Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Η Σάμος μπροστά;


Όποιος παρακολούθησε το δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης 30 Οκτωβρίου θα αναρωτιέται… έτσι θα πάει η Σάμος μπροστά;

Ένα από τα σημαντικά θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν η ψήφιση του τεχνικού προγράμματος για το έτος 2015. Η μοναδική ερώτηση που έθεσε η "Ανατροπή" ως προς τον δήμαρχο ήταν αν βάσει του άρθρου 86 του "Καλλικράτη" έχουν γίνει όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες, για να στείλουν τις προτάσεις τους οι πρόεδροι και οι εκπρόσωποι των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων για τα μέρη τους. Ο δήμαρχος απάντησε "Βεβαίως".

Η "Ανατροπή" που βρίσκεται στην Σάμο, και με τις περιοδείες και τις επαφές που έχει κάνει με πολλούς προέδρους και εκπροσώπους, γνωρίζει ότι ποτέ δεν έστειλε η δημοτική αρχή στην κάθε δημοτική και τοπική κοινότητα το ύψος του προϋπολογισμού που έχει καθοριστεί, και ως εκ τούτου η κάθε δημοτική ή τοπική κοινότητα δεν έχει στείλει τεχνικό πρόγραμμα, σύμφωνα με την προβλεπόμενη νόμιμη διαδικασία. 

Πως ο δήμαρχος απάντησε "Βεβαίως" δεν γνωρίζουμε, και σε περίπτωση που υπάρχει οποιοσδήποτε πρόεδρος ή εκπρόσωπος που του έχει ζητηθεί επίσημα να στείλει τις προτάσεις του, πριν την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος της Πέμπτης, θα θέλαμε να το γνωστοποιήσει.

Επίσης, ο δήμαρχος μιλώντας για το τεχνικό πρόγραμμα είπε ότι "Είμαστε τελειωμένοι". Πως άραγε θα διοικηθεί ο δήμος της Σάμου και θα πάει "Η Σάμος μπροστά" που ήταν το σύνθημα του δημάρχου; Πως έχει όραμα για το μέλλον όταν πιστεύει ότι "Είμαστε τελειωμένοι"; 

Έτσι η Σάμος δεν μπορεί να πάει μπροστά και χρειάζεται να γίνει αλλαγή νοοτροπίας, και χρήση της νομοθεσίας και της διαφάνειας, ώστε να υπάρξει "Ανατροπή"!

Δεν υπάρχουν σχόλια: