Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Σάμος: Ένταση και παράδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας (video)


Συνολικά τρείς ώρες και τριάντα λεπτά διήρκησε η σύσκεψη που προκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος με θέμα τις ακτοπλοϊκές γραμμές των νησιών μας και την παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, της Περιφεριάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου, των Αντιπεριφερειαρχών Φωτεινής Θαλασσινού και Κώνσταντίνου Παπαδόπουλου, του Επάρχου Ικαρίας και των Δημάρχων Σάμου,Ικαρίας και Φούρνων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάμου και εκπρόσωποι φορέων οι οποίοι και είχαν την δυνατότητα να αναπτύξουν τις θέσεις τους.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την ανάγκη αναβάθμισης των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών στα νησιά μας με συνεχή και τακτική σύνδεση όλων των νησιών με τον Πειραιά αλλά και στην απαραίτητη όπως από όλους τονίστηκε ανάγκης, για σύνδεση των νησιών του Βορείου Αιγαίου με την Βόρειο Ελλάδα και συγκεκριμένα με την Θεσσαλονίκη.

Οι Δήμαρχοι Ικαρίας και Φούρνων ζήτησαν τα νησιά τους να συμπεριληφθούν στον νέο ακτοπλοϊκό σχεδιασμό ενώ όπως επισημάνθηκε απο τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Νίκο Κατρακάζο κανείς δεν πρόκειται να δεχτεί και να επιτρέψει αποκλεισμό νησιών και λιμανιών απο την προσέγγιση των πλοίων.

Μιλώντας τέλος στο samostimes.gr και την Σαμιακή Τηλεόραση ο υπουργός κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε ικανοποιημένος απο το αποτέλεσμα της σύσκεψης και την ποιότητα του διαλόγου ενώ τόνισε ότι η ζεστή αντιμετώπιση του κόσμου και των φορέων δικαιώνουν τις προσπάθειες που καταβάλει για μια καλύτερη ακτοπλοϊκή συγκοινωνία στο Αιγαίο.

Διαμαρτυρία Εργατικού Κέντρου και νομαρχιακού τμήματος ΑΔΕΔΥ

Ένταση δημιουργήθηκε μεταξύ διαδηλωτών που ήθελαν να εισέλθουν μαζικά στην αίθουσα όπου διεξάγονταν η σύσκεψη και του επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης ο οποίος επέτρεψε να εισέλθουν μόνο όσοι είχαν προσκληθεί.

Εκεί ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Βορείου Αιγαίου Αντώνης Δράκος διαμαρτυρήθηκε σε έντονο ύφος προς τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου για τις προσκλήσεις που στάλθηκαν για την σύσκεψη και η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Βάσω Βρινιώτη παρέδωσε προς των Υπουργό, την Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Στη συνέχεια αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενώ είχαν προηγηθεί και κάποιες έντονες αντεγκλήσεις με τον κ. Βασίλη Πανουράκη και τον κ. Νίκο Στεφανή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: