραγικό αυτό περιστατικό καταδεικνύει με το χειρότερο τρόπο την απαξίωση των εκάστοτε κυβερνήσεων απέναντι στο επάγγελμα του πυροσβέστη και την προστασία της ζωής των πολιτών. Ενώ και από την Ένωση μας έχει τονιστεί η ανάγκη κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων και η ανάγκη ανανέωσης του εξοπλισμού, ειδικά των αναπνευστικών φιαλών και ενώ ακόμα εκκρεμεί η Ε.Δ.Ε. για τον τραυματισμό του συναδέλφου από τη Μυτιλήνη δεν έχουμε πάρει ούτε μια απάντηση από την πολιτική ηγεσία.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να διεκδικήσουν μέσα από τα σωματεία την άμεση θεσμοθέτηση και εφαρμογή διατάξεων για την υγεία και την ασφάλεια της εργασίας και την ένταξη του επαγγέλματος στα βαρέα-επικίνδυνα και ανθυγιεινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: