Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Παράτυπες προσλήψεις στο Δήμο Σάμου με 1200 ευρώ ?



Η Δημοτική παράταξη Σάμου "ΑΚΙΣ" πριν από λίγο μας έστειλε Δελτίο Τύπου που αφορά, όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται, παράτυπη πρόσληψη στο Δήμο Σάμου..

Αν και δεν μας έχουν συνηθίσει σε απαντήσεις, εμείς περιμένουμε την απάντηση του Δήμου Σάμου αλλά έως τότε σας παρουσιάζουμε ολόκληρο το Δελτίο Τύπου της "ΑΚΙΣ" για το συγκεκριμένο θέμα:


ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΜΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΚΙΣ / 18 ΝΟΕ 2014

ΘΕΜΑ: Παράτυπες Προσλήψεις Προσωπικού

Σας γνωρίζουμε ότι πρόσφατα δεχτήκαμε καταγγελία από συνδημότες μας για παράτυπη πρόσληψη υπαλλήλου, με απασχόληση γραφείου, στο Σύνδεσμο ΟΤΑ του Δήμου Σάμου. Μετά από σχετικό έλεγχο που κάναμε, διαπιστώσαμε ότι πράγματι έγινε πρόσληψη υπαλλήλου στις 10-11-2014, με μισθό 1.200 ευρώ και με «Σύμβαση Παροχής Υπηρεσιών». 

Η σύναψη της σύμβασης παραβιάζει τις διατάξεις της υφιστάμενης νομοθεσίας περί προσλήψεων, ήτοι του νόμου 2190/94, του ΠΔ 164/2004, του Κώδικα Δημοτικών Υπαλλήλων του 2007 και της εγκυκλίου 2278/2009 του Υπουργείου Εσωτερικών. Επίσης, στα πλαίσια της διαφάνειας, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι η ύπαρξη της προσφερόμενης θέσης εργασίας έγινε αντιληπτή μόνο από δύο συνδημότες μας, οι οποίοι και αυθημερόν υπέβαλαν τις προσφορές τους. Ο ένας ήταν ο προσληφθείς σήμερα υπάλληλος με προσφορά (μισθό) 1.200 ευρώ, ο οποίος εργαζόταν στην ίδια θέση και είχε προσφάτως απολυθεί και ο άλλος ήταν ο λογιστής του Συνδέσμου.

Τα συμπεράσματα, από την παραπάνω διαδικασία επιλογής, ας τα εξάγουν οι άνεργοι συμπολίτες μας, με πτυχία και εξειδικευμένα προσόντα, που πασχίζουν σήμερα να βρουν μία θέση εργασίας και μάλιστα με μισθό που μόλις αγγίζει τα 400 ευρώ.

Επειδή φρονούμε ότι, στην οικονομική κατάσταση που βιώνουμε σήμερα, το θέμα των παράτυπων προσλήψεων και μάλιστα με μισθό 1200 ευρώ, αποτελεί μείζον ηθικό ζήτημα, καταγγείλαμε πάραυτα τη συγκεκριμένη πρόσληψη, με έγγραφη αναφορά στις αρμόδιες υπηρεσίες και ζητήσαμε την άμεση εφαρμογή του νόμου.

Σίμος Αντώνιος 
Δημοτικός Σύμβουλος



Δεν υπάρχουν σχόλια: