Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Σάμος: Καταγγελίες φαντάρων για επιθετική συμπεριφορά στελεχών και παραβιάσεις διαταγών


Ένα κύμα καταγγελιών έχει δεχτεί το τελευταίο διάστημα η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων από φαντάρους και γονείς, που ανησυχούν και εξοργίζονται με τα όσα βιώνουν τα παιδιά τους στην εν λόγω μονάδα.

"Οι συνάδελφοι φαντάροι καταγγέλλουν ότι παραμένουν για έναν ολόκληρο μήνα χωρίς έξοδο καθώς τρέχουν όλη την ώρα από τη μια υπηρεσία στην άλλη, ενώ η συμπεριφορά των στελεχών παραβιάζει συστηματικά τον Στρατιωτικό Κανονισμό καθώς είναι επιθετική και μειωτική για την αξιοπρέπεια τους.

Όλα αυτά συμβάλλουν στο να είναι τρομερά καταπονημένοι τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά", τονίζει η Επιτροπή και συνεχίζει: "Το χειρότερο είναι ότι η διοίκηση της μονάδας όχι μόνο δεν κάνει τίποτε για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και την αυθαιρεσία των στελεχών, αλλά δεν αντιλαμβάνεται τους σοβαρούς κινδύνους που ελλοχεύουν.

Οι γονείς κάνουν λόγο για συστηματική παραβίαση των βασικών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθώς ο Στρατός δεν εξασφαλίζει τα στοιχειώδη: οι στρατευμένοι ούτε σιτίζονται κανονικά –καθώς οι μερίδες φαγητού είναι τρομερά λειψές και αναντίστοιχες της υπερπροσπάθειας τους-, ενώ ουσιαστικά τους έχει αφαιρεθεί το δικαίωμα στην ξεκούραση".

Συγκεκριμένα, οι γονείς καταγγέλλουν στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων: «Δεν είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να είναι κάθε 2 ώρες υπηρεσία... Να κοιμάται κατά παραγγελία δηλαδή ένα δίωρο κι άλλο ένα δίωρο να κάνει υπηρεσία.

Σας φαίνεται λογικό τα παιδιά μας να στερούνται εξόδου; Που βρίσκονται εγκλεισμένοι, στο Αλκατράζ; Και τι ποινή εκτίουν;

Προς τι το αυταρχικό καθεστώς και το βρίσιμο προς στρατιώτες που υπηρετούν με φρόνηση και με όλους τους τύπους την Πατρίδα;

Ποια ιδεώδη υπηρετούν όταν χάνεται το ανθρώπινο στοιχείο; Ποιος γονέας στέλνει το παιδί του να κακοποιείται ψυχολογικά και να αποσιωπά τη βία;». Και καταλήγουν: «Καταγγέλλουμε την απάνθρωπη συμπεριφορά ! Τα παιδιά μας δεν είναι μάζα κρέας να τα αντιμετωπίζεται σαν ζώα!»

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων καλεί τη διοίκηση του 649 ΤΕ, του ΑΓΕΣ Μανωλά και του ΥΕΘΑ Ν.Δένδια να παρέμβουν και να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα. Ή επικροτούν και συντηρούν την παραβίαση των δικαιωμάτων μας και την παραβίαση των νόμων-Στρατιωτικού Κανονισμού;", διερωτάται η Επιτροπή, καταλήγοντας.

http://www.avgi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: