Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Ο κ. Νίκος Κατρακάζος και η Χρυσή Αυγή Σάμου.



Και βέβαια έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα οι έννοιες των συμβόλων στη ζωή μας, ιδιαίτερα όταν αυτές οι έννοιες συνδέονται άμεσα με τη Δημοκρατία και με την ιστορική μνήμη. 

Την Κυριακή λοιπόν, στις 14 Σεπτέμβρη 2014, ημέρα όπου έγινε η εκδήλωση στη Ψιλή Άμμο της Σάμου για την Εθνική μνήμη της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, είδαμε κάποιες σκηνές που μας ανησυχούν ιδιαίτερα και μας προβληματίζουν. 

Είδαμε λοιπόν και καμαρώσαμε τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Νικόλαο Κατρακάζο, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, την ώρα που κατέθετε στεφάνι η Χρυσή Αυγή, ατάραχος να παραμένει στη θέση του. 

Είδαμε τον εκπρόσωπο του Δήμου Σάμου κ. Πάρη Παπαγεωργίου, επίσης στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, να είναι ήρεμος σαν να μη συμβαίνει τίποτα και να μην μετακινείται ούτε χιλιοστό.

Τι ακριβώς συμβαίνει ?

Γνωρίζουν αυτοί οι άνθρωποι ότι υπάρχουν αντίστοιχες αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου αλλά και Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου που ρητά αναφέρουν την αποχώρηση των εκπροσώπων τους, όταν συμμετέχει η Χρυσή Αυγή ?

Μήπως από άγνοια κράτησαν αυτή τη στάση ?

Ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος συμφωνεί με τη στάση που κράτησε ο αντιδήμαρχος του και αισθάνεται υπερήφανος για αυτόν ? 

Γνωρίζουν αυτοί οι άνθρωποι ότι ανεξάρτητα αν οι αποφάσεις έχουν παρθεί σε προηγούμενα συμβούλια με άλλη σύνθεση και με  άλλους συσχετισμούς δυνάμεων, εντούτοις ισχύουν και δεσμεύουν και τους σημερινούς λειτουργούς ? 

Και σωστά κατά  τη γνώμη μας ισχύουν και δεσμεύουν, αφού η Αυτοδιοίκηση έχει συνέχεια. Εκτός βέβαια αν τολμήσουν να ξαναφέρουν οι ίδιοι το θέμα αυτό προς συζήτηση και αλλάξουν την απόφαση, με βάση την τωρινή πλειοψηφία που διαθέτουν. Έως τότε όμως οφείλουν να σέβονται τις αποφάσεις των οργάνων που συμμετέχουν και ηγούνται.  

Ανεξάρτητα βέβαια από όλα αυτά, πως θα μπορούσε να ερμηνεύσει κανείς πολιτικά, ηθικά και αυτοδιοικητικά τη στάση του κ. Νικόλαου Κατρακάζου ?

Αφού ο ίδιος έως τώρα δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να μας εξηγήσει, μήπως δικαιούται ο καθένας να υποθέσει λοιπόν το οτιδήποτε....?

Μήπως η στάση του αυτή συνδέεται με το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή δεν σχημάτισε δικό της Περιφερειακό Συνδυασμό στο Βόρειο Αιγαίο στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές ? 

Αλήθεια τι ψήφισαν στις πρόσφατες Εκλογές τα μέλη και οι φίλοι αυτού του Φασιστικού μορφώματος στο Βόρειο Αιγαίο αλλά και στα νησιά του Νομού μας ? 

Μήπως τελικά "χρωστούν" κάποιοι προεκλογικά γραμμάτια, που σε αυτά οφείλουν και την εκλογή τους,  και τώρα σιγά σιγά θα βλέπουμε να αποπληρώνονται ? 


Υ.Γ  Φωτογραφίες για τις στιγμές αυτές  του "απείρου πολιτικού κάλους" στη Ψιλή Άμμο της Σάμου κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, αλλά εμείς επιλέγουμε να μην τις αναπαράγουμε προς το παρόν, άλλωστε όσοι παραβρέθηκαν εκεί γνωρίζουν την αλήθεια εάν αυτή αμφισβητηθεί......  
  


"ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ"
http://manolis-vasileias.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: