Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Η "Ανατροπή" επισκέφτηκε το χωριό της Πανδρόσου Σάμου


Την Κυριακή 23 Νοεμβρίου η "Ανατροπή" επισκέφτηκε το χωριό της Πανδρόσου. Εκεί την υποδέχτηκαν διάφοροι κάτοικοι, ο εκπρόσωπος του χωριού, Μενέλαος Χρήστου, και ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου "Άγιος Δημήτριος", Βαγγέλης Σιμσιρής.

Η συζήτηση ξεκίνησε στο μοναδικό καφενείο που υπάρχει στο χωριό. Η Πάνδροσος έχει περίπου 90 μόνιμους κατοίκους και όπως είπε ο εκπρόσωπός της τα βασικά ζητήματα που απασχολούν ένα χωριό είναι ο αγροτικός ιατρός, η αγροτική οδοποιία και η καθαριότητά του.

Το βασικότερο από αυτά είναι ο αγροτικός ιατρός που δίνει σιγουριά στους κατοίκους, όπως ανέφερε. Στην Πάνδροσο, δεν είναι τακτική η επίσκεψή του, και δεν ξέρουν τι θα γίνει την αυριανή μέρα. Πρέπει να επανδρωθεί το περιφερειακό ιατρείο του Πύργου, όπως παλιά, και να μην υπάρχουν τέτοια προβλήματα.

Επίσης, οι κάτοικοι του χωριού αναφέρθηκαν και στον καθαρισμό της διαδρομής του δικτύου ύδρευσης, που ξεκινάει από την Μάνα, ώστε να μπορεί να ελέγχεται για τυχόν βλάβες, όπως είχε βρεθεί και μία πρόσφατα.

Στη συνέχεια, έγινε μια περιήγηση στο χωριό και ο νεοεκλεγμένος πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου τόνισε ότι πρέπει να γίνουν πράγματα και συνεργασία με τα γύρω χωριά, ώστε να στηριχτεί η νεολαία και να μένει στον τόπο της.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι ανάδειξης του χωριού, όπως ανέφερε. Μπορεί να αναδειχτούν οι 2 πηγές του χωριού, η μία της Φλέβας και η άλλη στα πλυσταριά. 

Επίσης, να αξιοποιηθούν διάφοροι παραδοσιακοί φούρνοι μέσα στο χωριό, και να αρχίσει να αναδεικνύεται ο ορειβατικός και ο περιπατητικός εναλλακτικός τουρισμός. Μπορεί να αξιοποιηθεί η αμπελουργία και να δείχνεται πως βγαίνει το κρασί και η σούμα. Τέλος, για να μπορέσουν όλα αυτά να γίνουν, πρέπει να υπάρχουν και ξενώνες μέσα στο χωριό, ώστε να έχει ο τουρίστας μέρος για να μείνει.


Για περισσότερες φωτογραφίες κάντε "κλικ" πιο κάτω:


Δεν υπάρχουν σχόλια: