Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Σάμος: "Του χάριζαν γάιδαρο, και τον κοίταζε στα δόντια…"



Στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 24 Νοεμβρίου, η δημοτική παράταξη "Ανατροπή" κατέθεσε πρόταση για την συγκρότηση επιτροπής, που θα προωθούσε την σχέση και την συνεργασία Δήμου και Πανεπιστημίου, για το κοινό καλό. 

Η εισήγηση έγινε από τον επικεφαλή της, Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, και δόθηκε ο λόγος στον ειδικό αγορητή, που είχε οριστεί από την "Ανατροπή", επίκουρο καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Στέλιο Ξανθόπουλο.

Είναι γνωστό πλέον, ότι το Πανεπιστήμιο μπορεί να συμβάλει καταλυτικά στην αναπτυξιακή πορεία ολόκληρου του νησιού. Είναι γνωστό πλέον, ότι μια τέτοια επιτροπή συνεργασίας, συζήτησης και διατύπωσης προτάσεων θα βοηθούσε στον σκοπό αυτό. Το επιτυχημένο παράδειγμα τέτοιας επιτροπής υπάρχει εδώ και χρόνια στη Ρόδο.

Θα περίμενε κανείς ότι μια τέτοια πρόταση θα γινόταν δεκτή παμψηφεί, τουλάχιστον επί της αρχής, και θα αποτελούσε και ευκαιρία συνεργασίας πέρα από μικροκομματικές αντιλήψεις. Επισημαίνεται ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση δέχτηκε την πρόταση αυτή.

Όμως…. όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει: Ο δήμαρχος και η παράταξή του, είχαν φαίνεται τους δικούς τους λόγους για να μπλοκάρουν αυτή την πρόταση, χωρίς μάλιστα να αντιπροτείνουν τίποτα επί της ουσίας.

Αν σε αυτό το αυτονόητο δεν μπορεί να επιτευχθεί συναίνεση και να ξεπεραστούν μικροεγωισμοί και παλαιοκομματικές αντιλήψεις, δημιουργείται κάθε λόγος ανησυχίας για τον τρόπο διαβούλευσης, που προωθεί η πλειοψηφούσα παράταξη του δημοτικού συμβουλίου.

Έτσι θα πάει η Σάμος μπροστά; Κάποτε πρέπει να μάθουμε να ξεχωρίζουμε τα συμφέροντα του κόμματος από τα συμφέροντα του τόπου… Χρειάζεται ανατροπή αντιλήψεων και πρακτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: