Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Να σταματήσει η ταλαιπωρία των κατοίκων των νησιών μας


Η πρόσφατη συνεδρίαση του ΣΑΣ (Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών), την Τρίτη, 21 Οκτωβρίου, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το αίτημα δρομολόγησης πλοίου της ΝΕΛ («Μυτιλήνη») χωρίς επιδότηση, στη γραμμή που εξυπηρετεί αυτή τη στιγμή, με επιδότηση αλλά άψογα, το πλοίο «Νήσος Μύκονος» της Hellenic Seaways συνδέοντας τα νησιά μας με τη Β. Ελλάδα.

Αυτές τις «πρωτοβουλίες» η ΝΕΛ δεν τις έπαιρνε βεβαίως στο πρόσφατο παρελθόν όταν υπήρχαν απίστευτες καθυστερήσεις, συνεχείς βλάβες, περιστατικά με απαράδεκτη συμπεριφορά προς τους επιβάτες (θυμίζουμε την περίπτωση στο λιμάνι των Φούρνων) και διάφορα άλλα. Με το που ανέλαβε τη γραμμή το «Νήσος Μύκονος», όλα τα παραπάνω ήταν μια κακή ανάμνηση.

Η πρόσφατη απόφαση των μελών του ΣΑΣ, υπέρ μιας εταιρείας που ταλαιπώρησε και ταλαιπωρεί τόσο πολύ τους νησιώτες του Β. Αιγαίου, δείχνει ότι δεν "ζυγίζουν" και πολύ τα πράγματα.

Παρά του ότι οι αποφάσεις του ΣΑΣ έχουν γνωμοδοτικό χαρακτήρα και η τελική απόφαση, και για το συγκεκριμένο θέμα, ανήκει αποκλειστικά στον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Βαρβιτσιώτη, πυροδότησε εξελίξεις με αρνητικό πρόσημο αφού ήδη η Hellenic Seaways, με έγγραφο του διευθύνοντος συμβούλου της κ. Αντώνη Αγαπητού, ζητά να γίνει δεκτό αίτημα της εταιρείας για δρομολόγηση του εν λόγω πλοίου της στη γραμμή Ραφήνας-Άνδρου-Τήνου-Μυκόνου, αποσύροντάς το από τη γραμμή που εξυπηρετεί σήμερα. 

Ας ελπίσουμε ότι θα επικρατήσει η λογική και δεν θα χάσουμε το μόνο πλοίο που έχει δείξει ότι εννοεί την ασφάλεια, την ταχύτητα και τη συνέπεια στα ταξίδια του από και προς τα νησιά μας, βάζοντας φρένο στην ταλαιπωρία που είχαμε υποστεί τους προηγούμενους μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: