Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

18 χρόνια από τη θυσία των αξιωματικών στα Ίμια και η ΕΘΝΙΚΗ μας ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ




Ιανουάριος του 1996. Ελλάδα και Τουρκία φτάνουν κοντά στην ένοπλη σύρραξη. Τρεις Έλληνες αξιωματικοί είναι νεκροί. Τι πραγματικά συνέβη όμως το μοιραίο εκείνο βράδυ που ξημέρωσε την 31η Ιανουαρίου;

Μετά τη λήξη του επεισοδίου ειπώθηκαν πολλά. Συνέβησαν πολλά περισσότερα στο Μέγαρο Μαξίμου, στο υπουργείο Εξωτερικών, σε διαβαθμισμένης προσπελάσεως υπόγεια του ελληνικού Πενταγώνου και σε άλλα κρίσιμα σημεία.

Πολλοί έκαναν λόγο για πολιτική ατολμία της τότε κυβέρνησης υπό την ηγεσία του κ. Κώστα Σημίτη ενώ κάποιοι απέδωσαν δειλία στον τότε πρωθυπουργό ο οποίος ευχαρίστησε και τους Αμερικανούς από το βήμα της Βουλής.

Από αυτή την κρίση δεν βγήκε κερδισμένη ούτε η Τουρκία, που ισχυριζόταν ότι τα Ίμια της ανήκουν, ούτε η Ελλάδα η οποία αναγκάστηκε να αποσύρει τους στρατιώτες της. Ουσιαστικός παράγοντας και κερδισμένη πλευρά υπήρξαν οι ΗΠΑ.


Κάντε "κλικ" πιο κάτω για να δείτε : ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Σου είπαν ψέμματα πολλά,.. ψέμματα σήμερα σου λένε ξανά!!


Βαθύ Σάμου: Την έπιασαν για ναρκωτικά


Φωτο Αρχείου
Μία 19χρονη συνελήφθη χθες το απόγευμα στο Βαθύ της Σάμου, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, σε έρευνα που έγινε στο σπίτι της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης (χασίς), 165 σπόροι κάνναβης και ένας τρίφτης για τη θρυμματοποίηση της κάνναβης.

H συλληφθείσα οδηγείται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου.


http://my-samos.blogspot.gr/

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕΝΙ και ΕΛΜΕ ΙΚΑΡΙΑΣ ΦΟΥΡΝΩΝ


Μετά την μαζική παρουσία φορέων και εργαζομένων έξω από το παράρτημα του ΙΚΑ Αγίου Κηρύκου την Παρασκευή 31/1, συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των υποδομών και της λειτουργίας και των δύο παραρτημάτων. Μέτα και από έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής αγώνα προχωράμε σε νέα κατάληψη του ΙΚΑ Αγίου Κηρύκου τη Δευτέρα 3/2, ημέρα που έχει προγραμματιστεί η απομάκρυνση του εξοπλισμού του παραρτήματος.

Για το σκοπό αυτό, τα σωματεία εργαζομένων του Νοσοκομείου Ικαρίας και η ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων προκηρύσσουν στάσεις εργασίας ώστε οι συνάδελφοι να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις της Δευτέρας με τρόπο ώστε να καλυφθούν όλες οι ώρες της κατάληψης.


Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας – ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 8:00-13:00

ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων- ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11:00-14:00

Αντιστεκόμαστε στη πολιτική της κατεδάφισης της Δημόσιας Υγείας-Παιδείας-Πρόνοιας. Αγωνιζόμαστε ενάντια σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημόσιων οργανισμών, ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις. Αρνούμαστε τη παράδοση των δικαιωμάτων και των αναγκών μας στην ασυδοσία και τη κερδοσκοπία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.


ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΙΚΑ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ


Από τα ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου και της ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων 31/1/2014

Τρία νέα έργα στην Ικαρία

Τρία έργα χωροθετημένα στο νησί της Ικαρίας, εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στο πλαίσιο του προγράμματος ολοκληρωμένων σχεδίων ανάπτυξης περιοχών υπαίθρου (ΟΣΑΠΥ).


Συγκεκριμένα πρόκειται για τις πράξεις:

- «ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ ΠΛΑΤΑΝΩΠΗΣ» του Δ.Δ. Δάφνης, μήκους 700μ. με προϋπολογισμό 106.000,00 €.

- «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΙΚΑΡΙΑΣ» στο οικισμό του Αρμενιστή, προϋπολογισμού 71.000,00 €. Πρόκειται για ανακαίνιση στο κτίριο όπου λειτουργούσε κάποτε το τελωνείο της περιοχής, στο οποίο θα λειτουργήσει μια μικρού μεγέθους βιβλιοθήκη, η οποία θα διαθέτει δυο αίθουσες ανάγνωσης

- «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΑΡΑΒΟΣΤΑΜΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ- ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΑ & ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ» προϋπολογισμού 1.735.000,00 €. Αντικείμενο του έργου είναι: Η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου βαρυτικών και καταθλιπτικών αγωγών συνολικού μήκους 2.477 μέτρων και των αντλιοστασίων λυμάτων του οικισμού Καραβοστάμου για την προσαγωγή του συνόλου των λυμάτων στη θέση όπου θα κατασκευασθεί η μονάδα εγκαταστάσεως επεξεργασίας των λυμάτων (Ε.Ε.Λ.). Ο ισοδύναμος πληθυσμός που θα εξυπηρετείται από τα έργα θα είναι 2.100 άτομα κατά το καλοκαίρι και 700 άτομα το χειμώνα.

Και τα τρία προαναφερόμενα έργα θα εκτελεσθούν υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, η οποία σε συνέχεια προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ικαρίας και της Αντιπεριφέρειας, ανέλαβε την ωρίμανση των διαδικασιών για την επιλεξιμότητα της ένταξής τους στο συγκεκριμένο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα.

Ο κ.Γιώργος Πασχαλίδης στην Ελληνο-Αμερικανική κοινότητα.

«Kalimera USA» with George Paschalidis 30/01/2014 Καλημέρα Αμερική θα πει ο κ.Γιώργος Πασχαλίδης σήμέρα Παρασκευή 31 Ιανουαρίου απο τις 13:00μ.μ. έως τις 14:00μ.μ ώρα Νέας Υόρκης στην εκπομπή της Γιάννας Νταρίλη ένα εβδομαδιαίο Ελληνο-Αμερικάνικο τηλεοπτικό show (weekly Greek-American magazine tv show), στο τηλεοπτικό κανάλι New Greek TV για την Ελληνο-Αμερικανική κοινότητα. 

Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί live μέσω διαδικτύου.

Ο Ύμνος του ΕΛΛΑΣ από την ταινία "Το κόκκινο Τραίνο"


Στιγμιότυπα από το Μίνι Φεστιβάλ Χειροτεχνίας στο Πυθαγόρειο


Το Μίνι Φεστιβάλ Χειροτεχνίας φιλοξενήθηκε στον χώρο Art Space Pythagoras στο Πυθαγόρειο το τριήμερο 24 – 26 Ιανουαρίου 2014. 

 Στα πλαίσια του λειτούργησαν 4 εργαστήρια: κατασκευές κοσμημάτων με τη μέθοδο υγρού γυαλιού και macrame, κατασκευές origami και κατασκευές πορτοφολιού με τη μέθοδο Tetrapak. Επίσης πραγματοποιήθηκε έκθεση χειροποίητων κατασκευών. 

Για περισσότερες Φωτογραφίες κάντε "κλικ" πιο κάτω

Σάμος: Σύσκεψη σήμερα Παρασκευή για......


Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας με το λιμάνι του Πειραιά και εν όψει της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) στις 05/02/2014 στον Πειραιά, σύσκεψη προγραμματίστηκε, σήμερα Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 14:00, στην Αίθουσα Συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου (Διοικητήριο, 1ος όροφος). 


Έχουν καλεστεί και θα συμμετέχουν ο Μητροπολίτης Σάμου & Ικαρίας, η Βουλευτής Σάμου, ο Δήμαρχος Σάμου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Σάμου, ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου, Εμπορικός Σύλλογος Σάμου, ο Εμπορικός Σύλλογος Καρλοβάσου, η Ένωση Ξενοδόχων, ο Σύλλογος Τουριστικών Πρακτόρων οι Νομαρχιακές Επιτροπές Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝ.ΕΛ και τα ΜΜΕ.

Σάμος: Με γεωγραφική ένδειξη το σαμιώτικο ούζο

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, αναγνωρίσθηκε η γεωγραφική ένδειξη «Σάμου» ή «Σαμιώτικο» ως συμπληρωματική της επωνυμίας πώλησης του αλκοολούχου ποτού «ούζο», με την προϋπόθεση ότι το προϊόν παράγεται εντός των ορίων του Δήμου Σάμου.

Η απόφαση ορίζει ότι προκειμένου να επιτρέπεται η χρήση της γεωγραφικής ένδειξης πρέπει η διαδικασία παραγωγής, να πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου σε επιχειρήσεις που έχουν τις παραγωγικές εγκαταστάσεις τους εντός του νησιού της Σάμου.

Δεν επιτρέπεται η διάθεση στην κατανάλωση ούζου με αυτή την γεωγραφική ένδειξη, εάν δεν πληρούνται οι όροι της συγκεκριμένης απόφασης και δεν επιτρέπεται η χρήση της λέξεως «Σάμου» ή παράγωγης λέξης για την εμπορική επωνυμία αλκοολούχου ποτού.


http://www.newsbomb.gr/

Σχέδιο καλύτερης σύνδεσης από τα πλοία της ΝΕΛ


Όπως ενημερωθήκαμε από το πρακτορείο By Ship, διορθώνοντας προηγούμενη ανάρτηση για το θέμα, η πρόταση της ΝΕΛ προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, αφορά στην έναρξη δρομολογίων από τη Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου, και των 2 πλοίων της εταιρείας.

Η πρόταση που φέρει την υπογραφή του κ. Φίλιππου Συμενάκη από τη Διεύθυνση Εμπορικής Εκμετάλλευσης της εταιρείας, θα δίνει τη δυνατότητα, εάν τελικώς εγκριθεί, να συνδεθούν, 3 φορές την εβδομάδα η Σάμος με τα λιμάνια Μαλαγαρίου και Καρλοβάσου, η Ικαρία με τα λιμάνια Αγίου Κηρύκου και Ευδήλου αλλά και το λιμάνι των Φούρνων, με τη Βόρεια Ελλάδα.

Παρακάτω το σχετικό έγγραφο και το πρόγραμμα δρομολογίων που προτείνει η ΝΕΛ.



http://samiakonvima.blogspot.gr/

O Νίκος Μπελογιάννης και η ιστορική μνήμη

Στις 30 Μαρτίου 1952, στις 4.12 π.μ ο Νίκος Μπελογιάννης, με τρεις συντρόφους του - Καλούμενο, Αργυριάδη και Μπάτση -, στήνονται απέναντι από το εκτελεστικό απόσπασμα, στο Γουδί και εκτελούνται δια τυφεκισμού.

Ο Νίκος Μπελογιάννης γεννήθηκε στην Αμαλιάδα το 1915. Από παιδική ηλικία γαλουχήθηκε με τα ιδανικά του κομμουνισμού και από νωρίς, στα φοιτητικά του κιόλας χρόνια, στη Νομική Αθηνών, στοχοποιείται λόγω της πολιτικής του δράσης. Από το 1934 ο Μπελογιάννης είναι μέλος του ΚΚΕ. Η δυναμική του παρουσία στην πολιτική ζωή της Αμαλιάδας, ως γραμματέας της τοπικής οργάνωσης, δημιουργεί ρίξεις με την καθεστωτική τάξη και σύντομα συλλαμβάνεται και εξορίζεται.


Το πραξικόπημα της 4ης Αυγούστου του 1936, του Ιωάννη Μεταξά, σηματοδοτεί και την έναρξη ενός ανηλεούς αντικομουνιστικού μένους. Οι φυλακίσεις, οι εξορίες και τα βασανιστήρια σημάδεψαν τη ζωή του Νίκου Μπελογιάννη. Την στιγμή που οι ναζί εισβάλουν στην Ελλάδα, ο Μπελογιάννης βρίσκεται κρατούμενος στις φυλακές Ακροναυπλίου. Ζητά την ελευθερία του για συμμετάσχει στον πόλεμο αλλά η κυβέρνηση αρνείται. Καταφέρνει να αποδράσει και εντάσσεται στον ΕΛΑΣ ως καπετάνιος μεραρχίας στην Πελοπόννησο.

Με την απελευθέρωση της χώρας από τους ναζί και το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου ο Μπελογιάννης αναλαμβάνει ρόλο Πολιτικού Επιτρόπου της 10ης Μεραρχίας του Δημοκρατικού Στρατού. Από αυτή τη θέση θα παλέψει για τα ιδανικά του μέχρι και την τελευταία στιγμή της εμφύλιας σύρραξης. Το 1949, μετά την ήττα, εγκαταλείπει τη χώρα, βρίσκοντας προσωρινό καταφύγιο στις γειτονικές σοσιαλιστικές χώρες.

Ένα χρόνο αργότερα τον Ιούνιο του 1950, ως μέλος πλέον της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, επιστρέφει στην Ελλάδα, με εντολή να ανασυγκροτήσει και να οργανώσει τους μηχανισμούς του ΚΚΕ στην Αθήνα, το οποίο βάση νόμου θεωρείται παράνομο, προδοτικό και ξενοκίνητο κόμμα, που δρα ενάντια στην εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας.

Το Δεκέμβρη του 1950 συλλαμβάνεται, μαζί με 93 συντρόφους του, και μετά από εννιά μήνες βασανιστηρίων, τον Οκτώβρη του 1951, οδηγείται ενώπιον του έκτακτου στρατοδικείου, το οποίο αποτελούσαν οι Ανδρέας Σταυρόπουλος (πρόεδρος), Γ. Παπαδόπουλος (μετέπειτα δικτάτορας), Ν. Κομιάνος, Γ. Κοράκης, και Θ. Κυριακόπουλος. Ο Μπελογιάννης καταδικάζεται σε θάνατο και η εύθραυστη μετεμφυλιακή ισορροπία της ελληνικής κοινωνίας κινδυνεύει.

«Τα δικαστήριά σας είναι δικαστήρια σκοπιμότητας. Γι’ αυτό δε ζητώ την επιείκειά σας. Αντικρίζω την καταδικαστική σας απόφαση με περηφάνια και ηρεμία. Με το κεφάλι ψηλά θα σταθώ μπροστά στο εκτελεστικό σας απόσπασμα. Αλλά είμαι σίγουρος πως θα ‘ρθει η μέρα, που οι ίδιοι δικαστές που τώρα με δικάζουν, θα ζητήσουν χάρη απ’ τον ελληνικό λαό. Δεν έχω άλλο τίποτε να πω», θα δηλώσει ο Μπελογιάννης κλείνοντας την απολογία του.

Η διεθνής κατακραυγή αναγκάζει τον τότε πρωθυπουργό Νικόλαο Πλαστήρα, να ανακοινώσει την άρση της απόφασης. Ωστόσο αποφασίζεται ότι ο Μπελογιάννης και μερικοί ακόμη σύντροφοί του, θα δικαστούν και πάλι με την κατηγορία της κατασκοπείας, η οποία θα ενισχυθεί όταν οι αρχές θα ανακοινώσουν στις 14 Νοεμβρίου 1951, ότι βρήκαν παράνομους ασύρματους σε χώρους κομμουνιστών σε Καλλιθέα και Γλυφάδα.

Στις 15 Φεβρουαρίου 1952, ξεκινάει το δεύτερο μέρος της πολύκροτης δίκης, η οποία έσπασε τα σύνορα της Ελλάδας και κέντρισε το ενδιαφέρον της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης. Ο Μπελογιάννης ενώπιον του Διαρκούς Στρατοδικείου Αθηνών, αντικρούει όλες τις κατηγορίες περί κατασκοπείας και δηλώνει: «Εμείς αγαπάμε την Ελλάδα και το λαό της περισσότερο από εκείνους που μας κατηγορούν. Το αποδείξαμε τότε που η λευτεριά, η ανεξαρτησία και η εδαφική ακεραιότητα βρίσκονταν σε κίνδυνο. Παλεύουμε για να ξημερώσουν και για την πατρίδα μας καλύτερες μέρες, χωρίς πείνα και πόλεμο. Κι αν χρειαστεί θυσιάζουμε γι’ αυτό και τη ζωή μας».

Την 1η Μαρτίου, ο Νίκος Μπελογιάννης, κρατώντας ένα γαρύφαλλο όπως κάθε μέρα κατά τη διάρκεια της δίκης, ακούει τον πρόεδρο του στρατοδικείου να ανακοινώνει ότι μαζί με επτά συντρόφους του (Δημήτρης Μπάτσης, Ηλίας Αργυριάδης, Νίκος Καλούμενος, Τάκης Λαζαρίδης, Χαρίλαος Τουλιάτος, Μιλτιάδης Μπισμπιάνος και Έλλη Ιωαννίδου) καταδικάζεται σε θάνατο.

Λίγες ημέρες αργότερα, έρχεται στο φως της δημοσιότητας ένα γράμμα από το ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ, Νίκο Πλουμπίδη, με το οποίο αναλαμβάνει κάθε ευθύνη για την οργάνωση του ΚΚΕ στην Ελλάδα και υπόσχεται να παραδοθεί στις αρχές με αντάλλαγμα να μην εκτελεστεί ο Νίκος Μπελογιάννης. Η γνησιότητα του γράμματος του Πλουμπίδη αμφισβητείται από το ΚΚΕ, όχι όμως και από το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο ωστόσο αρνείται να διαπραγματευτεί με τον καταζητούμενο Νίκο Πλουμπίδη.

Όλες οι προσπάθειες και οι διεθνείς πιέσεις για απόδοση χάριτος στον Μπελογιάννη απέβησαν άκαρπες. Έτσι στις 30 Μαρτίου ο βασιλικός επίτροπος συνταγματάρχης Αθανασούλας ανακοινώνει στους Μπελογιάννη, Καλούμενο, Αργυριάδη και Μπάτση ότι η αίτηση χάριτος απορρίφθηκε και στις 4:12 π.μ., ο Νίκος Μπελογιάννης εκτελείται μαζί με τους συντρόφους του στο Γουδί.

Η Αφίσα της Ημέρας


Το “Νηπιαγωγείο των μεγάλων” στο Βαθύ Σάμου


Από κάποιες άλλες εποχές της Σάμου, σε πιο ανθρώπινους καιρούς, η σημερινή φωτογραφία της ημέρας.Τραβηγμένη κάπου στη δεκαετία του ’60 σε ένα κρασοπωλείο του Βαθιού που οι θαμώνες του το ονόμαζαν, χαριτολογώντας, «Νηπιαγωγείο».

Κρασί χύμα για το σπίτι, ρετσίνα και "Φωκιανός" της ΕΟΣΣ αλλά και για τις παρέες που μοιράζονταν λίγο μεζέ ρεφενέ και κουβεντούλα για τα νέα και τα κουτσομπολιά της πόλης και του νησιού. 

Το «Νηπιαγωγείο» ήταν ένα ημιυπόγειο, απέναντι από την έξοδο του λιμανιού που σήμερα στεγάζει τις ενοικιάσεις οχημάτων «Πήγασος». Την φωτογραφία μας έστειλε από το αρχείο του ο κ. Δημήτρης Βουρλιώτης του Ανδρέα και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό το πισωγύρισμα στο χρόνο.

Τουρκία: 1 εκατομμύριο αυξήθηκε ο πληθυσμός σε 1 χρόνο!


Σε 76.667.864 άτομα ανέρχεται πλέον ο πληθυσμός της Τουρκίας σύμφωνα με την Έκθεση της τουρκικής Στατιστικής Υπηρεσίας (TurkStat), που δημοσιεύτηκε σήμερα, βάσει των στοιχείων που προέκυψαν από την απογραφή του πληθυσμού, που πραγματοποιήθηκε στο τέλος του 2013.

Δεδομένου, ότι το 2012, ο πληθυσμός της χώρας είχε υπολογιστεί σε 75.627.384 άτομα, βλέπουμε να καταγράφεται στη διάρκεια ενός έτους αύξηση του συνολικού πληθυσμού κατά 1.040.480 άτομα (σε απόλυτο αριθμό), γράφει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Today’s Zaman με τίτλο «Turkey sees population growth, statistics reveal».

Η Κωνσταντινούπολη παραμένει η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Τουρκίας με πληθυσμό 14.160.467 άτομα, ενώ ο πληθυσμός στην πρωτεύουσα Άγκυρα υπολογίζεται σε 4.064.074 άτομα.

Οι άντρες αποτελούν την πλειοψηφία του πληθυσμού αγγίζοντας το 50.2% – ήτοι 38.473.360 άτομα.

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΜΟΥ: Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το Ακτοπλοϊκό


Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο ένα σχεδιάγραμμα δυναμικών κινητοποιήσεων για την τραγική κατάσταση που βιώνουμε με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού μας.

Περιμένουμε από τους κατοίκους της Σάμου να δώσουν βροντερό παρόν στην συνεδριάση του Δημοτικού Συμβουλίου της 31/1/2014, προκειμένου να παρθεί η απόφαση για δυναμικές, επιτέλους, κινητοποιήσεις.

Σας κοινοποιούμε την επιστολή που μόλις αποστείλαμε στους κ.κ. Δήμαρχο και Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου: 


Κύριε Δήμαρχε,

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

Είναι πλέον σαφές ότι οι μνημονιακές πολιτικές που ακολουθεί η δικομματική συγκυβέρνηση οδηγούν τον τόπο στην καταστροφή.

Είναι πλέον σχεδόν γραφικό να αναφερόμαστε στο πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Νησιού μας, αλλά και της σύνδεσης του με τα άλλα Νησιά της Περιφερειακής μας ενότητας.

Είναι ακόμα πολύ κωμικοτραγικό ως κίνηση για αυτή την κατάσταση να συναντιόμαστε με κυβερνητικούς υπεύθυνους για να ακούμε από τα χείλη τους περίπου το ίδιο που είχαμε ακούσει πριν 3 σχεδόν χρόνια όταν άρχιζε να «ξηλώνεται» το γνώριμο μας για πολλά χρόνια πλαίσιο ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών Σάμου- Ικαρίας- Φούρνων: «Ή με αυτόν τον τρόπο ή κολυμπώντας»!

Γνωρίζουμε τις μηνυτήριες αναφορές που καταθέσατε εναντίον ακτοπλοϊκής εταιρείας, αλλά αυτό δεν φτάνει.

Θεωρούμε και προτείνουμε ότι ήρθε ο καιρός να γίνουν συντονισμένες και δυναμικές κινητοποιήσεις που θα κάνουν το πρόβλημα μας πρόβλημα πραγματικό των Κυβερνώντων.

Να γίνουν σαφείς και πιεστικές προς όλους τους υπαίτιους αυτής της υποβάθμισης των Νησιών μας οι παρακάτω διεκδικήσεις:

1. Καθημερινη ακτοπλοϊκή σύνδεση από και προς Πειραιά

2. Αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής επικοινωνίας με τη Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα νησιά του Βορείου Αιγαίου

3. Καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Ικαρία και τους Φούρνους.

Προτείνουμε λοιπόν πιο συγκεκριμένα:

Να οργανωθεί σε συνεργασία με τους Δήμους Ικαρίας και Φούρνων μεγάλη καθιστική διαμαρτυρία στην Αθήνα και τον Πειραιά με στόχο αντιπροσωπεία των Δήμων μας να συναντηθεί όχι μόνο με τον Υπουργό Ναυτιλίας, αλλά και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και να του θέσουμε το Πρόβλημα. Για την προετοιμασία αυτής της συγκέντρωσης θα μπορούσαμε να ζητήσουμε την βοήθεια της «Αδελφότητας Σαμίων στην Αθήνα» καθώς και των συλλόγων αποδήμων Σαμιωτών από κάθε χωριό και πόλη του νησιού (π.χ. Καλλιθιωτών, Πυθαγοριωτών, Μαραθοκαμπιτών, Σπαθαριωτών, Μυτιληνιών, Καρλοβασιτών κλπ) . Η συγκέντρωση ενδεικτικά θα μπορούσε να είναι έξω από τη Βουλή και μετά στο Λιμάνι του Πειραιά την ώρα αναχώρησης των Πλοίων.

Ταυτόχρονα θα μπορούσε να οργανωθεί Πανσαμιακή Κινητοποίηση, όπου αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου μας θα ξεκινούσε από το Βαθύ, θα περνούσε από κάθε Μεγάλο Χωριό του Νησιού ζητώντας από κάθε κάτοικο να συμμετάσχει και θα κατέληγε στο Λιμάνι του Καρλοβάσου ή του Βαθιού, όπου θα μπορούσαμε Πάνδημα να υποδεχτούμε το Πλοίο με μαύρες σημαίες. Εννοείται ότι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όλες οι υπηρεσίες που υπάγονται στον Δήμο θα ήταν κλειστές (το ίδιο θα μπορούσαμε να ζητήσουμε και από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη), τα μαγαζιά και όποιος άλλος χώρος θα μπορούσε επίσης να είναι κλειστός με ευθύνη των εργοδοτών και όπου δεν είναι εφικτό με στάσεις εργασίας των Εργαζομένων και όλοι να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Αυτά τα προτείνουμε σαν πρώτο άμεσο βήμα και αν δεν δούμε κάποια κίνηση, όπως π.χ. την προσωπική δέσμευση του ίδιου του Πρωθυπουργού να λύσει το θέμα για εθνικούς πρώτα από όλα λόγους, μπορούμε άμεσα να επανέλθουμε και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο να προβεί σε ακόμα πιο κινηματικές ενέργειες όπως την μόνιμη κατάληψη της Εφορείας και οποιουδήποτε άλλου χώρου σηματοδοτεί την σύνδεση με την «Ελλάδα», η οποία σήμερα δεν είναι πραγματικότητα.

Μη φοβηθείτε να μας πουν ακραίους, ακραία μας συμπεριφέρονται. 

Κατόπιν όλων αυτών παρακαλούμε να ενταχθεί η πρόταση μας στη συζήτηση του πρώτου θέματος της Ημερησίας Διάταξης της 31-1-14, όπου και θα θέσουμε στο σώμα αυτές τις προτάσεις.

Έτσι είμαστε στην κοιλιά της μητέρας μας. (σπάνιες φωτογραφίες)


Η φωτογραφία που θα δείτε είναι εξαιρετικά σπάνια. Τραβήχτηκε αμέσως μετά τη γέννηση με καισαρική τομή και το σημαντικό είναι ότι ο αμνιακός σάκος παραμένει άθικτος. Έτσι είμαστε μέσα στην κοιλιά της μητέρας μας όλοι..

Την φωτογραφία την τράβηξε ο Έλληνας μαιευτήρας Άρης Τσιγκρής, ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά από την γέννηση ενός υγιέστατου μωρού.

Την ανάρτησε στο Facebook και μάλιστα εξηγεί χαρακτηριστικά ότι επειδή το μωρό βρίσκεται ακόμη στο σάκο, δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι έχει βγει στον έξω κόσμο, ότι γεννήθηκε, αλλά νομίζει ότι είναι ακόμη στην κοιλιά της μανούλας του.

Γράφει χαρακτηριστικά ο μαιευτήρας: “Μια σπάνια εικόνα…εξαιρετικά σπάνια θα έλεγα….γέννηση μετά από καισαρική,με άθικτο τον σάκο,το μωράκι ακόμα δεν έχει καταλάβει ότι γεννήθηκε…..είναι σαν να βρίσκεται ακόμα μέσα στη μήτρα,είναι γνωστή σαν ”πέπλο γέννησης”και είναι συνηθέστερη αλλά εξίσου σπάνια στους πρόωρους τοκετούς, η πλήρης έγκλειση του νεογέννητου στον σάκο, δεν αφήνει το μωράκι να πνιγεί στο αμνιακό υγρό, γιατί αρχίζει να αναπνέει αμέσως μετά την αφαίρεση του ”πέπλου”, καθώς ο πλακούντας συνεχίζει να τροφοδοτεί το μωράκι με αίμα, η φύση ξεπερνά τον εαυτό της, αφήνοντας άφωνους ακόμα και τους μαιευτήρες”

Το να συμβεί αυτό είναι μια πιθανότητα στις 15.000. σκεφτείτε το.

iatropedia.gr

Ευκαιρία επένδυσης αλλά και κατοικίας στη Σάμο



Πωλείται κτήμα 17 στρέμματα, στην περιοχή Μερτζίκι, (πλησίον Ποσειδωνίου), με ημιτελή 3όροφη οικοδομή, πληρ στο mail:minouka1@hotmail.com


"ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ"
http://manolis-vasileias.blogspot.gr/

Ο Άρειος Πάγος ή το Mega ενοχλήθηκαν από τις συναντήσεις Τσίπρα με εισαγγελείς και ΣτΕ;

Την διάψευση των πληροφοριών για δήθεν «ενόχληση του Αρείου Πάγου», από τηνεπίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο ΣτΕ και την Εισαγγελία Διαφθοράς, τις οποίες μετέδωσαν το Mega και άλλοι τηλεοπτικοί σταθμοί, ζητά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέσωανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης:


«Με κατάπληξη παρακολουθήσαμε το ρεπορτάζ του Mega και άλλων τηλεοπτικών σταθμών να αναφέρεται σε «ενόχληση του Αρείου Πάγου» για το γεγονός ότι ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, στο πλαίσιο σειράς επαφών του με θεσμικούς παράγοντες της Δικαιοσύνης και την ηγεσία των Ανωτάτων Δικαστηρίων, ζήτησε ενημέρωση από τον Πρόεδρο και τους Αντιπροέδρους του Συμβουλίου της Επικρατείας και από την Εισαγγελέα Διαφθοράς και τους Επίκουρους Εισαγγελείς Διαφθοράς και πραγματοποίησε συνάντηση με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών».

«Επειδή αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι ενοχλείται η ηγεσία του Αρείου Πάγου από την θεσμική λειτουργία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και από την έμφαση που δίνουμε στην ανάγκη θεσμικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, αναμένουμε την επίσημη διάψευση της μεταδοθείσης «πληροφορίας», καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

periodista.gr

Σχετικό μας Δημοσίευμα: εδώ...!

Σάμος: "HOBBIT 2 THE DESOLATION OF SMAUG"


ΤΟ ΣΙΝΕ ΟΛΥΜΠΙΑ ΘΑ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ(ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ) ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ "HOBBIT 2 THE DESOLATION OF SMAUG"ΑΠΟ ΠΕΜΠΤΗ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 21:15 .....ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΡΙΒΕ ΧΩΡΟ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ 2273025011

ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ΨΕΜΜΑΤΑ ΠΟΛΛΑ.....





ΜΟΥΣΙΚΗ/ΣΤΙΧΟΙ: ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, 

Τραγούδι: ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ. 
Από τα "Τραγούδια του Ανδρέα", 1968. --- 
MUSIC/LYRICS: MIKIS THEODORAKIS, 
Singing: ANTONIS KALOGIANNIS, MARIA FARANTOURI.

Με 151 ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο που δρομολογεί το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ






Στην ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο που δρομολογεί το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ. 

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρισκόταν συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων της ΔΕΗ, στην πλατεία Συντάγματος. Η συζήτηση επί των άρθρων θα συνεχιστεί και την Πέμπτη. 

Μετά το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία του ΣΥΡΙΖΑ, υπερψηφίστηκε με 151 ψήφους επί της αρχής το νομοσχέδιο που δρομολογεί την ιδιωτικοποίηση σε ποσοστό 66% του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).

Όπως αναλύθηκε εκτενώς από βουλευτές της αντιπολίτευσης, η πώληση των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, μιας υποδομής στρατηγικής σημασίας και ανεκτίμητης αξίας, υπονομεύει το δημόσιο συμφέρον και πλήττει την εθνική κυριαρχία.

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση κουκουλώνει τις ευθύνες της για τη μνημονιακή τραγωδία (VIDEO)

Ο Αλ. Τσίπρας, με αφορμή την επίσκεψη της αντιπροσωπείας της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί και επιδιώκει να χυθεί άπλετο φως στο ντροπιαστικό παρασκήνιο των Μνημονίων καθώς και να τεκμηριωθεί, για ακόμα μία φορά, η απόλυτη χρεοκοπία της μνημονιακής πολιτικής.


Left

Η Αφίσα της Ημέρας


Επίσκεψη αντιΠεριφερειάρχη Σάμου στον οικισμό της Αγίας Παρασκευής


Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου συνοδευόμενος από στελέχη της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Σάμου επισκέφθηκε χθες τον οικισμό της Αγίας Παρασκευής, όπου σε συνάντηση με κατοίκους και μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου, οι παριστάμενοι ενημερώθηκαν για την εξέλιξη της μελέτης του έργου του αλιευτικού καταφυγίου, ύστερα από την εκπόνηση και τα αποτελέσματα της γεωτεχνικής έρευνας στη λινενολεκάνη του λιμενίσκου. 

Το έργο ανακατασκευής του αλιευτικού και αφού επικαιροποιηθούν οι περιβαλλοντικοί όροι με τα νέα δεδομένα, θα είναι ώριμο για ένταξή του στο επόμενο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι, στο πλαίσιο του έργου της συντήρησης του οδικού δικτύου, θα γίνουν εργασίες αποκατάστασης σε τμήματα του ασφαλτοτάπητα του δρόμου Κότσικας – Νησί.

    Η ΝΕΛ ζητά από το ΣΑΣ δρομολόγια για το "Θεόφιλος"


    Με αίτημά της προς το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, η ΝΕΛ ζητά τη δρομολόγηση του πλοίου «Θεόφιλος» στη γραμμή των νησιών μας στο χρονικό διάστημα 3 έως 13 Φεβρουαρίου.

    Προφανώς το αίτημα έχει να κάνει με το ότι το πλοίο EuropeanExpress της εταιρείας δεν θα είναι έτοιμο για δρομολόγηση όπως είχαν αρχικά αφήσει να εννοηθεί, στελέχη της ΝΕΛ. Η συνεδρίαση του ΣΑΣ αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου.

    Παρακάτω το σχετικό απόσπασμα από τα θέματα συνεδρίασης του ΣΑΣ στις 5/2/2014

    ΘΕΜΑ 29 Α) ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ Ε/Γ-Ο/Γ “EUROPEAN EXPRESS” ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΙΚΑΡΙΑ – ΣΑΜΟΣ ΑΠΟ 03-02-2014 ΕΩΣ 13-03-2014 ΚΑΙ

    Β) ΕΚΤΑΚΤΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ Ε/Γ-Ο/Γ “ΘΕΟΦΙΛΟΣ” ΣΕ ΛΙΜΕΝΕΣ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΣΥΡΟΥ – ΕΥΔΗΛΟΥ - ΑΓ. ΚΗΡΥΚΟΥ – ΦΟΥΡΝΩΝ – ΚΑΡΛΟΒΑΣΙΟΥ – ΒΑΘΕΩΣ ΑΠΟ 03-02-2014 ΕΩΣ 13-03-2014.

    http://samiakonvima.blogspot.gr/

    Σύσκεψη στη Σάμο για την αστυνόμευση του παραεμπορίου



    Με αφορμή έγγραφο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου, περί αστυνόμευσης του παραεμπορίου στο νησί μας, πραγματοποιήθηκε χθες 28-01-2014, σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη με θέμα την αντιμετώπισή του. 

    Συμμετείχαν, ο Δήμαρχος Σάμου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου, εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Σάμου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Σάμου, αξιωματικός του Λιμεναρχείου Σάμου καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου.

    Διαπιστώθηκε ότι, ενώ πολλοί παραγωγοί πώλησης τοπικών προϊόντων διαθέτουν άδειες πώλησης, δεν έχουν εκδοθεί ή έχουν λήξει άδειες κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, με συνέπεια τον κίνδυνο επιβολής προστίμων, γεγονός που θα συζητηθεί στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τη νόμιμη διακίνηση προϊόντων και την πάταξη του παραεμπορίου. 


    Για την τουριστική και καλοκαιρινή περίοδο αποφασίσθηκε η εντατικοποίηση των ελέγχων από τη Λιμενική αρχή στα αποβιβαζόμενα οχήματα μεταφοράς προϊόντων από πλανόδιους πωλητές και η επιβολή των αντίστοιχων προστίμων, στην περίπτωση έλλειψης των κατάλληλων παραστατικών και παράβασης των αδειών.




      ΣΥΡΙΖΑ και ΕΛΒΟ


      Συζητήθηκε στις 27.1.2014 σε Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης η αίτηση του ελληνικού δημοσίου να τεθεί η ΕΛΒΟ σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης. Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, το Ελληνικό Δημόσιο φέρεται να ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία πρέπει να τεθεί σε εκκαθάριση δεδομένου ότι δεν μπορεί να εξασφαλίσει ιδιωτική ή κρατική χρηματοδότηση και υποστήριξε ότι κανένα από τα επενδυτικά πλάνα που εκπονήθηκαν το τελευταίο διάστημα δεν οδήγησαν σε αναθέσεις έργων και συμβάσεις, ενώ – σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα - στέλεχος της «Αttica Bank», στην οποία απευθύνθηκε το δημόσιο αναζητώντας επενδυτή, φέρεται να κατέθεσε ότι έγιναν επαφές μέσω των επενδυτικών τραπεζών «Morgan Stanley» και «Citi», όπως και με γερμανικές εταιρείες συνεργαζόμενες με την ΕΛΒΟ.


      Σε συνέχεια των ανωτέρω, αιτούμεθα την κατάθεση του συνόλου των παρακάτω αναλυτικά αναφερόμενων στοιχείων και εγγράφων :

      1. Την αίτηση που υπέβαλε το Ελληνικό Δημόσιο ενώπιον του Εφετείου Θεσσαλονίκης για την θέση της ΕΛΒΟ ΑΒΕ σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, καθώς και το σύνολο των εγγράφων που προσκόμισε και επικαλέστηκε το Ελληνικό Δημόσιο κατά την συζήτηση της παραπάνω αίτησης.

      2. Τις συμβάσεις παροχής υπηρεσιών κατάρτισης ειδικής Έκθεσης Αξιολόγησης Οικονομικής Θέσης που καταρτίστηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο μετά το 2009, καθώς και τις Εκθέσεις Αξιολόγησης Οικονομικής Θέσης της ΕΛΒΟ ΑΒΕ, που συντάχθηκαν μετά το 2009.

      3. Τις συμβάσεις χρηματο-οικονομικού και νομικού ελέγχου της ΕΛΒΟ ΑΒΕ (due diligence), που καταρτίστηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο μετά το 2009, καθώς και τις εκθέσεις χρηματο-οικονομικού και νομικού ελέγχου της ΕΛΒΟ ΑΒΕ, που συντάχθηκαν μετά το 2009.

      4. Πορίσματα διαχειριστικού ελέγχου της ΕΛΒΟ ΑΒΕ, που συντάχθηκαν μετά το 2009.

      5. Τις συμβάσεις που κατήρτισε το Ελληνικό Δημόσιο με τις εταιρείες που ορίστηκαν από την Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων ως νομικοί και χρηματο-οικονομικοί σύμβουλοι μετά το 2009, καθώς και όλες τις εκθέσεις και μελέτες που οι παραπάνω σύμβουλοι παρέδωσαν στο Ελληνικό Δημόσιο μετά το 2009.

      6. Τα επενδυτικά πλάνα, που εκπονήθηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο μετά το 2009.

      7. Την εντολή του Ελληνικού Δημοσίου προς την Attica Bank για την αναζήτηση επενδυτή, καθώς και τα στελέχη της συγκεκριμένης τράπεζας που ανέλαβαν αυτή την αναζήτηση.

      8. Τα έγγραφα, που αποδεικνύουν ποιες επαφές έκανε η Attica Bank με τις τράπεζες Morgan Stanley και Citi, τους λόγους για τους οποίους απευθύνθηκε στις συγκεκριμένες τράπεζες και τις απαντήσεις των συγκεκριμένων τραπεζών

      9. Τα έγγραφα, που αποδεικνύουν με ποιες γερμανικές εταιρείες συνεργαζόμενες με την ΕΛΒΟ ΑΒΕ έκανε επαφές η Attica Bank ή το Ελληνικό Δημόσιο, τους λόγους για τους οποίους απευθύνθηκε στις συγκεκριμένες εταιρείες, εάν οι επαφές έγιναν απευθείας με τις γερμανικές εταιρείες ή με την παρέμβαση μεσαζόντων, καθώς και τις απαντήσεις των γερμανικών εταιρειών.

      ΟΙ ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

      Θοδωρής Δρίτσας
      Γιάννης Αμανατίδης
      Λίτσα Αμμανατίδου - Πασχαλίδου
      Γιώργος Βαρεμένος
      Ιωάννα Γαϊτάνη
      Αγνή Καλογερή
      Τάσος Κουράκης
      Δέσποινα Χαραλαμπίδου
      Βασίλης Χατζηλάμπρου


      Σχετικό Δημοσίευμά μας: ΕΔΩ...!

      Σάμος: Πως θα προμηθευτούν οι Αλιείς συσκευές ERS ?


      Το Τμήμα Αλιείας της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου και Ικαρίας ενημερώνει τους αλιείς, πλοιοκτήτες αλιευτικών σκαφών ολικού μήκους 12 μέτρων και άνω ή μικρότερα των 12 μέτρων, εφόσον διαθέτουν άδεια αλίευσης για την αλιεία μεγάλων πελαγικών ψαριών, ότι έχουν, σύμφωνα με σχετικές εγκυκλίους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υποχρέωση προμήθειας και θέσης σε παραγωγική λειτουργία συσκευών ERS


      Η δαπάνη για την προμήθεια και θέση σε παραγωγική λειτουργία των συσκευών ERS καλύπτεται σε ποσοστό 100% από εθνική και κοινοτική συμμετοχή και είναι επιλέξιμη μέχρι το ποσό των 2.600 ευρώ/σκάφος, μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, ο οποίος δεν είναι επιλέξιμος και βαρύνει τον πλοιοκτήτη.

      Η εν λόγω δαπάνη θα καταβληθεί στον πλοιοκτήτη του αλιευτικού σκάφους μετά την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών και την ολοκλήρωση των διαδικασιών ελέγχου και πιστοποίησης της συμβατότητας της συσκευής με το Ολοκληρωμένο Σύστημα Παρακολούθησης και Καταγραφής Αλιευτικών δραστηριοτήτων (ΟΣΠΑ)

      Οι συσκευές ERS πρέπει να πληρούν τις ελάχιστες τεχνικές προδιαγραφές που περιλαμβάνονται στο Παράρτημα Ι των σχετικών ΚΥΑ.

      Η προμήθεια των συσκευών περιλαμβάνει και τον όρο «θέση σε παραγωγική λειτουργία» που σημαίνει ότι υπάρχει σταθερή σύνδεση ρευματοδότησης της συσκευής στο αλιευτικό σκάφος και εξασφαλίζεται η πλήρης λειτουργικότητα που απαιτείται από την εφαρμογή ΟΣΠΑ

      Οι πλοιοκτήτες των υπόχρεων αλιευτικών σκαφών, θα λάβουν σχετική ενημερωτική επιστολή με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλλουν στην υπηρεσία Αλιείας της Περιφερειακής Ενότητας, το αργότερο μέχρι την 22-4-2014, προκειμένου να διαβιβαστούν στη Γεν. Δ/νση Αλιείας/ Διεύθυνση Αλ/κών Εφαρμογών και ΕΑΠ για έλεγχο, ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης της συσκευής και έκδοση της Απόφασης χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης.

      Περισσότερες διευκρινήσεις δίνονται από την υπηρεσία στο τηλ. 22730 87360)

      Πολύτεκνοι και Τρίτεκνοι Σάμου, μαζί στον Αγώνα


      Ο "ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ" έλαβε το δελτίο τύπου που εξέδωσαν οι Πολύτεκνοι Σάμου, και που σε αυτό απεικονίζεται η διάθεση αλλά και η απόφασή τους να πορευθούν μαζί με τους Τρίτεκνους, στο δρόμο του αγώνα για τα δίκαια αιτήματα του χώρου τους. 

      Πάντα θεωρούσαμε ότι ο "παράγοντας άνθρωπος" κάνει τη διαφορά υπηρετώντας τους θεσμούς. Βλέπουμε λοιπόν ότι με αυτούς τους ανθρώπους δικαιωνόμαστε και πάλι, αφού από την ώρα που εκλέχτηκαν, συνεχώς παλεύουν και αγωνίζονται δυναμικά.



      Εμείς λοιπόν συγχαίρουμε στο πρόσωπο του Προέδρου τους κ Απόστολου Τσιώλη, ολόκληρο το Διοικητικό Συμβούλιο των Πολύτεκνων για τη μεγάλη και εντυπωσιακή έως σήμερα δράση τους. 

      Ευχόμαστε στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο των τρίτεκνων, καλή δύναμη και μεγάλες επιτυχίες στον αγώνα τους. Πάντα μαζί και ενωμένοι για τα καλύτερα αποτελέσματα των κοινών σας αγώνων


      Ας διαβάσουμε πιο κάτω την ανακοίνωσή τους:

      Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας συγχαίρει το νεοεκλεγέν Δ.Σ. του Συλλόγου Τριτέκνων Σάμου – Ικαρίας & Φούρνων που μετά τις εκλογές της 26 Ιαν 2014 συγκροτήθηκε την 27 Ιαν 2014 σε σώμα όπως παρακάτω:

      α. Πρόεδρος: Χατζηδημητρίου Εμμανουήλ

      β. Αντιπρόεδρος: Κοντοριάνου Κωνσταντίνα

      γ. Γραμματέας: Τσερκεζίδου Βασιλική

      δ. Ταμίας: Μάρκου Εμμανουήλ

      ε. Μέλος: Θεοδοσιάδης Θεόφιλος

      2. Μετά την ανωτέρω συγκρότηση πραγματοποιήθηκε κοινό συμβούλιο με το Δ.Σ. του Συλλόγου μας όπου και αποφασίστηκε μεταξύ άλλων ο κοινός αγώνας για την προστασία των ακριτικών μας οικογενειών.

      3. Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας πιστό στις αποφάσεις του θα είναι δίπλα σε κάθε ακριτική οικογένεια των νησιών μας και θα διεξάγει αγώνα μέχρι της τελευταίας ρανίδας του αίματός του αυτή τη φορά συνεπικουρούμενο και από τις πράγματι πολύπαθες τρίτεκνες οικογένειες τις οποίες θεωρούμε ισάξιες και μια ανάσα από εμάς.


      ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ

      Α.Τσίπρας: Διαρκής παραβίαση του Συντάγματος κατ' εντολή τρόικας (VIDEO)


      Σάμος: Σύλληψη στον Μαραθόκαμπο




      Σήμερα (28-01-2014) το πρωί, συνελήφθη στο Μαραθόκαμπο της Σάμου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μαραθοκάμπου, ένας 39χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.

      Ειδικότερα, σε βάρος του έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο, που ανέρχονται σε συνολικό ύψος 142.258,73 ευρώ.

      Λέκκας: «Λύσαμε τον γρίφο του σεισμού της Κεφαλονιάς»


      «Λύσαμε τον γρίφο του σεισμού της Κεφαλονιάς» τονίζει, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο καθηγητής Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος βρίσκεται στο νησί και παρακολουθεί από κοντά τη σεισμική ακολουθία, μετά τον ισχυρό σεισμό της περασμένης Κυριακής.

      «Ξέρουμε ακριβώς που είναι το σεισμικό ρήγμα, ξέρουμε πως είναι η σεισμική διαδικασία και θεωρώ ότι από εδώ και πέρα όλα θα πάνε καλά» σημείωσε ο κ.Λέκκας και πρόσθεσε ότι «με σεισμό της τάξης των 6 βαθμών δεν υπάρχει ενδεχόμενο μετάθεση της σεισμικής δραστηριότητας και ενεργοποίησης άλλων ρηγμάτων». Ο καθηγητής Γεωλογίας σημειώνει μάλιστα ότι «θα ήταν καλό να υπήρχε ένας σεισμός έως 5,4 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά έτσι ώστε να αποσβεστεί σιγά σιγά η σεισμική διέγερση».

      Ερωτηθείς για την εκτίμησή του ότι δεν θα ξεπεράσουν οι μετασεισμικές δονήσεις τα 5,4 Ρίχτερ, ο κ. Λέκκας τόνισε χαρακτηριστικά: «Αυτό εξάγεται από την εμπειρία που έχουμε από σεισμούς και μετασεισμούς από όλον τον κόσμο. Κάπου εκεί θα πρέπει να είναι ο κύριος μετασεισμός. Βέβαια δεν ακολουθείται αυτό σε όλες τις περιπτώσεις, αλλά σε ένα ποσοστό της τάξεως του 90% έχουμε μια τέτοια διαδικασία. Θα ήταν καλό να υπήρχε ένας τέτοιος σεισμός έτσι ώστε να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία ώστε να αποσβεστεί σιγά σιγά η σεισμική διέγερση».

      Κύριε καθηγητά, απότομα ξυπνήσατε τα ξημερώματα στην Κεφαλονιά, καθώς κατεγράφη και νέα ισχυρή μετασεισμική δόνηση στις 5.12 το πρωί μεγέθους 4,6 βαθμών. Στη συνέχεια βέβαια υπήρξαν και άλλοι ισχυροί μετασεισμοί. Είναι φυσιολογικό αυτό;

      Ναι, πραγματικά, δύο φορές νωρίς το πρωί και μία γύρω στις 09.15, εκδηλώθηκαν τρεις αρκετά μεγάλες σεισμικές δονήσεις της τάξεως των 4,6 -4,3 και 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ειδικά οι δύο πρώτες δονήσεις στις 05.12 και στις 07.00 ήταν ιδιαίτερα αισθητές με αποτέλεσμα να ξυπνήσουν κάπως απότομα τον κόσμο. Γιατί τη νύχτα που πέρασε είχε μια σχετική ησυχία, σε αντίθεση με προχθές που σχεδόν κάθε λεπτό είχαμε και έναν σεισμό.

      Μας είπατε χθες ότι είναι ενθαρρυντικό φαινόμενο οι συνεχείς, μικρές σχετικά, δονήσεις καθώς εκτονώνεται η σεισμική ενέργεια. Διατυπώσατε μάλιστα την εκτίμηση ότι δεν θα ξεπεράσουν οι δονήσεις τα 5,4 Ρίχτερ. Πως το συμπεραίνετε αυτό;

      Αυτό εξάγεται από την εμπειρία που έχουμε από σεισμούς και μετασεισμούς από όλον τον κόσμο. Κάπου εκεί θα πρέπει να είναι ο κύριος μετασεισμός. Βέβαια δεν ακολουθείται αυτό σε όλες τις περιπτώσεις, αλλά σε ένα ποσοστό της τάξεως του 90% έχουμε μια τέτοια διαδικασία. Θα ήταν καλό να υπήρχε ένας τέτοιος σεισμός έτσι ώστε να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία ώστε να αποσβεστεί σιγά σιγά η σεισμική διέγερση.

      Υπάρχει ενδεχόμενο ενεργοποίησης άλλων γειτονικών ρηγμάτων;

      Με σεισμό της τάξης των 6 βαθμών δεν υπάρχει ενδεχόμενο μετάθεση της σεισμικής δραστηριότητας και ενεργοποίησης άλλων ρηγμάτων. Θα πρέπει να έχουμε έναν σεισμό της τάξης των 7 βαθμών για να συμβεί μια τέτοια διαδικασία, να υπάρξει δηλαδή μετάθεση της σεισμικής δραστηριότητας σε παρακείμενα ή γειτονικά ρήγματα.

      Ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Παπαδόπουλος, είπε οτι αύριο Τετάρτη θα είναι σε θέση οι επιστήμονες να πουν αν ο σεισμός των 5,8 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά ήταν ο κύριος; Ποια είναι η γνώμη σας;

      Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω κάτι τέτοιο. Εκείνο που ξέρω είναι ότι αυτή τη στιγμή λύσαμε τον γρίφο του σεισμού, ξέρουμε ακριβώς που είναι το σεισμικό ρήγμα, ξέρουμε πως είναι η σεισμική διαδικασία και θεωρώ ότι από εδώ και πέρα όλα θα πάνε καλά.

      Η Κόκκινη Αγνή στην κόκκινη Ικαρία

      Η βουλευτής Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ Αγνή Καλογερή επισκέφθηκε την Ικαρία από τις 24 έως 27 Ιανουαρίου 2014.

      Την Παρασκευή 24/01/2014 μαζί με αντιπροσωπεία της οργάνωσης επισκέφθηκε το χώρο του γηροκομείου όπου συζήτησε με τους εργαζόμενους εθελοντές και την κ. Μ. Μπινίκου μέλος της επιτροπής στήριξης του γηροκομείου για το μέλλον του ιδρύματος.

      Ήταν κοινή η διαπίστωση ότι το ίδρυμα αυτό μπορεί αλλά και πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί αφού είναι η μοναδική προνοιακή δομή τέτοιου τύπου στο νησί της Ικαρίας, έχει κατασκευασθεί και συνεχίζει να στηρίζεται από την προσφορά και την εθελοντική εργασία των κατοίκων και χρειάζεται τώρα πια τη στήριξη των φορέων της Τ.Α. αλλά και του κράτους για να συνεχίσει να παρέχει το πολύτιμο έργο του. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης σε αυτό τον αγώνα.

      Την ίδια μέρα συναντήθηκε με μέλη της οργάνωσης του Αγίου Κηρύκου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και έγινε συζήτηση και ενημέρωση για τις εξελίξεις στα τρέχοντα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας αλλά και τις πρωτοβουλίες της οργάνωσης.

      Το Σάββατο 25/01/2014 συναντήθηκε μαζί με αντιπροσωπεία της οργάνωσης με το προεδρείο του Συλλόγου Κτηνοτρόφων. Εκεί έγινε συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις στα θέματα της κτηνοτροφίας και της διαχείρισης των βοσκοτόπων. Αφού έγινε, ανταλλαγή απόψεων συμφωνήθηκε να υπάρξουν πιο συγχρονισμένες πρωτοβουλίες κυρίως σε ότι αφορά την κατασκευή και λειτουργία σφαγείου στο νησί της Ικαρίας.


      Η βουλευτής δήλωσε ότι η κτηνοτροφία είναι βασικό κομμάτι της τοπικής οικονομίας και οφείλει να στηριχθεί αλλά για να έχει μέλλον θα πρέπει να παρθούν μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος και για την καλύτερη οργάνωσή της.

      Την Κυριακή 26/01/2014 συναντήθηκε με μέλη της οργάνωσης αλλά και πολίτες στον Εύδηλο.

      Έγινε μια ευρεία συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για τα καυτά τοπικά προβλήματα. Μεγάλη ήταν η αγωνία για τις εξελίξεις και το μέλλον της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού με τον Ελλαδικό κορμό που σε συνδυασμό με την αποχώρηση υπηρεσιών όπως η Δ.Ο.Υ. παλιότερα και το Ι.Κ.Α. τώρα συνθέτουν μια εικόνα απομόνωσης και εγκατάλειψης.

      Η βουλευτής δήλωσε ότι όσο η κυβέρνηση και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου αφήνει ασύδοτο το εφοπλιστικό κεφάλαιο, όσο η ανάγκη επικοινωνίας των νησιών θυσιάζεται στο βωμό του κέρδους και στον ανταγωνισμό των εταιρειών οι Ικαριώτες δεν μπορούν να αισθάνονται ισότιμοι πολίτες.

      Την Δευτέρα 27/01/2014 συναντήθηκε με τον Δήμαρχο, τον προϊστάμενο του Λιμενικού Σταθμού Αγίου Κηρύκου και τον προϊστάμενο του Α.Τ. Αγίου Κηρύκου.

      Έγινε μια ευρύτατη συζήτηση για την πορεία των έργων του νησιού αλλά και για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα της στέγασης των μεταναστών που έχει αρχίσει να παρουσιάζεται τον τελευταίο καιρό αφού το Λιμεναρχείο δεν έχει την ανάλογη υποδομή και είναι απαραίτητη η συνδρομή του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας για την εξεύρεση λύσης.

      Τέλος έγινε μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας με τον καινούργιο διοικητή του Νοσοκομείου Ικαρίας.

      Για μια ακόμη φορά διαπιστώθηκε ότι η Ικαρία παραμένει μέχρι σήμερα ξεχασμένη και απομονωμένη και ότι οι μνημονιακές πολιτικές φέρνουν καθημερινά αυτόν τον τόπο πίσω στα χρόνια των «τόπων εξορίας». Κοινή όμως είναι και η διαπίστωση ότι η Ικαρία κατοικείται από έναν ιδιαίτερο λαό που έμαθε όλα αυτά τα χρόνια να συλλογάται λεύτερα, να νοιώθει σύνολο ενεργό, να παλεύει και να ονειρεύεται.

      Ένα μικρό ξεκίνημα για ένα μεγάλο σκοπό!


      Τον προηγούμενο μήνα, το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» ξεκίνησε μία καμπάνια χρηματοδότησης από το κοινό (crowdfunding), που σκοπό είχε την στήριξη τόσο των παράκτιων ψαράδων του μικρού νησιού των Δωδεκανήσων, Λειψούς, όσο και την προστασία των θαλάσσιων θηλαστικών της περιοχής. Είναι γνωστό ότι στις ελληνικές θάλασσες η μικρής κλίμακας παράκτια αλιεία, είναι μία δραστηριότητα θεμελιώδους σημασίας για τις τοπικές κοινωνίες των νησιών καθώς στηρίζει διατροφικά, επαγγελματικά αλλά και κοινωνικά τους κατοίκους των περιοχών αυτών.

      Δυστυχώς όμως, τα τελευταία χρόνια η δραματική μείωση των αποθεμάτων των ψαριών έχει προκαλέσει έναν ακήρυχτο πόλεμοανάμεσα στους παράκτιους αλιείς και στα θαλάσσια θηλαστικά, όπως το ρινοδέλφινο και την απειλούμενη με εξαφάνιση μεσογειακή φώκια. Το πρόβλημα είναι ότι καθώς τα ψάρια λιγοστεύουν για όλους, τα θαλάσσια θηλαστικά συχνά προσπαθούν να «κλέψουν» από τα δίχτυα πιασμένα ψάρια, με αποτέλεσμα και τα δίχτυα, τα οποία αποτελούν πολύτιμα εργαλεία για τους ψαράδες, να καταστρέφονται χωρίς οι αλιείς να δικαιούνται κάποιας αποζημίωσης, αλλά και τα θηλαστικά αυτά να οδηγούνται συχνά στο θάνατο από ασφυξία καθώς παγιδεύονται και δεν μπορούν να αναδυθούν.

      Το Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος πιστεύοντας πολύ στη συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες και προσπαθώντας να δώσει λύση στο πρόβλημα αυτό, ξεκίνησε μια εκστρατεία ώστε να συγκεντρώσει δωρεές, με τις οποίες θα αγοραστούν επιλεκτικά δίχτυα για τους ψαράδες, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην άμβλυνση αυτού του αναπόφευκτου ανταγωνισμού προς όφελος όλων των ενδιαφερόμενων μερών. Μέσω της καμπάνιας αυτής, που έτρεξε για 30 ημέρες, τελικά συγκεντρώθηκε το ποσό των 1280 ευρώ στο σύνολο, από 27 χορηγούς. Με τα χρήματα αυτά θα μπορέσουμε να αγοράσουμε 1600 μέτρα περίπου νέων επιλεκτικών διχτυών, τα οποία θα καλύψουν τις ανάγκες 5 παράκτιων ψαράδων των Λειψών. Με τον τρόπο αυτό, πέρα από το γεγονός ότι στηρίζουμε έμπρακτα τους αλιείς, δημιουργούμε κίνητρα έτσι ώστε να εμπλακούν ουσιαστικά και οι ίδιοι στην προστασία των θαλασσών και των σπάνιων ειδών που ζουν σε αυτές.

      Επίσης, σημείο εξέχουσας σημασίας για το Αρχιπέλαγος στην καμπάνια αυτή, είναι η ανάπτυξη εμπιστοσύνης μέσω της απόλυτης διαφάνειας και της λεπτομερούς ενημέρωσης όλων όσων στηρίζουν αυτή την προσπάθεια. Το γεγονός αυτό το θεωρούμε πολύ σημαντικό, διότι ενώ στο παρελθόν έχουν δοθεί αρκετά ευρωπαϊκά και εθνικά κονδύλια αλλά και ιδιωτικές χορηγίες για την προστασία των θαλάσσιων θηλαστικών, οι ντόπιοι αλιείς οι οποίοι επωμίζονται τελικά το πραγματικό κόστος αυτού του συνεχώς αυξανόμενου ανταγωνισμού, δεν έχουν λάβει ποτέ ούτε 1 ευρώ από τα χρήματα αυτά.

      Τέλος, είναι σημαντικό να τονιστεί ότι για το Αρχιπέλαγος το νησί των Λειψών είναι μόνο το πιλοτικό ξεκίνημα μιας ευρύτερης και πιο συντονισμένης προσπάθειας και στους άμεσους στόχους μας είναι η ανάπτυξη δράσης σε πολλές μικρές αλιευτικές τοπικές κοινωνίες. Για το λόγο αυτό, συνεχίζουμε την προσπάθεια ανεύρεσης επιπλέον πόρων που θα μας επιτρέψουν να στηρίξουμε περισσότερους ψαράδες στους Λειψούς και σε άλλες περιοχές των ελληνικών θαλασσών.

      Η υποστήριξη όλων μας είναι απαραίτητη ώστε να μπορέσουμε να επιτύχουμε τον σκοπό μας αυτό. Σας καλούμε λοιπόν να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια με τη δωρεά σας, η οποία είτε μικρή, είτε μεγάλη, για εμάς είναι πολύτιμη, καθώς μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην εδραίωση βιώσιμων αλιευτικών πρακτικών. Ένα μικρό ποσό από εσάς, έχει την δυνατότητα να επιφέρει μεγάλο αποτέλεσμα καθώς θα ωφελήσει σημαντικά όχι μόνο τα θαλάσσια θηλαστικά και το περιβάλλον, αλλά και τις νησιωτικές και παράκτιες κοινωνίες συνολικά.

      Δωρεά μπορείνα κατατεθεί ηλεκτρονικά: http://archipelago.gr/donategr/ ή μέσω τραπέζης: Alpha Bank, Archipelagos Institute of Marine & Environmental Research of the Aegean Sea, IBAN GR4901407850785002002002828, Swift Code CRBAGRAAXXX, Για περισσότερες πληροφορίες:www.archipelago.gr, info@archipelago.gr