Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Πιστός δούλος της ολιγαρχίας ο Σαμαράς

Του Δημήτρη Μπεκιάρη


“ Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο επικεφαλής της πιο ξενόδουλης, υποτακτικής και εχθρικής προς τον ελληνικό λαό κυβέρνησης που γνώρισε ποτέ αυτός ο τόπος ”

Μπορεί τις προηγούμενες ημέρες στο ελληνικό κοινοβούλιο να διεξήχθη η συζήτηση για το καταστροφικό πολυνομοσχέδιο που έφερε προς ψήφιση η κυβέρνηση, αλλά για μία ακόμη φορά ο υπό προθεσμία πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, έλαμψε δια της απουσίας του, έστω και αν εκπροσωπήθηκε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο Αντώνης Σαμαράς αποτελεί μοναδική περίπτωση πρωθυπουργού στην ελληνική πολιτική ιστορία της χώρας. Εκτός του ότι τα μαυσωλεία της διαπλοκής τον ανέσυραν από το περιθώριο της ιστορίας, στο οποίο βρέθηκε μετά την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη και το αποτυχημένο (μίας χρήσεως) εγχείρημα της Πολιτικής Άνοιξης, για να χρησιμοποιηθεί ως χρυσή εφεδρεία την κατάλληλη στιγμή (δηλαδή για να στηρίξει την κυβέρνηση Παπαδήμου και να την διαδεχτεί ως αναλώσιμος μνημονιακός κυβερνήτης), ο σημερινός πρωθυπουργός είναι ο μοναδικός, τουλάχιστον στην μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας, ο οποίος δείχνει αξιοσημείωτη επιμονή στο να απέχει από τον κοινοβουλευτικό βίο της χώρας, από τις συζητήσεις που διεξάγονται στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Αντικειμενικά, η απουσία του Αντώνη Σαμαρά από τις συζητήσεις στη βουλή εξηγείται: Τι έχει να πει ένας επαγγελματίας εντολοδόχος; Τι έχει να πει ένα πολιτικό πρόσωπο, το οποίο αντιμετωπίστηκε επί δεκαετίες από την εκλογική βάση του κόμματός του, ως αποστάτης και αποδείχθηκε πρόθυμος να υπηρετήσει τα συμφέροντα των δανειστών, σε βάρος εκείνων του λαού και της πατρίδας; Πως μπορεί να σταθεί στη Βουλή των Ελλήνων, ένα πολιτικό απολίθωμα το οποίο περιφρονεί τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και ηγείται μίας κυβέρνησης η οποία ευτελίζει τον κοινοβουλευτικό βίο, επιβάλλοντας διαρκώς κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα και σε πολυνομοσχέδια τα οποία έρχονται προς ψήφιση με την έννοια του κατεπείγοντος.

Τις ημέρες που προηγήθηκαν της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο, ο Αντώνης Σαμαράς πανηγύριζε παρέα με την γραφική, ακροδεξιά και επικίνδυνη κλίκα των αυλικών του για την συμφωνία με την τρόικα, η οποία δήθεν βγάζει τη χώρα από το μνημόνιο και την κρίση. Η πρόταση μομφής σε βάρος του υπουργού Οικονομικών που υπέβαλλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας πάγωσε τα χαμόγελα και την αλαζονική συμπεριφορά του υπαλληλικού προσωπικού των δανειστών που κατοικοεδρεύει στο Μέγαρο Μαξίμου και έχει αναλάβει με τρόπο εργολαβικό την καταστροφή της χώρας και την εξόντωση του ελληνικού λαού.

Ο άφαντος πρωθυπουργός, κρυμμένος πίσω από τις λέξεις του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος έσπευσε να επαναφέρει στην τάξη τον... εκτός γραμμής στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού Δημήτρη Σταμάτη (ο οποίος αποδέχθηκε την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα), παρακολούθησε απο τον δέκτη της τηλεόρασής του την εξέλιξη της συζήτησης στη Βουλή, κατέστησε δηλωτική δια της στάσης του και των οδηγιών που έδωσε στις κοινοβουλευτικές ομάδες της συγκυβέρνησης ότι αρνείται να παράσχει στήριξη στον Γιάννη Στουρνάρα, υπό το φόβο της κοινοβουλευτικής συντριβής, και πραγματοποίησε δήλωση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία κινείται μεταξύ γελοιότητας και γραφικότητας, μέσω της οποίας κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για υπονόμευση της αξιιοπιστίας χώρας.

Η δήλωση του Σαμαρά, η οποία εστίασε στην πρόταση μομφής που υπέβαλλε ο Αλέξης Τσίπρας σε βάρος του υπουργού Οικονομικών, δεν αποτυπώνει παρά την ανακούφιση της ντόπιας ολιγαρχίας, της τραπεζοκρατίας, της χρεοκοπημένης μιντιοκρατίας και τμημάτων της επιχειρηματικής ελίτ της χώρας. για το ενδεχόμενο η κυβέρνηση - μαριονέτα του Σαμαρά, να υποστεί συντριπτική ήττα στη βουλή.

Ο Αντώνης Σαμαράς αντιμετώπισε με δέος, για άλλη μια φορά, το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει εντός της αίθουσας του ελληνικού κοινοβουλίου τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο υπό προθεσμία πρωθυπουργός, ο υποτακτικός της γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ και πιστός εντολοδόχος των δανειστών, περιόρισε για άλλη μια φορά τον ρόλο του σε εκείνον του εκπροσώπου Τύπου της ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας, για τα συμφέροντα των οποίων εργάζεται νυχθημερόν θυματοποιώντας και εξαθλιώνοντας τον ελληνικό λαό.

Όπως είπε στην εκτός πραγματικότητας δήλωσή του ο Αντώνης Σαμαράς, οι σύγχρονοι Τσολάκογλου, έκαναν "ένα τεράστιο βήμα". Πράγματι, ο θλίβερός θίασος της συγκυβέρνησης, που παριστάνει ότι κυβερνά τη χώρα έκανε ένα ακόμη βήμα, με την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου, προς τη διάλυση ολόκληρων επαγγελματικών κλάδων, προς το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, προς την διάσωση της τραπεζοκρατίας σε βάρος του ελληνικού λαού που η κυβέρνηση καταδιώκει κολλώντας του τη ρετσινιά του φοροφυγά, προς την ικανοποίηση των αιτημάτων των ντόπιων ολιγαρχών και των ξένων κέντρων πολιτικής και οικονομικής εξουσίας.

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο επικεφαλής της πιο ξενόδουλης, υποτακτικής, εξαρτημένης από συμφέροντα και εχθρικής προς τον ελληνικό λαό κυβέρνησης που γνώρισε ποτέ αυτός ο τόπος.

Ο ακροδεξιός πρωθυπουργός είναι ο επικεφαλής της επικίνδυνης δοσιλογικής γκρούπας που ολοκλήρώνει μέσω του πολυμοσχεδίου το PSI, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, το φέσωμα του ελληνικού λαού με 50 δισ. ευρώ. Είναι ο επικεφαλής της επικίνδυνης κυβέρνησης που ξεπουλά την δημόσια περιουσία και με την πολιτική που εφαρμόζει υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών αυτού του τόπου. 

Γιατί τα κάνει όλα αυτά, ένας αποτυχημένος πολιτικός, ο οποίος έγινε με το στανιό πρωθυπουργός στην πιο δύσκολη συγκυρία για τον τόπο; Σίγουρα όχι από πατριωτισμό. Άλλωστε τι σχέση έχει με τον πατριωτισμό ένας πρωθυπουργός, ο οποίος διαλύει τη χώρα και εκτελεί τις αποφάσεις των διευθυντηρίων του Βερολίνου, της Φρανκφούρτης και των Βρυξελλών για τον εξανδραποδισμό του ελληνικού λαού; Τι σχέση έχει με τον πατριωτισμό του ακροδεξιό γκρουπούσκουλο που κυβερνά τη χώρα;


Ο Αντώνης Σαμαράς με την πολιτική που υλοποιεί εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα, ντόπια και ξένα.

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο πιστός δούλος της ολιγαρχίας.


www.periodista.gr

Σάμος - Ικαρία: "Ες αύριον τα σπουδαία" για τα πλοία

Αύριο, Πρωταπριλιά, κρίνεται το μέλλον των κινητοποιήσεων της Π.Ν.Ο, που από σήμερα έχει δεμένα τα πλοία στα λιμάνια.

Το θέμα θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, που θα τοποθετηθεί για τη συνέχιση ή μη των 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών που ξεκίνησαν από τις 6 το πρωί.

Σήμερα, πάντως, χωρίς αποτέλεσμα έληξε η συνάντηση της Π.Ν.Ο με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με τις δύο πλευρές να μην αποκλείουν και αύριο νέα συνάντησή τους.

Αντιθέτως, οριστικοποιήθηκε το αυριανό ραντεβού της Π.Ν.Ο με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, που εκπροσωπεί τον κλάδο της ακτοπλοΐας.

Το πρωί τα μέλη της Π.Ν.Ο συγκεντρώθηκαν έξω από το "European Express" της "NEL" στο λιμάνι του Πειραιά και στη συνέχεια έκαναν πορεία προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.


http://my-samos.blogspot.gr/

Καταδικασμένες να αναμετρηθούν με την ανεργία

Θύματα των σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών που εφαρμόζει η δικομματική κυβέρνηση κατ’ εντολή της Τρόικας έπεσαν και οι γυναίκες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών.

Δυστυχώς οι εργαζόμενες γυναίκες-μητέρες, πολλές από αυτές μονογονεϊκών οικογενειών, μετά από 20 και πλέον χρόνια δουλειάς βγαίνουν στο δρόμο.

Καταδικασμένες να αναμετρηθούν με την ανεργία, την πιο ακραία μορφή κοινωνικής απομόνωσης, αφού είναι δύσκολο ως αδύνατο να βρουν κάποια δουλειά στον ιδιωτικό τομέα, όταν οι άνεργοι φτάνουν το ενάμιση εκατομμύριο.

Πώς να μην αισθάνονται οργή και αγανάκτηση όταν η ζωή τους διαλύεται; Θυσιάζονται πεντακόσιες γυναίκες για να αντικατασταθούν από εργολάβους ιδιωτικών συνεργείων που θα εκμεταλλευτούν την αντίστοιχη εργασία με μισθούς πείνας και φυσικά χωρίς δημοσιονομικό όφελος.

Είμαστε υποστηρικτές του δίκαιου αγώνα τους. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τέτοιες πολιτικές που είναι κοινωνικά άδικες, αλλά και αδιέξοδες, να στραγγαλίζουν τα εργασιακά δικαιώματα και να διαλύουν τις ζωές ανθρώπων.

Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα τους. Επιβάλλεται να παλέψουμε με την αδικία διότι αυτή η πάλη είναι και η δύναμή του αγώνα για επιβίωση.

Μαρία Ηλία Κυριακοπούλου
Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου
της «Κοινωνικής Συμφωνίας»

Σάμος: Κυριακή 6 Απρίλη ο εθελοντικός καθαρισμός του βυθού και της παραλίας της Αγίας Παρασκευής - Γαλάζιου

Ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου και ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Νησί, στα πλαίσια του let’s Do it Greece 2014, οργανώνουν τον εθελοντικό καθαρισμό του βυθού και της παραλίας της Αγίας Παρασκευής - Γαλάζιου τη Κυριακή 6 Απριλίου. 

Συμπράττουν οι: Δ.Ο.Π.Π.Ο.Ν.Α.Σ, Δημοτική Κοινότητα Σαμίων, Δήμος Σάμου, Κοινωνία Ενεργών πολιτών Σάμου και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ. Σάμου.

Ας κάνουμε τον βυθό και τις ακτές του «Νησιού» να λάμψουν από καθαριότητα και να γίνουν και φέτος πόλος έλξης κολυμβητών ,παραθεριστών και εκδρομέων. Ας δώσουμε την ευκαιρία πρώτα απ’ όλα στους εαυτούς μας να χαρούμε τα καταγάλανα νερά της περιοχής και τις ιδιαίτερα φυσικού κάλους ακτές. Ας κάνουμε τους ξένους μας να καταλάβουν ότι είμαστε προνομιούχοι παρ’ όλες τις δοκιμασίες μας και ότι προστατεύουμε την φύση της πατρίδας μας . 

Και όταν τελειώσουμε τον καθαρισμό , ας απολαύουμε ένα δεκατιανό συνοδευμένο με ένα ζεστό απολαυστικό καφέ , και νόστιμους μελωμένους λουκουμάδες που προσφέρουν σαν μικρό κέρασμα εκτίμησης ,οι διοργανωτές στην παραλία της Αγ. Παρασκευής.

Τόπος συγκέντρωσης ο προαύλιος χώρος της Αγ. Παρασκευής στις 10 το πρωί της Κυριακής 6 Απριλίου.

Τα γάντια , ένα μπουκάλι νερό, και οι σακούλες θα σας περιμένουν για να αρχίσουμε όλοι μαζί την προσπάθεια. Έτσι θα απολαύσουμε το καλοκαίρι την μοναδική σε γραφικότητα και ομορφιά παραλία , και τα μοναδικά σε καθαρότητα νερά και βυθό της περιοχής.

Οι διοργανωτές σας ευχαριστούν για την προσφορά σας στον εθελοντισμό!


Σάμος: "Η Βία δεν είναι μαγκιά"

Την Τετάρτη 2 Απριλίου 2014 στην αίθουσα του Δήμου Σάμου στις 18:00, θα πραγματοποιηθεί επιμορφωτική διάλεξη με ομάδα στόχο τους γονείς του 1ου Δημοτικού σχολείου της πόλης της Σάμου για το θέμα του Σχολικού Εκφοβισμού.

Ομιλήτρια θα είναι η Προϊσταμένη του ΚΕΔΔΥ Σάμου κυρία Ελένη Μακρή.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση όπου θα δοθεί η δυνατότητα σε κάθε γονέα να διατυπώσει τα ερωτήματά του, τους προβληματισμούς του και τις σκέψεις του.

Στόχος του Σχολείου είναι η βελτίωση της συμπεριφοράς των μαθητών μας με τη συνεργασία των γονέων και η ανάπτυξη διαπροσωπικών σχέσεων ανάμεσα στους μαθητές μας, που θα στηρίζονται στον αλληλοσεβασμό, στην αλληλοεκτίμηση , στην κατανόηση και την αποδοχή.


ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ: ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ!

ΝΑ ΣΥΓΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Γ.Σ ΠΡΟΕΔΡΩΝ
ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ-ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Από τη μια το παραμύθι της εξόδου από την κρίση, της «ανάπτυξης», του “success story” και ένα μακρόσυρτος εκλογικός μπερντές όπου ο λαός «μπορεί να βρει το δίκιο του» (!!)  Από την άλλη η πραγματικότητα: Μια ασταμάτητη καταιγίδα αντιδραστικών μέτρων που μας απογυμνώνει από κάθε δικαίωμα και κατάκτηση μας. Στη «νέα σελίδα» για τη χώρα, που πανηγυρικά ανήγγειλε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου (και) ο εκπαιδευτικός είναι ελαστικά, προσωρινά, απασχολούμενος  των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, σκυφτός στον αξιολογητή, διώκτης των μαθητών του και βέβαια υπό απόλυση!

Ø 670 μόνιμοι εκπαιδευτικοί-από τους «διαθέσιμους»- βεβαιώνει ο πίνακας του ΑΣΕΠ πως δεν βρήκαν θέση παρότι αιτήθηκαν «κινητικότητα», ενώ άγνωστος είναι ο συνολικός αριθμός που θα πάρει το χαρτί της απόλυσης.

Ø Στο πολυνομοσχέδιο, για να μη μένει καμιά αμφιβολία πως άρχισε ο χορός των απολύσεων και τελείωσε η μονιμότητα, βάζουν διάταξη για «αποζημίωση απόλυσης» και εγγραφή στον ΟΑΕΔ για τους μόνιμους δημόσιους υπαλλήλους. Με την ίδια «ευκαιρία» καταργούν και τον ΟΠΑΔ!

Ø Έβαλαν για υλοποίηση ως τις 15/6 τις υποχρεωτικές μεταθέσεις στην περιφέρεια και σε όλη τη χώρα και ταυτόχρονα ανακοίνωσαν και την τυπική κατάργηση του δικαιώματος στη μετάθεση όπως το ξέραμε ως σήμερα

Ø Μετά την εκδίωξη χιλιάδων μαθητών από τα ΕΠΑΛ, με όπλο το εξεταστικό και την τράπεζα θεμάτων του «νέου Λυκείου» απαιτεί από τους εκπαιδευτικούς να «εκτελέσουν» ήδη από το φετινό Μάη-Ιούνη, πολύ περισσότερους, για να αδειάσουν τα σχολεία και να γεμίσουν οι φτηνές καταρτίσεις και να ανέβει η «ανταγωνιστικότητα»: Πόσοι νέα παιδιά θα βρεθούν να ζητάνε «απασχόληση», χωρίς καμιά σύμβαση, χωρίς ούτε καν αμοιβή αν προχωρήσει αυτός ο εφιάλτης;

 Όμως η αντιδραστική επέλαση και όσο κερδίζει έδαφος από τη δική μας υποχώρηση, γίνεται ολοένα πιο απροκάλυπτη.

  • Στο «επιμορφωτικό Υλικό» που έδωσαν στα κακόφημα σεμινάρια στους αξιολογητές με πληθώρα συγκεκριμένων παραδειγμάτων για να «βοηθήσουν τη βαθμολόγηση μας» απαιτούν έναν εκπαιδευτικό που θα καθαρίζει τα σχολικά προαύλια, θα δουλεύει πρωί-απόγευμα και θα κυνηγάει αδιάκοπα γονείς και μαθητές για να λύσουν τα προβλήματα του δημόσιου σχολείου που οι ίδιοι κατεδαφίζουν!
  • Και για να ξεκινήσει ήδη από φέτος να εφαρμόζεται μέσα στα σχολεία από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς η κόλαση της αξιολόγησης, το Υπουργείο απαίτησε ως τις 4/4 να συγκροτηθούν οι λεγόμενες ομάδες εργασίας της αυτοαξιολόγησης!
Συνάδελφοι τι μας ετοιμάζουν;
Τα δεδομένα είναι πολλά και δεν αφήνουν περιθώρια για αφέλειες και αυταπάτες. Με την αυτοαξιολόγηση-αξιολόγηση, δεν επιδιώκουν καμιά «βελτίωση» και «διόρθωση» , της άθλιας κατάστασης που οι ίδιοι διαμόρφωσαν για τους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία. Και δεν μας ζητούν καμιά πρόταση και γνώμη για το «τι χρειαζόμαστε» αυτοί που μας εξοντώνουν εργασιακά, αυτοί που κάνουν τους μαθητές μας σύγχρονους δούλους σε μια χώρα και μια κοινωνία λεηλατημένη από τα μεγάλα αφεντικά που οι ίδιοι υπηρετούν. Με την αυτοαξιολόγηση-αξιολόγηση, θέλουν να επιβάλλουν:

ü  Τον διευθυντή που θα είναι ο καθημερινός και «εσωτερικός» αξιολογητής σε ρόλο διώκτη και τρομοκράτη, που κάθε χρόνο θα πρέπει να βρίσκει ονόματα για τις λίστες των εκπαιδευτικών που είναι «ελλιπείς»
ü  Την κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος μας, αλλά και κάθε στοιχείου ελευθερίας και αξιοπρέπειας μαζί με την εγκαθίδρυση ανθρωποφαγικών αντιλήψεων και συμπεριφορών
ü  Την αδίστακτη εφαρμογή της μαζικής εξεταστικής σφαγής των μαθητών και τη μετατροπή του εκπαιδευτικού σε χωροφύλακα ενάντια σε κάθε κινητοποίηση τους
ü   Το κλείσιμο σχολείων και την κατηγοριοποίηση τους με την υπαγωγή των όρων λειτουργίας τους στη «στήριξη των τοπικών κοινωνιών»

Ας σκεφτούμε και ας συζητήσουμε ξανά λοιπόν τα κεντρικά ερωτήματα:

Τι είναι αυτό που «δεν αντέχεται» περισσότερο: Το κόστος ενός μεγάλου ξεσηκωμού για την ανατροπή της επίθεσης ή η υποταγή σε αυτήν;
Τι είναι ρεαλιστικό: Η επιλογή «θα στριμώχνομαι κάθε μέρα στα μέτρα τους και θα τα βγάλω πέρα» ή η διεκδίκηση της ζωής μας με μαζικό αγώνα;
Τι είναι αληθινό: Η αναμονή σωτήρων και σωτηρίας έξω από εμάς ή η πεποίθηση ότι μόνο εμείς με τη συλλογική μας δύναμη και οργάνωση, με την ενωτική πάλη με τους μαθητές μας και το λαό, μπορούμε να νικήσουμε τον αντίπαλο, να κατακτήσουμε όσα μας αξίζουν;

Συνάδελφοι, ας θυμηθούμε:      
Ατελείωτες δικαστικές προσφυγές, πάμπολλες χάρτινες καταγγελίες, ακόμα και «τροπολογίες νόμων» που κατατέθηκαν στη Βουλή, δεν μας έσωσαν, δεν σταμάτησαν την επέλαση του αντιπάλου, αντίθετα τελικά τη βοήθησαν! Τέσσερα χρόνια τώρα, μας οδηγούν είτε σε «απεργίες διαμαρτυρίας», είτε σε «εναλλακτικές μορφές». Ένα και μόνο δεν δοκιμάσαμε: Το μαζικό παρατεταμένο απεργιακό αγώνα! Το Μάη του 2013 «δεν υπήρχαν οι όροι και οι προϋποθέσεις» και ας ψήφισε υπέρ το 95%! Το Σεπτέμβρη πήγε να τους ξεφύγει αλλά κατάφεραν και πάλι να σπείρουν την απογοήτευση καλώντας να «κλιμακώσουμε» τις 5νθήμερες με 48ωρη!

Πρόγραμμα δράσης-Πρόταση προς όλους τους συναδέλφους, τις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους της Πρωτοβάθμιας



Είναι φανερό πως για να υπάρξει ο αγώνας που χρειάζεται, πρέπει να ξεσηκωθούμε οι από κάτω, να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, οι Γ.Σ. των ΕΛΜΕ και των Συλλόγων της Πρωτοβάθμιας, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Για τη συνδικαλιστική ηγεσία το λιγότερο που θα μπορούσαμε να πούμε είναι πως έχει σηκώσει ψηλά τα χέρια, έχει παραδοθεί και μαζί της επιδιώκει να παρασύρει-παραδώσει και όλο τον εργαζόμενο κόσμο στην Εκπαίδευση! Ιδιαίτερα η τελευταία ανακοίνωση της ΟΛΜΕ μετά την περιβόητη εγκύκλιο της 24-3, είναι μνημείο παραίτησης και υποταγής!

Μπροστά στο κυβερνητικό τελεσίγραφο θεωρούμε ότι πρέπει:
Ø  Η ΟΛΜΕ να καλέσει ΓΣ προέδρων έως την Πέμπτη 3-4-13, καλώντας παράλληλα τους διευθυντές να παραιτηθούν αρνούμενοι να γίνουν ο κρίσιμος κρίκος προώθησης των κυβερνητικών σχεδίων.
Ø   Αυτό το κάλεσμα παραίτησης των διευθυντών, πρέπει να αποφασίσουν μαζικά και οι ΓΣ των ΕΛΜΕ που θα πραγματοποιηθούν από 31/3-3/4, με ταυτόχρονη απόφαση για άρνηση συμμετοχής των εκπαιδευτικών στις ομάδες εργασίας και σε κάθε διαδικασία αυτοαξιολόγησης.
Ø  Οι αποφάσεις αυτές των ΓΣ να εκφραστούν-στηριχτούν με τοπικά συλλαλητήρια, παρεμβάσεις ενημέρωσης των γονιών και του εργαζόμενου λαού σε συντονισμό με τους συλλόγους της Πρωτοβάθμιας.

Είναι προφανές ότι ο αγώνας δεν μπορεί να σταματήσει εκεί. Απαιτείται άμεσα εισήγηση της ΟΛΜΕ και (κυρίως) αποφάσεις μαζικών Γενικών Συνελεύσεων των ΕΛΜΕ για απεργιακό αγώνα διαρκείας από την επόμενη εβδομάδα (Δευτέρα 7-4-14) που μπορεί να φτάσει και στις εξετάσεις.

Τα αιτήματα του αγώνα μας είναι:
ü  Ανατροπή του πλαισίου απολύσεων-διαθεσιμότητας-κινητικότητας. Να γυρίσουν πίσω στα σχολεία όλοι οι συνάδελφοι
ü  Ανατροπή του πλαισίου αυτοαξιολόγησης-αξιολόγησης
ü  Ανατροπή του «νέου Λυκείου» και της Τράπεζας θεμάτων.
ü  Δωρεάν Δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά
ü  Μόνιμη και σταθερή δουλειά, ασφάλιση-περίθαλψη, για όλους

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ-ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ- ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Σάμου

ΙΚΑΡΙΑ: Συνεχίζουμε να παλεύουμε, τίποτα δεν τελειώνει επειδή απλά και μόνο έχει ψηφιστεί.

Στη σημερινή Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας με αφορμή τις διαθεσιμότητες οδηγών και πληρωμάτων ασθενοφόρων των νοσοκομείων αποφασίστηκαν ομόφωνα τα εξής:

1. Με την δημοσίευση σε νόμο των διαθεσιμοτήτων ξεκινάμε κατάληψη του πρωτοκόλλου και των διοικητικών υπηρεσιών του νοσοκομείου για να μπλοκαριστεί η διαδικασία, απευθύνοντας παράλληλα ανοιχτό κάλεσμα στην τοπική κοινωνία και τους φορείς των νησιών μας για συμμετοχή. Για το σκοπό αυτό ο σύλλογός μας έχει προκηρύξει για την μέρα αυτή απεργία.

2. Έγγραφο προς την διοίκηση του νοσοκομείου Ικαρίας, την 2η Υγειονομική Περιφέρεια και το υπουργείο υγείας με κοινοποίηση στον εισαγγελέα που να αναδεικνύει τα προβλήματα που προκαλούνται μέσω της διαθεσιμότητας των οδηγών (π.χ. έλλειψη αίματος ή οξυγόνου, ενδεχόμενη απώλεια ανθρώπινης ζωής κ.α.) και να θέτει προ των ευθυνών τους όσους υπογράψουν ή συνδράμουν με οποιονδήποτε τρόπο στην υλοποίηση της απόφασης αυτής.

3. Άσκηση και νομικών μέτρων (αίτηση αναίρεσης, ασφαλιστικά μέτρα) στην κατεύθυνση της ακύρωσης των διαθεσιμοτήτων. Στην περίπτωση αυτή θα ζητηθεί η ανάληψη σχετικών πρωτοβουλιών από την ΠΟΕΔΗΝ καθώς και ενδεχόμενη κάλυψη των εξόδων.

4. Πανελλαδικός συντονισμός με συλλόγους εργαζομένων και ενώσεις γιατρών από όλη τη χώρα με στόχο μαχητική πανελλαδική κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας. Η Γενική Συνέλευση εξουσιοδοτεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου για τις απαραίτητες συνεννοήσεις στα πλαίσια του πανελλαδικού συντονισμού.

5. Το σωματείο μας δεν θα επιτρέψει σε κανέναν «καλοθελητή» να διευκολύνει με οποιονδήποτε τρόπο τη διοίκηση του νοσοκομείου μας προκειμένου να καλυφθούν οι όποιες δυσλειτουργίες προκύψουν από τις διαθεσιμότητες των συναδέλφων μας.

6. Συγκρότηση ομάδας συναδέλφων που θα βοηθήσει στην υλοποίηση των παραπάνω αποφάσεων της Γενικής μας Συνέλευσης.

Συνεχίζουμε τον δύσκολο αλλά αναγκαίο αγώνα για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην υγεία, στην αξιοπρέπεια, στη ζωή. 

Συνεχίζουμε να παλεύουμε γιατί πιστεύουμε πως τίποτα δεν τελειώνει επειδή απλά και μόνο έχει ψηφιστεί. 

Ψηφισμένη άλλωστε ήταν και η συγχώνευση του νοσοκομείου μας που ανατράπηκε με παρατεταμένο αγώνα έστω και κατά το ήμισυ, δρομολογημένες επίσης και οι μετακινήσεις μικροβιολόγου και παρασκευάστριας στο νοσοκομείο Σάμου για την κάλυψη των εκεί κενών που και αυτές ακυρώθηκαν με κινητοποίηση.

· ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ


· ΚΑΤΩ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ

· ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ/ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ - ΝΑ ΚΑΛΥΦΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΟΝΙΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΝΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

· ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

«Εμφύλιος» στο ΠΑΣΟΚ για το «όχι» και το «παρών»

Για «υποκρισία» και «προσωπικά παιχνίδια» έκανε λόγο ο Βενιζέλος «δείχνοντας» τον Γιώργο - Του επέστρεψε τους χαρακτηρισμούς ο Παπανδρέου - Οργή Βενιζέλου για το «όχι» και το «παρών»

«Κόλαση» στο ΠΑΣΟΚ μετά το «όχι» του Γιώργου Παπανδρέου και το «παρών» του Απόστολου Κακλαμάνη για το άρθρο δύο για την ανακεφαλαιοποίηση των Tραπεζών.

Πισώπλατα... μαχαιρώματα

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, εξέδωσε γύρω στις 2 τα ξημερώματα σκληρή πολιτική δήλωση αποδοκιμασίας στην οποία κάνει λόγο για «υποκρισίες» και «προσωπικά πολιτικά παιχνίδια (...) που οδήγησαν τη χώρα και το πολιτικό σύστημα στη σημερινή του κατάσταση» και αναφέρει πως κανείς «δεν έχει το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να εμφανίζεται ως δήθεν πιο ευαίσθητος στα θέματα αυτά από τους σημερινούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που σήκωσαν και σηκώνουν το βάρος της κρίσης, χωρίς να κατέχουν καμία θέση ευθύνης και δεν ανέχονται ούτε άμεσες ούτε έμμεσες προσβολές».

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης αφήνει να εννοηθεί πως δέχτηκε «πισώπλατο μαχαίρωμα», αναφέροντρας ότι «Κανένα μέλος της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ δεν έθεσε ζήτημα σχετικά με τη ρύθμιση αυτή, ούτε στη προχθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ούτε στη σημερινή συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή» και καταλήγει, μεταξύ άλλων, «Ολοι κρινόμαστε από την παράταξη και τον ελληνικό λαό».

Με τις ίδιες λέξεις και το ίδιο νόημα ο Γιώργος Παπανδρέου, απάντησε -τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας- στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ...επιστρέφοντας τους χαρακτηρισμούς στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

«Πράγματι, οι υποκρισίες και τα προσωπικά πολιτικά παιχνίδια είναι αυτά που οδήγησαν τη χώρα και το πολιτικό σύστημα στη σημερινή του κατάσταση. Αυτές τις πρακτικές είναι που οφείλουμε να ανατρέψουμε», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Πράγματι, ουδείς έχει το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να εμφανίζεται ως δήθεν πιο ευαίσθητος από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - που από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κρίση, σήκωσαν και σηκώνουν ένα βάρος που δεν τους αναλογεί. Ολοι κρινόμαστε από την παράταξη και τον Ελληνικό λαό», κατέληξε.

Η λογομαχία κι ο οργή


Οι πληροφορίες θέλουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, να μην έμεινε μόνο στη γραπτή αποδοκιμασία των δυο «ανταρτών». Ο Ευάγγελος Βενιζέλος φέρεται να είχε έντονο διάλογο νωρίτερα με τον Γιώργο Παπανδρέου στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, όπου -λέγεται- πως αντηλλάγησαν βαρύτατοι χαρακτηρισμοί μεταξύ των δυο ανδρών.

Στη συνέχεια δε, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -ο οποίος είχε αποχωρήσει νωρίτερα από την ψηφοφορία φανερά εξοργισμένος και κατακόκκινος- φέρεται να συναντήθηκε με τους δύο στενούς του συνεργάτες Δημήτρη Καρύδη και Χρήστο Πρωτόπαππα, αλλά και με τους βουλευτές του κόμματος Πάρη Κουκουλόπουλο και Παναγιώτη Ρήγα, στους οποίους «χρέωσε» την καθυστερημένη ενημέρωση για τη στάση των Γιώργου Παπανδρέου και Απόστολου Κακλαμάνη.
http://www.thetoc.gr/

Σχόλιο "ΕΥΠΑΛΙΝΟΥ": Σε αυτή την περίπτωση ταιριάζει μια παλαιότερη έκφραση ενός πρώην Νομάρχη στη Σάμο:  "ΟΥΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ"

Η Αγλαϊα Κυρίτση στη Λέσβο

Με επισκέψεις στο κέντρο της πόλης και στα γύρω χωριά της Μυτιλήνης, συνέχισε τη περιοδεία της το Σάββατο η Αγλαΐα Κυρίτση. 


Πρώτος σταθμός, η κεντρική αγορά της πόλης όπου η υποψήφια περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί δεκάδες καταστήματα και να ενημερωθεί για τον οικονομικό μαρασμό που βιώνει ο εμπορικός κόσμος, όπως αυτός εκφράστηκε από τους ιδιοκτήτες, αλλά και τους εργαζόμενους στον κεντρικό δρόμο της περιοχής. Κοινός προβληματισμός των καταστηματαρχών αποτελεί η καταστροφική πολιτική των μνημονίων που έχει φέρει σε αδιέξοδο και τη μεσαία τάξη στη Λέσβο.


Το απόγευμα της ίδιας μέρας, η Αγλαΐα Κυρίτση περιόδευσε στην περιοχή του Πολυχνίτου. Η επίσκεψή της άρχισε από τα Βασιλικά και το Λισβόρι, συνεχίστηκε στους δρόμους και τα καφενεία του Πολυχνίτου και ολοκληρώθηκε στη Βρίσα.

Τα πλεονεκτήματα της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, της γόνιμης γης και των άφθονων νερών που έχουν οι περιοχές, αλλά παραμένουν αναξιοποίητα όλα αυτά τα χρόνια, έχουν φέρει ανασφάλεια σε νέους και ηλικιωμένους κατοίκους των χωριών.



Η απαισιοδοξία των γηραιότερων για τη σημερινή κατάσταση στο τόπο, συναντά αυτή της νεολαίας, που βλέπει την παραγωγή να μαραζώνει ή να «χαρίζεται» έναντι «πινακίου φακής» ως αποτέλεσμα της απουσίας συγκεκριμένου σχεδίου αξιοποίησης της γης. Στη σημερινή εικόνα των χωριών έρχεται να προστεθεί και η πρόθεση των παλιννοστούντων μεταναστών που ετοιμάζονται για νέα μετανάστευση, αυτή τη φορά από την Ελλάδα.

Ωστόσο, ένα μεγάλο κομμάτι της νεολαίας που ζει στα χωριά, παραμένει ζωντανό, αναζητώντας τρόπους για να ενταχθεί στον παραγωγικό τομέα του τόπου, χωρίς όμως να μπορεί να βρει το πλαίσιο υποδομών ώστε να αξιοποιήσει γνώσεις και μεράκι.

Στη συνομιλία που είχε μαζί τους η Αγλαϊα Κυρίτση, τους κάλεσε να συμμετέχουν οι ίδιοι ενεργά σε ένα νέο πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης που θα αφορά τους ίδιους και τον τόπο, ενώ δεσμεύτηκε να είναι μαζί τους στον αγώνα για την ανατροπή αυτής της καταστροφικής πορείας.


Διακοπές ρεύματος στη Σάμο τη Δευτέρα 31/3 και την Τρίτη 1/4

Ο Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) έχει προγραμματίσει διακοπές ηλεκτροδότησης λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών σε διάφορες περιοχές της βόρειας Σάμου τη Δευτέρα 31 Μαρτίου και την Τρίτη 1 Απριλίου.

Πιο αναλυτικά, το ρεύμα θα διακοπεί τη Δευτέρα 31 Μαρτίου στις εξής περιοχές:

- Από τις 08:00 έως τις 08:30 στα Αυλάκια και τους Βουρλιώτες.
- Από τις 08:00 έως τις 08:45 σε ολόκληρη την περιοχή Κοκκαρίου.
- Από τις 08:00 έως τις 14:00 στις περιοχές των ξενοδοχείων Arion, Kallidon στο Κοκκάρι και στην περιοχή Λεμονάκια.
- Από τις 14:00 έως τις 14:45 σε ολόκληρη την περιοχή Κοκκαρίου.

Την Τρίτη 1 Απριλίου το ρεύμα θα διακοπεί στις εξής περιοχές:

- Από τις 08:30 έως 09:00 και από 14:00 έως 14:30 στις περιοχές 649 ΤΕ και Λάκες Κοντέικων.
- Από τις 08:30 έως τις 14:30 στις περιοχές Χουζούρι - Αγ. Αικατερίνη (Τ.Ο.Ε.Β).

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΣΑΜΟΥ – ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ: Πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής Τροφίμων για το Έτος 2014.

1. Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με σχετικό που μας κοινοποίησε ηλεκτρονικά η Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Σάμου τα παρακάτω: 

α. Δεν έχει εκδοθεί εκτελεστικός Κανονισμός από την Επιτροπή, όπως γινόταν σε ετήσια βάση μέχρι και το 2013, σχετικά με την έγκριση σχεδίου κατανομής των πόρων που δι-ατίθεντο στα Κράτη Μέλη για την εφαρμογή των προγραμμάτων δωρεάν διανομής τροφίμων σε απόρους της Ε.Ε. Κατά συνέπεια, δεν έχει εκδοθεί και η Κοινή Υπουργική Απόφαση που καθόριζε σε ετήσια βάση τις λεπτομέρειες εφαρμογής του εν λόγω σχετικού Κανονισμού (είδη τροφίμων προς διανομή κλπ).

β. Στο πλαίσιο λειτουργίας του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για απόρους προ-βλέπεται να αντικατασταθεί και να διευρυνθεί το κοινοτικό πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων μέσα από έναν νέο Κανονισμό, ο οποίος, προς το παρόν, δεν έχει ψηφισθεί. Επιπλέον, το νέο αυτό Κανονιστικό πλαίσιο παρακολουθείται από άλλο Υπουργείο (Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας) ως επισπεύδουσα αρχή.

2. Αποτέλεσμα των ανωτέρω προς το παρόν η μη ενεργοποίηση του προγράμματος.

3. Τέλος ο Σύλλογός μας οφείλει ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την πλήρη συνεργασία και ενημέρωση που μας παρείχαν οι εργαζόμενοι της Δνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Σάμου και ιδιαιτέρως οι κ.κ. Σταματούλης Χριστόδουλος και Καμπούρης Χρήστος τους οποίους και προβάλλουμε ως παράδειγμα προς μίμηση τόσο για τον επαγγελματισμό τους όσο και ιδιαιτέρως για την ανθρωπιά τους. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                   ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
Ιωάννης Β. Βούρος                                            Απόστολος Γ. Τσιώλης 



Η Αφίσα της Ημέρας

1η Απριλίου διαδηλώνουμε ενάντια σε κυβέρνηση και τρόικα

Δραστηριότητες Λαϊκής Συσπείρωσης Σάμου

Συνάντηση με τους εργαζόμενους στο Κέντρο Πρόληψης «ΦΑΡΟΣ» είχαν οι Κώστας Τζίχας υποψήφιος δήμαρχος Σάμου και Αντώνης Δράκος υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κατά την διάρκεια περιοδείας τους.

Κατά την συνάντηση άκουσαν από τους εργαζόμενους τα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Κέντρου και την εργασιακή αβεβαιότητα που βιώνουν οι ίδιοι, αφού εδώ και 3 μήνες τα 71Κέντρα όλης της Ελλάδας είναι σαν να μην υπάρχουν για την κυβέρνηση που αρνείται να προχωρήσει σε προγραμματική σύμβαση για τη συνέχιση της λειτουργίας τους και οι ίδιοι παραμένουν απλήρωτοι.

Οι δύο υποψήφιοι του ΚΚΕ υπογράμμισαν την σημασία και την ανάγκη της πρόληψης και της αγωγής υγείας ,κατάγγειλαν την Ε.Ε και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου για την διάλυση των δομών κοινωνικών υπηρεσιών για να γίνουν πεδίο κερδοφορίας για το μονοπωλιακό κεφάλαιο που επενδύει στο χώρο της υγείας- πρόνοιας και κάλεσαν τους εργαζόμενους να παλέψουν οργανωμένα μέσα από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για την απόκρουση και ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας,

Τους κάλεσαν μπροστά στις εκλογές, να βγάλουν συμπεράσματα από την εμπειρία τους και να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, του μοναδικού κόμματος -όπως υπογράμμισαν – που αντιπαλεύει αυτή την πολιτική και προβάλλει τη μοναδική διέξοδο για το λαό, την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, την έξοδο από τη λυκοσυμμαχία της Ε.Ε και τη μονομερή διαγραφή του χρέους.

Εξ’ άλλου σε ανακοίνωσή της( 27-3-2014) η Λαϊκή Συσπείρωση Β. Αιγαίου και Σάμου επισημαίνει τα εξής: «Τα 71 Κέντρα Πρόληψης της χώρας -και το Κέντρο Πρόληψης «ΦΑΡΟΣ» που εξυπηρετεί τη Σάμο, την Ικαρία και τους Φούρνους - βρίσκονται στον αέρα, καθώς η προγραμματική σύμβαση των εργαζομένων σ’ αυτά έληξε στις 31 Δεκεμβρίου του 2013 και δεν έχει ανανεωθεί μέχρι σήμερα.

Το αποτέλεσμα είναι οι εργαζόμενοι να δουλεύουν απλήρωτοι.

Απλήρωτες είναι επίσης οι υποχρεώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία, τα λειτουργικά και άλλα έξοδα. Τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας, αλλά και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και ο ΟΚΑΝΑ αφήνουν τα Κέντρα Πρόληψης σκοπίμως στην τύχη τους, μιας και είναι φανεροί οι σχεδιασμοί τους για τη διάλυση κάθε δημόσιας δομής Πρόνοιας.

Χωρίς την προγραμματική σύμβαση – το μοναδικό θεσμικό πλαίσιο όπου τα 73 Κέντρα αντιμετωπίζονται ως ένα σύνολο δομών - σημαίνει ότι τα Κ.Π θα μετατραπούν σε 73 ξεχωριστές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), που δε θα χρηματοδοτούνται από το κράτος και θα βγαίνουν στη γύρα για να μαζεύουν χρήματα.

Την ίδια ώρα τα αιτήματα βοήθειας από τα νησιά μας (Σάμο-Ικαρία-Φούρνους) έχουν υπερδιπλασιαστεί καθώς η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και οι τοπικοί άρχοντες τα έχουν αφήσει στη τύχη τους. Οι εργαζόμενοι παλεύουν με νύχια και με δόντια, απλήρωτοι, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και να κρατήσουν το Κέντρο ανοιχτό. Αντιμετωπίζουν καθημερινά άθλιες συνθήκες στα σχολεία, ζορισμένους εκπαιδευτικούς, φτώχεια στις οικογένειες, επιθετικά παιδιά, ρατσισμό.

Η Λαϊκή Συσπείρωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Σάμου

ΚΑΛΟΥΜΕ

το συνδικαλιστικό και γονεϊκό κίνημα, όλο το λαό να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να πάρουν θέση και να απαιτήσουν εδώ και τώρα να στηριχτεί το Κέντρο Πρόληψης Σάμου «ΦΑΡΟΣ», στην ουσία να στηριχτούν τα παιδιά μας.

Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε άμεση θεσμική κατοχύρωση των Κέντρων Πρόληψης με την ένταξή τους σε αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα θεραπείας – επανένταξης που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες.»

Νόμιζε ότι ο σκύλος της πέθαινε αλλά αυτό που συνέβη της έσωσε τη ζωή (video)

Η Mauren Burns παρατήρησε ότι ο 9 ετών σκύλος της μελαγχόλησε ξαφνικά. Στην αρχή πίστεψε ότι επρόκειτο να πεθάνει αλλά οι αντιδράσεις του ήταν περίεργες. Πήγαινε κοντά ο στήθος της, τη μύριζε και απομακρυνόταν πάλι μελαγχολικός. 

Η γυναίκα, η οποία ήταν πολύ συνδεδεμένη μαζί του, συνειδητοποίησε ότι πιθανόν να πάσχει από καρκίνο.

Παρόλο που η μαστογραφία ήταν αρνητική, εκείνη επέμενε και τελικά η βιοψία έδειξε ότι πράγματι υπήρχε καρκίνος.

Όταν τον αφαίρεσε, ο σκύλος την μύρισε ξανά άρχισε να κάνει χαρές, ξεπερνώντας τελείως τη μελαγχολία του.

Δείτε και το βίντεο:



http://enallaktikidrasi.com/

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Ο Τσίπρας μίλησε στο συγκεντρωμένο πλήθος στο Σύνταγμα (βίντεο)

Στο πλήθος που είναι συγκεντρωμένο στην πλατεία Συντάγματος μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας λίγο μετά από την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή, όπου απορρίφθηκε, κατόπιν εισήγησης Βενιζέλου, η πρόταση δυσπιστίας που κατάθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση σε βάρος του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 18:30. «Απέναντι στις επιλογές του κεφαλαίου η μόνη επιλογή του κόσμου της εργασίας είναι η αντίσταση και η αντεπίθεση», τονίζει στο κάλεσμά του ο ΣΥΡΙΖΑ.


koutipandoras

Συγκέντρωση έξω από το πλοίο "European Express"

Όχι ότι η Σάμος εξυπηρετείται, ειδικά αυτόν τον καιρό, από πλοία. Πάντως, ενός κακού (στα καράβια) μύρια έπονται, καθώς σήμερα η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (Π.Ν.Ο) κήρυξε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από βδομάδα.

Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας που συνήλθε εκτάκτως σήμερα, αντιδρά στις διατάξεις που συμπεριλήφθηκαν στο πολυνομοσχέδιο για τα νέα μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, καθώς, όπως αναφέρει, πρόκειται για ρυθμίσεις που συνεχίζουν "την σε βάρος των Ελλήνων ναυτεργατών αντεργατική, ανάλγητη και στην κυριολεξία καταδιωκτική συμπεριφορά και στάση της", αφού με αυτές η κυβέρνηση "ευθέως καταργεί και αυτό τούτο το συνταγματικά και με διεθνείς συμβάσεις κατοχυρωμένο δικαίωμα της Ομοσπονδίας για διαπραγμάτευση και υπογραφή Σ.Σ.Ν.Ε".


Σύμφωνα με την Π.Ν.Ο, "ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΤΟΟΥΝΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΕ 48ΩΡΗ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΛΟΙΩΝ, ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 ΚΑΙ ΩΡΑ 06.00, μέχρι να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο και το σχέδιο νόμου για τα Τουριστικά Πλοία και να διαγραφούν οι σε βάρος του κλάδου μας νέες ρυθμίσεις, που αφορούν στην προωθούμενη ρύθμιση Συλλογικών Διαπραγματεύσεων στη Ναυτική Εργασία, τη χρηματοδότηση του ΝΑΤ, το 'πλοίο ασφαλείας' και την κατάργηση του δικαιώματος απεργίας, την υπογραφή νέων ΣΣΝΕ και την εκπλήρωση των συμβατικών και νομίμων υποχρεώσεων της εργοδοσίας, καθώς και την πλήρη εξόφληση όλων των δεδουλευμένων και οφειλόμενων αποδοχών στους ναυτεργάτες".

Η Π.Ν.Ο έχει προγραμματίσει για τη Δευτέρα 31 Μαρτίου, συγκέντρωση στις 8:00 το πρωί, έξω από το πλοίο "European Express". Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, ενώ ήδη έχει ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό, Μιλτ. Βαρβιτσιώτη.

Δείτε περισσότερα για τις θέσεις και τα αιτήματα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Η Αφίσα της Ημέρας


ΙΚΑΡΙΑ: ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ


ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

Χωρίς να τηρεί ούτε τα προσχήματα της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, η Κυβέρνηση κατέθεσε και προωθεί για ψήφιση την Κυριακή 30/03 ένα ακόμα νομοσχέδιο-"σκούπα" 225(!) σελίδων, το οποίο, οι Χρυσοχοΐδηδες της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, θα το ψηφίσουν χωρίς να προλαβαίνουν, προφανώς, ούτε καν να το διαβάσουν. Το πολυνομοσχέδιο-καρμανιόλα επεκτείνει την Μνημονιακή λαίλαπα κατάργησης εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, διαλύει ολόκληρα κομμάτια του παραγωγικού δυναμικού, προωθεί την εξαφάνιση κοινωνικών ομάδων στη χώρα.


Στο αντιλαϊκό αυτό έκτρωμα, μεταξύ άλλων, με μια αιφνιδιαστική κίνηση το Υπουργείο Υγείας κατέθεσε διάταξη που προβλέπει ότι οι οδηγοί όλων των Νοσοκομείων της χώρας τίθενται αυτομάτως σε διαθεσιμότητα (και θεωρητικά μετά από 1 μήνα θα μεταφερθούν στο ΕΚΑΒ). Η ρύθμιση αυτή διαλύει ένα κρίσιμο τομέα της λειτουργίας των νοσοκομείων που αφορά τόσο τις μεταφορές τροφίμων, αίματος, φαρμάκων κι υλικών όσο και τις μεταφορές ασθενών. Ανοίγει επίσης την πόρτα για μετακινήσεις οδηγών σ' άλλες περιοχές, ακόμα και για απολύσεις.
Αυτή η κίνηση δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, ούτε αφορά μόνο τους οδηγούς, αφού το ίδιο πήγε να γίνει και τον Δεκέμβρη του 2013, αλλά η Κυβέρνηση δεν μπόρεσε να υλοποιήσει τότε τις προθέσεις της λόγω των απρόσμενων, γι' αυτήν, μεγάλων κινητοποιήσεων των οδηγών και των υπόλοιπων εργαζομένων στο χώρο της Υγείας και ιδιαίτερα της απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ. Κινητοποιήσεις που πάτησαν στο κλίμα που διαμόρφωσε κι η μεγάλη συγκέντρωση στις 29/11 στην Αθήνα που –ως οδηγό για το μέλλον- να θυμίσουμε ότι ξεκίνησε απ' το νησί μας.

Στο Νοσοκομείο Ικαρίας κινδυνεύουν να μπουν σε διαθεσιμότητα οι 3 οδηγοί που ανήκουν στη δύναμή του. Οι συνάδελφοί μας αυτοί καλύπτουν -σε μονοβάρδιες μάλιστα- την μεταφορά ασθενών (και όλες τις άλλες μεταφορές και εργασίες) σε όλη την νότια πλευρά, αλλά και σ' όλο το νησί όταν δεν υπάρχει βάρδια στο ΕΚΑΒ ( στο οποίο για κάθε 5 βάρδιες που καλύπτονται αναλογούν 2 κενές περίπου). Κι αυτό ενώ ακόμα δεν ξέρουμε τι γίνεται με τους 3 οδηγούς του Κέντρου Υγείας Ευδήλου -που μετακινήθηκαν στο Νοσοκομείο μετά την δημιουργία του ΕΚΑΒ στο Εύδηλο- ζήτημα για το οποίο δεν έχουμε ακόμα απάντηση απ' την Διοίκηση σε έγγραφο ερώτημά μας. Να θυμίσουμε ότι το ΚΥ Ευδήλου και τα αγροτικά ιατρεία εδώ κι 1 μήνα δεν ανήκουν στο Νοσοκομείο και υπάγονται πλέον διοικητικά, κι αυτά και το προσωπικό τους, στο ΠΕΔΥ και την 2η ΥΠΕ στον Πειραιά. 


Έτσι το επόμενο διάστημα (με τις γιορτές του Πάσχα και την αυξημένη κίνηση κόσμου και περιστατικών) δεν θα καλύπτονται πλέον οι ανάγκες, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, αφού είναι πολύ πιθανό είτε να μην υπάρχει καθόλου ασθενοφόρο σε βάρδια είτε να το χρειάζεται κάποιος πχ στην πλατεία του Αγίου Κηρύκου και να πρέπει να περιμένει να' ρθει απ' τον Εύδηλο(!).

Η Κυβέρνηση συνεχίζει με "συνέπεια" την πολιτική διάλυσης της δημόσιας Υγείας και το χτύπημα των δικαιωμάτων στην περίθαλψη και θα την συνεχίζει όσο δεν βρίσκει απέναντί της ισχυρή αντίσταση απ' τους αγώνες των εργαζομένων και του λαού. Να θυμίσουμε ότι εκκρεμούν (προφανώς για μετά τις εκλογές) οι καταργήσεις-κλεισίματα επαρχιακών και ψυχιατρικών νοσοκομείων που είχαν εξαγγελθεί για το φθινόπωρο του 2013 αλλά "κόλλησαν" κι αυτές στις κινητοποιήσεις και την ανατροπή των σχεδιασμών του Υπουργείου Υγείας.

Να επισημάνουμε εδώ την αθέτηση της "δέσμευσης" Γεωργιάδη ότι οι διαθεσιμότητες δεν θα ισχύσουν για τα νησιά η οποία έγινε προφορικά στις 29/11 προς εκπροσώπους σωματείων νοσοκομείων και φορέων απ΄ την επαρχία και δικαίως αντιμετωπίσαμε εξ αρχής με μεγάλη επιφύλαξη.

Την Δευτέρα 31/03 η ΠΟΕΔΗΝ έχει προκηρύξει απεργία για τους οδηγούς κι ο Σύλλογός μας καλεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 1330.

Συντονιζόμαστε με σωματεία Νοσοκομείων άλλων περιοχών. Το χτύπημα προς έναν από μας είναι χτύπημα προς όλους.

Εφαρμόζουμε την απόφαση Γενικής Συνέλευσης του Δεκέμβρη για δυναμικές κινητοποιήσεις-καταλήψεις-μπλοκάρισμα της διαδικασίας των διαθεσιμοτήτων/απολύσεων. Τίποτα δεν σταματά με την ψήφιση αρκεί να μην σταματήσουμε εμείς να παλεύουμε όπως μας έχει δείξει και η ιστορία της αποσυγχώνευσης του Νοσοκομείου.

Με οδηγό και την μέχρι τώρα εμπειρία μας βαδίζουμε στον δρόμο του αγώνα, τον μόνο δρόμο που μας έχει δώσει μέχρι τώρα αποτελέσματα, τον ίδιο δρόμο που πριν λίγες μέρες ακύρωσε τις μετακινήσεις προσωπικού του Μικροβιολογικού στην Σάμο!

Καλούμε τους κατοίκους της περιοχής σε ετοιμότητα!

· ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

· ΚΑΤΩ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ

· ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ/ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ - ΝΑ ΚΑΛΥΦΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΟΝΙΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΝΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

· ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

Οι γεύσεις του Ανδρέα, στον τόπο που μεγάλωσε

(της δημοσιογράφου Μαργαρίτας Ικαρίου)


Παρουσίαση βιβλίου Ανδρέα Λαγού «Οι γεύσεις που μεγαλώσαμε» στη Σάμο-29 Μαρτίου 2014, Μουσείο Οίνου της Ένωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου

"Αν υπήρχε μια τόσο μεγάλη κατσαρόλα να χωρέσει τα αρώματα και τις γεύσεις της Σάμου, αν μπορούσα μέσα της να βάλω τα υλικά των συναισθημάτων μου από την παρουσίαση στο νησί μου κι αν όλα αυτά σιγόβραζαν μαζί, κάτω από τη θέρμη της αγάπης σας, τότε, ΑΥΤΗ θα ήταν η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΤΑΓΗ της ζωής μου..."


Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων, εμφανώς συγκινημένος, ο chef Ανδρέας Λαγός κατά την παρουσίαση του βιβλίου του «οι γεύσεις που μεγαλώσαμε» στη Σάμο, το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014.

Το αδιαχώρητο είχε δημιουργηθεί στον πανέμορφο χώρο του Μουσείου Οίνου της ΕΟΣΣ, όπου ανάμεσα σε πετρόκτιστους τοίχους και τεράστια δρύινα παλαιά βαρέλια, έσμιγαν μοναδικά οι συνταγές, τα αρώματα και οι γεύσεις της Σάμου, με το παγκοσμίως γνωστό Σαμιώτικο κρασί, τα τοπικά προϊόντα σε καλοστημένους μπουφέδες, τα επαινετικά σχόλια από ομιλητές και παρευρισκόμενους.

Για τον Ανδρέα Λαγό, τη σεμνότητα, το ήθος και την συνέπειά του, το ανήσυχό του πνεύμα που τον οδηγεί σε πειραματισμούς και το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του, μίλησαν τρείς εξαίρετες δημοσιογράφοι, η Νίκη Μηταρέα (γευσιγνώστρια, συγγραφέας και κριτικός γεύσης και οίνου με διεθνή καταξίωση), η Ιωάννα Σταμούλου (διευθύντρια σύνταξης του περιοδικού Olive, γευσιγνώστρια) και η Ελένη Ψυχούλη (δημοσιογράφος, γευσιγνώστρια και οικοδέσποινα της εκπομπής chef on air που… «απογειώνει» την ελληνική γαστρονομία).

Εκ μέρους της Ένωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου ο οινολόγος και γενικός διευθυντής Μανώλης Τσακαλάκης, συνέδεσε μοναδικά τον πρωτογενή τομέα με την παραδοσιακή κουζίνα της Σάμου, τη σύγχρονη γαστρονομία και την ανάπτυξη γαστριμαργικού τουρισμού, ενώ ο εμπνευστής και ιδρυτής της υπερσύγχρονης μονάδας υδροπονικής καλλιέργειας του tomaccini Σάμου, Γρηγόρης Γερασίμου αναφέρθηκε στη αναγκαιότητα ανάπτυξης νέων σύγχρονων μορφών καλλιέργειας αγροτικών προϊόντων και την ανάδειξη της παραδοσιακής γαστρονομικής ταυτότητας ώστε η ποιότητα της καθημερινής διατροφής να βελτιωθεί. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου Γιώργος Κυριαζής, μίλησε για τη διαρκή επιμόρφωση που απαιτείται στο χώρο της εστίασης ώστε να διαμορφωθεί «σαμιώτικη κουζίνα» και βράβευσε τον Ανδρέα Λαγό για τη συνεισφορά του στην ανάδειξη της Σάμου, με μια τιμητική πλακέτα.

Αναρωτιόμαστε συχνά, ποια είναι εκείνη η «μαγική συνταγή» επιτυχίας. Απλή τύχη; Ικανότητα; Συγκυρίες; Κατάλληλοι άνθρωποι σε κατάλληλες στιγμές; Μια μικρή λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά; Το απλό μα όχι το απλουστευμένο; Ίσως όλα αυτά μαζί, ίσως και τίποτα. Η μαγική συνταγή, στην περίπτωση του Ανδρέα Λαγού είναι ότι αγαπά αυτό που κάνει και δεν εφησυχάζει. Ψάχνεται, πειραματίζεται, βάζει μικρές πινελιές έμπνευσης στο γνώριμο και αγαπημένο.

«Οι γεύσεις που μεγαλώσαμε», δεν είναι ένα ακόμη βιβλίο μαγειρικής, ανάμεσα στα τόσα. Είναι ένας ύμνος στη Σάμο, μια ελεγεία στους ανθρώπους του μόχθου και της γης. Είναι ένας ύμνος στην απλότητα, την παράδοση, τις ομορφιές της Σάμου. Είναι το αποτύπωμα από τις παιδικές μνήμες στην κουζίνα της μάνας, είναι οι μυρωδιές στο σοκάκι, ο ιδρώτας στους αμπελώνες. Είναι το μοσχάτο κρασί, το μπουρνελάκι και η αρμπαρόριζα, η αψιθιά κι οι μπούκνες, ο πασπαλάς και το θρούμπι, το ψάρι στο κεραμίδι με δεντρολίβανο.

Η απλότητα, η έμπνευση και η αυθεντικότητα, στην καλύτερή τους έκφραση!

(φωτο από την εκδήλωση: Ανδρέας Βαρδίκος)

Aλ. Τσίπρας: "Η χώρα δεν έγινε προτεκτοράτο ακόμη" (video)

Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα με την πρόταση δυσπιστίας και αποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ

Αποχώρησε από την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την απόρριψη για τυπικούς λόγους του αιτήματος για πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα.

«Δεν μπορούμε να νομιμοποιήσουμε κάτι που είναι πέρα από τα όρια της λογικής και της νομιμότητας» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας διαμαρτυρήθηκε για την απόφαση του προέδρου της Βουλής να παραπέμψει το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση μομφής στην Ολομέλεια της Βουλής σχολιάζοντας ότι με αυτό τον τρόπο από εδώ και πέρα δεν θα μπορεί να γίνει αποδεκτό κανένα αίτημα πρότασης μομφής.

Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα, με μία αιφνιδιαστική κίνηση ο Αλέξης Τσίπρας ανέτρεψε τις πολιτικές εξελίξεις, καταθέτοντας πρόταση μομφής κατά του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. «Είναι ο κύριος εκτελεστής του συμβολαίου θανάτου της ελληνικής οικονομίας», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

aygi.gr

Το γκάλοπ στον "ΕΥΠΑΛΙΝΟ" συνεχίζεται...


Το γκάλοπ στον "ΕΥΠΑΛΙΝΟ" συνεχίζεται...

Έως τώρα έχουν ψηφίσει 480, ενώ προβλέπεται τις επόμενες μέρες αύξηση της συμμετοχής όσο πλησιάζουμε στις 12 Απρίλη και που θα ολοκληρωθεί η έρευνα μας. 

Το ερώτημα έχει να κάνει με τις Δημοτικές Εκλογές στο Δήμο Σάμου. 

Έξη υποψήφιοι, όπως έχουν καταγραφεί έως σήμερα και στο ερωτηματολόγιο εμφανίζονται φυσικά με αλφαβητική σειρά. 

Στην δεξιά στήλη της πρώτης μας σελίδας μπορείτε να συμμετέχετε με μία ψήφο από το p/c σας η από το κινητό σας. 

Τα αποτελέσματα φυσικά αυτής μας της έρευνας θα δημοσιευθούν στις 13 Απρίλη, μόλις ολοκληρωθεί η περίοδος που έχουμε ορίσει. 

Αυτονόητο θεωρούμε ότι το οποιοδήποτε αποτέλεσμα θα καταγράψει την τάση του εκλογικού σώματος στο Νησί μας που έχει βέβαια σχέση με το διαδίκτυο και μόνο.

ΚΑΛΗ ΨΗΦΟ


"ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ"
http://manolis-vasileias.blogspot.gr/