Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Βράβευση μαθητών στη Σάμο

Οι Σχολικοί Σύμβουλοι, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ιωάννης Ράλλης και οι κυρίες Γεωργία Κρεμμυδιώτη & Αρχοντούλα Διακογεωργίου διοργάνωσαν κοινή εκδήλωση για τη βράβευση των μαθητών οι οποίοι διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου, στις 17:00 στην αίθουσα του αμφιθεάτρου στο ΓΕΛ Σάμου.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης οι Σχολικοί Σύμβουλοι προσέγγισαν θέματα σχετικά με τη φιλοσοφία και το πνεύμα των Μαθηματικών:

Ο κ. Ιωάννης Ράλλης, Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών Σάμου- Χίου, αναφέρθηκε στο θέμα της σωστής μελέτης των Μαθηματικών και στην αποφυγή της αποστήθισης με θέμα εισήγησης: «Ας σταματήσουμε επιτέλους να «παπαγαλίζουμε».

Η κ. Γεωργία Κρεμμυδιώτη, Σχολική Σύμβουλος της Α΄ Περιφέρειας Σάμου, ανέπτυξε το θέμα: «Ο αλγόριθμος του πολλαπλασιασμού άλλοτε και τώρα».

Η κ. Αρχοντούλα Διακογεωργίου, Σχολική Σύμβουλος της Β΄ Περιφέρειας Σάμου, αναφέρθηκε στον Πυθαγόρα με αναφορές στο φιλοσοφικό και το μαθηματικό του έργο: «Πυθαγόρας ο Σάμιος, ο θεμελιωτής των ελληνικών Μαθηματικών».

Θερμό χειροκρότημα από τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και το μεγάλο «μπράβο» σε όλους τους μαθητές που διακρίθηκαν και συνεχίζουν να διακρίνονται στους διαγωνισμούς της Μαθηματικής Εταιρείας. Η ευχή μας, να αποκτήσει επιτέλους η Σάμος παράρτημα της Μαθηματικής Εταιρείας όπως στους περισσότερους νομούς της χώρας. Το αξίζει και το απαιτεί το νησί του Πυθαγόρα.

http://samiakonvima.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: